Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz az az állítás, hogy a mediterrán férfiak tárgyiasítják a nőket (arab, török, spanyol, olasz, görög, stb) ?
Én ismerek egy arab főnököt egy tancos bárban.(nem pr.stiház hanem szórakozóhely)
A táncos lányokat akik összemelegednek vendéggel vagy belevihetők ebbe abba, volt már hogy meg is verettette egy nővel, lenézi utálja őket, azt aki meg tisztességes becsületes nő, és nem riheronygy, lányaként kezeli szinte.
Olaszoknál ezt nem látom. Nem véletlen választja őket egyre több magyar lány.
Nő, 19 éve itt, második házasságban.
Ez ebben a formában hülyeség.
Az európai kultúrkör és az arab között baromi nagy különbségek vannak, és még az arabok között sem mind lenéző és basáskodó a nő felett - minden attól függ, hogy a férfinak milyen a személyisége, mennyire vallásos, mennyire követi a vallásos előírásokat és a kultúrája által előírt elvárásokat.
Nyilván az iszlámhoz és az arab kultúrkörhöz köthető szokások és társadalmi elvárások miatt az arabok között több olyan férfit találunk, aki európai szemmel kifejezetten tárgyiasítóan viselkedik, de bőven van olyan is, aki nem. Én pl. ismerek arabot, évek óta Magyarországon lakik - kb. annyiban követi az iszlámot, hogy nem eszik disznót, ettől eltekintve teljesen asszimilálódott, és amíg még "otthon" lakott, addig is kifejezetten nyugatias, európaias, modern világlátása volt. Itt volt együtt magyar lánnyal is - a szerelem kihűlt köztük, azóta is nagyon jó barátok, nem kulturális különbségek miatt mentek szét, egyenrangú elek voltak a kapcsolatban - elég sok időt töltöttem velük együtt, ráláttam a dolgokra. Semmi tárgyiasítás, birtoklás, hímsovinizmus nem volt tettenérthető a részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!