Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz az az állítás, hogy a mediterrán férfiak tárgyiasítják a nőket (arab, török, spanyol, olasz, görög, stb) ?
Szerintem abban, hogy sokkal inkább a társadalom által meghatározott nemi szerepekhez kell igazodnotok, mint ahhoz, amire nektek szükségetek lenne egy kapcsolatban.
Pl. durva példa, de lehet, hogy neked mondjuk jó lenne, ha mondjuk altatásban megműtenének és nem halsz bele. De ha nem menstruálsz, akkor az iszlám kultúra szerint, nem is vizsgálhatnak meg, hogy van-e valami betegséged, nem, hogy műtsenek.
Nyilván ez azért az amerikai behatásra valamennyit lazult, de a lényeg, hogy a te egyéni igényeid mindig alá vannak rendelve a társadalmi elvárásoknak, és ez európai szemmel egészen abszurdnak tűnő szintig tud fokozódni. Ugyanígy nem lesznek figyelembe véve a lelki vagy fizikai szükségleteid, ha szembemennek a társadalmi elvárásokkal és a férjed presztízsével.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy én a görög, olasz, spanyol körökben ezt nem tapasztaltam. A törököket nem ismerem. Arab példákat hallottam orvos ismerősöktől, ahol a lány apja próbálta elintézni, hogy a lánya ne halljon bele abba, hogy a férje nem engedi a műtétet.
Nem tárgyiasít, csak szeretne házasságra lépni veled. Gyereket vállalni. Családban élni. Mint a normálisok.
Csak a felvilágosult, egyenlősített, elférfiasított nyugati nő gondolja ezt tárgyiasításnak. Mondanám, hogy 100 év múlva majd belátják tévedésüket, de addigra már nem lesz Nyugat, hogy ezt megtehesse, kihalunk a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!