Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akivel ismerkedek most vallotta be, hogy skizofrén. Ti folytatnátok az ismerkedést?
Figyelt kérdés
2022. okt. 28. 20:36
21/27 anonim válasza:
Lehet, hogy csak szerencsés vagyok, de ami személyes tapasztalatom van ilyen emberekkel, az nem kifejezetten negatív, azaz nem ismerek olyat, aki effektíve közveszélyes lenne, pláne antipszichotikum mellett. Nyilván vannak ennek is súlyossági fokozatai, elhiszem, hogy fordult már elő a világtörténelemben, hogy valamelyikük gyógyszer mellett gyilkolt, de az is tény, hogy szép számban vannak köztük teljesen tünetmentessé tehetők. Egy jó pszichiáter fel tudja mérni. Ettől függetlenül ha csak ismerkedési fázisban lennék valakivel, valószínűleg én sem akarnék kockáztatni, nem tudnék biztos lenni abban, hogy ő annyira veszélytelen, mint állítja (ha még csak ezt sem állítaná, mert ő is tudná, hogy nem igaz, az egyértelmű deal breaker lenne, mondani sem kell). Akkor talán vállalnám, ha már régóta ismerném, és tudnám, miben nyilvánul meg nála ez a betegség.
22/27 anonim válasza:
21-nek abban igaza van, hogy ha nagyon ismerné az ember az illetőt, kiismerte hosszú idő alatt (gondolom évek...) a betegsége megnyilvánulásait, akkor ki lehet alakítani egy megküzdési, helyzetkezelési stratégiát. De ez akkor sem lehetne könnyű feladat, gondolom nagy erőfeszítéseket is igényelne. Ráadásul, tényleg bármikor jöhet egy olyan roham, amit nem lehet rendesen lekezelni és nagy gond adódik.
Szerintem ha még kb. friss ez az egész, és tényleg csak ismerkedős fázisban vagytok, akkor semmilyen szintem ne vállald be, mert nem tudhatod, hogy mibe mászol bele, ő mennyire mond igazat, mennyire tud igazat mondani, mikor fordul nála rosszra a helyzet. Így frissen megismerve, később a poklot járhatod meg vele.
23/27 anonim válasza:
Kerüld el őt! Mert az egy dolog, hogy valakinek van a környezetében egy skizofrén ember, de az már más kérdés, ha valaki ismerkedik eggyel újonnan! Ezt sajnos tapasztalatból írom.
24/27 anonim válasza:
Orvostanhallgató vagyok és ezen a héten volt szerencsém egy üldözési mániás , skizofrén nőhöz…. Sosem jönnek össze velük . Megjegyzem amúgy , hogy nekik jellemzően nincs is párkapcsolatuk.
25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazatok van. Sajnálom szegényt, mert nem tehet róla, hogy beteg. De nem merem bevállalni, félnék tőle.
2022. okt. 29. 09:39
26/27 anonim válasza:
Én is sajnálom őket nagyon. Mert komoly betegségük van. Egy szívbeteggel, asztmással, stb.én pl.összejönnék. Viszont pszichiátriai beteggel soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!