Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki azt mondja, hogy elismeri, hogy minden nemzetben vannak normális emberek, de ennek ellenére inkább nem jönne össze zsidó vagy roma emberrel, az rasszizmus?
Nem feltétlenül.
Pl zsidóval én se jönnék össze, ugyanúgy ahogy kereszténnyel meg akármilyen más hívővel se, mert nem hiszem hogy működne olyannal aki "képzeletbeli barátokban" hisz. De nem vagyok antiszemita, semmilyen módon nem akarok rosszat semmilyen vallásnak, csak nem akarok hívővel együtt élni.
Más anyanyelvűvel se tudok komoly kapcsolatot elképzelni, se románnal se angollal se pirézzel se akármivel.
Szerintem ez két különböző dolog.
Rasszista... Hm. Ha a négerek utalom az vagyok, ha a cigányt nem mer egy fő raszba vagyok vele.
Attól mert nincs bajom a romákkal még nem jövök össze egyel se, mert teljesen más kultúrájuk van!
N 30
Nem.
Mindenki avval jön össze, akivel akar. Ha valakinek nem tetszenek a szőkék, hüppöghet az összes, hogy ez hátrányos megkülönböztetés, fejre is állhatnak, akkor is így van.
Attól függ, milyen az indoklása. Én nem zárnám ki a romát, de csak akkor jönnék vele össze, ha jól ismerem és a családját is, mert ismerek olyat, aki első blikkre rendes, mert dolgozik meg nem lop, de attól még vannak olyan topikus balhés cigányokra jellemző viselkedései, amik később derülnek ki / munkahelyen kívül (itt pl. exkollégáról van szó), meg az sem mindegy, hogy a családja milyen és milyen kapcsolatban van velük (a hajamra kenhetem azt, hogy ő maga kicsit más, mint a többiek, ha attól még a seggükben csüng heti szinten többször, és megy a balhé, a verekedés, a duhajkodás a rákegyekiabeledezés, a mások átverése és társai).
Zsidóval összejönnék akkor, ha nem akar téríteni és ha esetleg gyerekünk lesz, nem kényszeríti rá a zsidó szokások gyakorlását, hanem beleegyezik, hogy több vallást is megismertessünk a gyerekkel szőrmentén, aztán később ő döntse el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!