Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Feminista csajok vagy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feminista csajok vagy a feminizmussal szimpatizálók miért vannak felháborodva, hogyha egy férfi azt mondja, hogy házias nőt szeretne?

Figyelt kérdés
Ez nem azt jelenti, hogy házicselédet szeretnék, mert nyilvánvalóan én is csatlakoznék a házimunkába. Számomra azt jelenti, hogy egy olyan nőt szeretnék akinek nem a munka a mindene és nem az állandó bulizás, hanem szereti az otthoni légkört ápolgatni, szívesen főznénk egy jót egymásra. Olyan érzésem van, hogy a nőknék menőbbnek számít az, ha kidolgozza a belét és előadja a független nőt, akinek nincs szüksége pasira, ha mondjuk házias és szeretne egy harmónikus kapcsolatot akkor a patriarchális elnyomást szeretne. A sok munka és a túlzott függetlenség diktátuma az vajon nem elnyomás?
2022. okt. 24. 15:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
95%

#18: "Nem kell mindenáron válni."

Férjhez se mentem, szóval...

2022. okt. 24. 16:37
 22/36 anonim ***** válasza:
98%
#18: mellesleg ezek után nem lepne meg, ha kiderülne, hogy homofób is vagy.
2022. okt. 24. 16:38
 23/36 anonim ***** válasza:
94%
Te se válaszoltál arra hogy te is ugyanúgy háttérbe szoritod e a karriered.
2022. okt. 24. 16:56
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk. Csak nem értem, miért nem keres magának házias nőt ahelyett, hogy tőlem várná el. Mindenki, akivel megismerkedek, az első perctől tudja, hogy a kölcsönösség híve vagyok. Akkor miért pedáloztok, hogy szolgáljalak ki titeket úgy, hogy fordítva egy teát se csinálnátok? Miért nem így kerestek eleve?
2022. okt. 24. 17:39
 25/36 anonim ***** válasza:
95%

Nem kellett, hogy bántsanak. Láttam anyám házasságát7es életét akinek ahogy írtad, nem volt muszáj válni. Úgyhogy tönkretette magát és most egy olyan emberrel él, akit saját bevallása szerint is néha gyűlöl. Pedig, nálunk ő keresett mindig is többet, nem anyagi függés miatt nem vált, hanem érzelmi függés miatt.

Aztán ott vannak a nagyszüleim, akik mindketten váltak és jobban jártak így.

Ott van egyik volt osztálytársam anyukája, aki "megmuttata" Miért is nem szabad függésbe kerülni. A nagy "mi" közepette 30 év házasság után apu úgy érezte jár neki az új pna jól menő ügyvédként. Anyu világ életében 4 órában irodázott apu ügyvédi irodájában. Tehát, se saját pénze, se rendes munkatapasztalata, se semmije, cserébe ott volt két kiskorú és egy egyetemista gyerek. A mai napi élik tovább "idilli" közös életüket.

Jah, nem muszáj válni. A valóságban pedig jellemzően nem lehet megjavítani, csak elviselni a kapcsolatot egy ponton túl. Ha van önálló kerestem, akkor én döntöm el, meddig viselem el.

Igen, ha valaki dolgozik, az is egy kötöttség. De, minden más idejében szabad. Szabadon költhet, dönthet, cselekedhet.

A nagy "mi" jellemzően önfeladással és kényszer döntésekkel jár.

Én nem vagyok karrierista, de soha nem lennék háztartásbeli még ezzel a látszat 4 órás munkával sem. Az embernek legyen lehetősége távozni, ha úgy érzi ideje. Kényszer nélkül is lehet a kapcsolatot javítani, lehet közös pénz, közös élet, közös jövő, csak könnyebb bontani, ha itt az ideje és nem csak a férfi számára. Aki kiszolgáltatott helyzetbe kerül, vagy tudatosan keresi, azt idővel jellemzően ki is használják.

Én valós egyenjogúságban gondolkodom a kapcsolatokról.

Ahol közösen oldjuk meg a gondokat, közösen teremtjük meg a jövőt, mindenki kb azonosan tesz bele és vesz ki és két egész ember alkot párt, nem valami szimbiózisban összeolvadó massza lesz, ahol mindkét fél csak adott területen teljesít és csak adott területen profitál.

2022. okt. 24. 17:43
 26/36 anonim ***** válasza:
96%
Én nem vagyok felháborodva, ha ez nem jár azzal, hogy rinyál a illető, hogy "hova tűntek a VALÓDI nők" meg nem illeti azt pejoratív szavakkal, aki az ő elképzelése szerint nem házias. De azt azért be kell látni, hogy a férfiak többsége a házias nő alatt azt érti, hogy a nő ganajozzon meg csinálja háztartási munkák nagy részét akkor is, ha ő dolgozik, mert "fujj, aranyásó, ha ki akarja magát tartani, én nem fogok eltartani senkit". A házias szónak általában van egy ilyen háttérjelentése. Jobban jár az illető, aki nem ezt érti alatta, ha elmagyarázza, hogy mit ért alatta, ill. ha elmondja, hogy ő is házias férfi meg esetleg behozod ezt az antimunka szemléletet vagy a családcentrikusságot, ezek jobban elmagyarázzák sztem azt, amire gondolsz. És ha talál olyan nőt, akinek ez megfelel, remek! Mert a feminizmus lényege az, hogy mindenkinek joga legyen eldönteni, hogy él. Én... nem is az a jó szó, hogy szeretek dolgozni, de szeretem magamat anyagilag bebiztosítani, ezért a munkát előbbre teszem, mint a főzőcskézést meg a tipikus "otthon melegének biztosítását" - amúgy gondoskodónak az vagyok, csak másképpen (pl. ezek helyett szívesen meghallgatom azt, amit mondani szeretne az illető és tényleg oda is figyelek rá, összebújás, masszírozás, bevásárláskor hozok neki sütit / csokit / nasit stb.)... nem erőltetem magam olyanra, akinek fontos, hogy a nő házitündér legyen meg fészekrakó tyúkanyó típus, de akkor a másik se kutyázzon meg szidjon, mint a bokrot, hogy én miért nem akarok olyan nővé válni, ami neki szimpatikus lenne párkapcsolatra.
2022. okt. 24. 18:58
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
#9 nem azért kizsákmányoló, mert nem jön a pénz, hanem mert kiszolgáltatott leszel tőle. Te férfiként gobdolsz egyet és lelépsz ha szeretnél, én meg ott maradok otthon, x gyerekkel, munka nélkül.
2022. okt. 24. 19:13
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Az h otthon szerető egy nő, nem csak a háziasságból áll. Nagyon sok dologból. De a férfiak nagy része "anyu pótlékot" keres, aki mos, főz, takarít, csak őt "szolgálja". S a nő igényeivel mi van? Ja, az nem számít...
2022. okt. 24. 19:43
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
#27 már ha otthon maradsz és nem dob ki mondván ő dolgozott meg azért a hazert.
2022. okt. 24. 19:45
 30/36 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kerdezo. En megprobalom neked szepen elmagyarazni.

A gondoskodast mindenki szereti. Tiszta ruhat, finom etelt, rendezett tiszta hangulatos otthont. Csakhogy ennek megteremtese ido. Nem napi egy ora, tobb. Csak probald megvalositani par hetig magad hogy mindennap kajat tervezel, bevasarolsz, fozol, mosol, vasalsz, takaritasz, ugyet intezel, unnepi diszeket veszel, lakast dekoralsz, mellette manikurozol, pedikurozol, arcapolsz, sportolsz. Neked mennyi ido? Napi 3 orat elvesz ha tip top akarod csinalni es rendszeresen. Es ebben benne sincs hogy egy masik felnottre, ket gyerekre is csinald, pedig annyival tobb ido. Merd le stoperral. Na ez mind ido, mind penz, amit senki nem fizet ki neki. Ellenben valaskor issza meg a levet.

2022. okt. 24. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!