Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Feminista csajok vagy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feminista csajok vagy a feminizmussal szimpatizálók miért vannak felháborodva, hogyha egy férfi azt mondja, hogy házias nőt szeretne?

Figyelt kérdés
Ez nem azt jelenti, hogy házicselédet szeretnék, mert nyilvánvalóan én is csatlakoznék a házimunkába. Számomra azt jelenti, hogy egy olyan nőt szeretnék akinek nem a munka a mindene és nem az állandó bulizás, hanem szereti az otthoni légkört ápolgatni, szívesen főznénk egy jót egymásra. Olyan érzésem van, hogy a nőknék menőbbnek számít az, ha kidolgozza a belét és előadja a független nőt, akinek nincs szüksége pasira, ha mondjuk házias és szeretne egy harmónikus kapcsolatot akkor a patriarchális elnyomást szeretne. A sok munka és a túlzott függetlenség diktátuma az vajon nem elnyomás?
2022. okt. 24. 15:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem akar anyagi függőségben élni. Ilyen értelemben ha valaki a háztartást vezeti és mellette nem, vagy csak korlátozottan dolgozik az nem kizsákmányolás ugyan hanem kiszolgáltatottság.
2022. okt. 24. 16:12
 12/36 A kérdező kommentje:

"Kérdező, nézz már utána, hogy a hagyományos pszichológiában létezik-e a "túlzott függetlenség" (pl. mint kóros tünet) fogalma. (Segítek: nem.)"

Amikor azzal hülyítenek, hogy egyedül is élhetsz olyan jó életet, mint párkapcsolatban és, ha ezzel nem értesz egyet, akkor egy párkapcsolatfüggő ember vagy és negatív, elnyomó akkor arra gondolok, hogy létezik a függetlenségnek egy rossz oldala. Ha az a nagyszerű függetlenség odáig fog vezetni, hogy még 40 éves korára is egyedül fog élni, gyermektelenül, hát az nem egy szép jövő, mert hiába van sok pénze a sok karriertől, hogyha egyedül fog maradni. Sok férfi ezért egyedülálló, mert a függetlenséget nagyszerű vívmánynak állítják be, pedig nem az. Lehet egyedül is elleni persze, nem kell mindenáron kapcsolat, de nem jó a túlzott függetlenség. Pszichológia csak egy része az életnek, nem kell abszolutizálni.

2022. okt. 24. 16:12
 13/36 A kérdező kommentje:

"Senki nem akar anyagi függőségben élni. Ilyen értelemben ha valaki a háztartást vezeti és mellette nem, vagy csak korlátozottan dolgozik az nem kizsákmányolás ugyan hanem kiszolgáltatottság."

De akkor válasszon olyan embert akivel nem érzi az anyagi függőséget. Egy normálisan kapcsolatban nincs ilyen, hogy te és én, én pénzem, te pénzed, hanem az én és te mivé válik. Ez a normális kapcsolat alapja. Ez nem kiszolgáltatottság. A napi 12-14 órázás az vajon nem kiszolgáltatottság?

2022. okt. 24. 16:15
 14/36 anonim ***** válasza:
94%
Aha. Ez egy rózsaszín maszlag amit itt előadsz. És mi van akkor ha ez a hiperpozitív vattacukros MI valamilyen oknál fogva szétörik? Nem kell megcsalás vagy semmi extra, egyszerűen kifúj a dolog. Akkor a nő aki nem érezte az anyagi függést, mert olyan hiperszuper volt a párja, hirtelen ott marad pucér seggel, jó esetben egy félállással (mert ugye az otthon melegét teremtette meg a párja kérésére). Na ilyenkor mi van?
2022. okt. 24. 16:19
 15/36 anonim ***** válasza:
98%

"De akkor válasszon olyan embert akivel nem érzi az anyagi függőséget. Egy normálisan kapcsolatban nincs ilyen, hogy te és én, én pénzem, te pénzed, hanem az én és te mivé válik. Ez a normális kapcsolat alapja. Ez nem kiszolgáltatottság. A napi 12-14 órázás az vajon nem kiszolgáltatottság?"

Hát ez annyira szép. De tényleg. Romantikus. Egészen addig még valaki vallni nem akar. Na akkor ott aztán már minden csak az enyém. Hallottál már olyat hogy a háztartásbeli asszonynak azt mondta a férje a valoperes ügyvéd előtt hogy persze drágám, mindenért én dolgoztam meg, de tessék, itt van mindennek a fele?!

Neeem, ilyenkor már az szokott lenni hogy a kva anyat az aranyaso libanak.

2022. okt. 24. 16:19
 16/36 anonim ***** válasza:
93%
#12: javaslom, gondold át a következőt: te rá vagy szorulva egy másik emberre (avagy az ő "szolgáltatásaira"), különben nem tudod maradéktalanul jól érezni magadat. Aki belülről független, az viszont saját magától, " önjáró módon" is képes a felszabadult boldogságra. Szerinted melyik állapot jellemzőbb egy lelkileg felnőtt emberre a kettő közül?
2022. okt. 24. 16:23
 17/36 anonim ***** válasza:
98%
Engem a munkám és a hobbijaim örömmel töltenek el. Nem azért dolgozom, mert feminista vagyok, hanem mert szeretem csinálni. Ellentétben az otthoni légkör "ápolgatása", a takarítás és a főzöcskézés, majd az utána levő újabb takarítási hullámok egyszerűen nem adnak nekem sem túlzottan örömet, sem kikapcsolódást, sem azt, hogy úgy érezzem, hogy valami fontosat tettem. Megcsinálom, mert muszáj. De nem ez az életcélom.
2022. okt. 24. 16:26
 18/36 A kérdező kommentje:
Ti mindenben a rosszat látjátok. Egy személyes kérdést feltennék úgyis anonym oldal ez. Titeket bántottak a férfiak, hogy ilyen cinikus válaszokat adtok? Nekem is vannak rossz emlékeim a nőkről, de mégse mondom azt, hogy az összes nő egy anyagias liba. Nincs értelme gyűlölködni a másik nem ellen. Ebben a harmadik utas feminizmusban ezt a férfiak elleni frusztráltságot, negatív hozzáállást látom. Mindenben a rosszat látjátok csak tudjátok a férfigyűlölet hozza magával a nőgyülőletet is, én próbálom nem felvenni és racionális maradni, de a nőgyűlölet nem egyoldalú nem fekete-fehér. De azt még mindig nem válaszoltátok meg, hogy a munka az bezzeg nem elnyomó, nem kizsákmányoló, de a valódi együttlét ahol a te és én mi leszünk az bezzeg az? Nem kell mindenáron válni. Ami rossz meglehet javítani és nem eldobni, mint egy elhasznált cipőt.
2022. okt. 24. 16:29
 19/36 anonim ***** válasza:
99%
Mi volt a válaszokban neked a férfigyűlölet? Csak mert leírtuk hogy nem szeretnénk anyagi függésben élni, illetve hogy a mosás-főzés-takarítás háromszög nem igazán az ami 100%-ban kielégítené az életcéljainkat?
2022. okt. 24. 16:33
 20/36 anonim ***** válasza:
98%
#18: abban mia gyűlölködés, ha valaki saját bevallása szerint remekül érzi magát úgy, hogy nincs rászorulva másvalakire ahhoz hogy boldog legyen?
2022. okt. 24. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!