Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szeretet és a szerelem között mi van? Egyáltalán hogy lehet közelíteni a kettőt egymáshoz?
A szerelem nem független a szeretettol.
Számomra a szerelem pl nem a rózsaszín ködös valami, hanem az, amikor szeretem a páromat, mint embert és szexuálisan vonzónak találom, mint férfit.
A rózsaszín ködös valami meg abszolút fellángolás kategória nálam és a környezetemben sem láttam olyat, hogy sírig tartó szerelem lett belőle. Egyedül akkor fordul elő, ha valaki jól rá hibázik a másik személyiségere es nem csak mögé képzeli a tulajdonságokat, hanem azok valóban ott vannak. De ez nagyon ritka.
Mindkettő alatt elég sokfélét érthetnek, érezhetnek az emberek. Szerintem a szerelem inkább romantikus rajongás, birtoklási vágy, vérmérséklettől függő mértékű szexuális töltettel (mert egy aszex vagy egy gyerek is lehet szerelmes). A szeretet meg talán a bizalom. De itt is más szeretet érzel a barátaid vagy az anyád iránt. Van ugye az általános felebaráti szeretet, s van a mélyebb kötődés, amihez már jól kell ismerned a másikat.
Ezért mondják, hogy a szerelem jó, ha át tud alakulni szeretetté, ugyanakkor hullámokban a szerelem is újra bekapcsolható. De csak a szerelem magas hőfokon nem fenntartható, de olyan mint a drog, ezért kergetik sokan.
Kedves utolsó!
Tehát ahhoz, hogy közös nevező legyen, akkor a szerelmet kell "átalakítani" szeretetté?
A szeretet nem fejlődhet át szerelemmé. Ez esetben. Azt, hogy miért, nem taglalnám.
A szerelem hevesebb érzés, ugyanakkor jobban múlandó. A szeretet lehet nem jár akkora érzelemkitörésekkel, de tartósabb.
A szerelem önző, viszonzásra vágyik mindig is. A szeretet önzetlen, nem vár el semmit cserébe.
A közös nevező az, hogy jót akarunk a másiknak (csak az egyiknél magunknak is, a másiknál magunktól függetlenül).
6os válaszolóval és az utolsóval is egyetértek.
A szerelem nem feltétlenül önző.
Viszont ha valaki szerelmes, akkor is tudja azt mondani, hogy elengedem a másikat, még ha fáj is, csak azért, mert jót akarok neki és azt szeretném, hogy boldog legyen, mert ő is megérdemli a boldogságot.
Tehát ez egy önzetlen szerelem.
A szerelem vak is, ahogy szoktak mondani. Tehát ahogy írta valaki, az elején sok tulajdonságot csak megelolegezunk, oda teszünk mögé, de lassan össze törhet a kép és kiderülhet, hogy hiába lobog az és jár a fejedben az a másik minden nap, de ezer negativ tulajdonságát felfedezés és azt is, hogy hosszú távon nem fogsz vele együttműködni, annyira mások vagytok..
Ez esetben okos döntés szintén, ha magadtól döntesz úgy, hogy nem fogsz ol egy toxikus emberrel összejönni, mert magadat is szereted annyira, hogy őt inkább elengeded.
Máskülönben szerintem sem mindig önző a szerelem, mert ha pl jót akarok neki és azt, hogy boldog legyen, vágy ide vagy oda, inkább elenegedem a másikat, ha másra vágyik. De tudom, hogy nem mindenki működik így, és inkább önző. Ez talán szellemi érettség kérdése is. Szerintem nem élje mindent erőltetni az életben, idővel erre sokunk rájön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!