Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lehet bízni ezekben a megérzésekben? Kifejtem.
Igazából azt se tudom, hogyan tegyem fel a kérdést. Leírom a saját sztorimat, de szeretném ha NEM csak és kizárólag erre irányulnának a válaszok, az hanem általánosságra is. Kíváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra.
Szóval voltam nem olyan régen egy nem egész 3 hetes úton, külföldön. Nem kifejezett túrista út volt, ez csak annyiből lényeges, hogy bekerültem egy nagyrészt helyiekből álló társaságba plusz még ott találkoztam sok ismerősükkel stb.
Előre leszögezném, hogy nem sok tapasztalatom van felnőttként az ismerkedésben (hosszú kapcsolatból léptem ki, ami még kamaszkorban kezdődött), ezért (is) írom ki a kérdést.
Az egyik férfin elég hamar az tűnt fel, hogy máshogy néz rám mint a társaság többi férfi tagja. Meg sem tudnám fogalmazni mitől volt más, csak zsigerből ez az érzés jött ha találkozott a tekintetünk, hogy "más". Valahogy mélyebb volt és gyarkan kereste a tekintetem.
Nem történt egyébként köztünk semmi, baráti a viszony. Nem is lett volna értelme, hiszen messze élünk egymástól, plusz ő nem rég lépett ki a kapcsolatából.
A sztoriból kiindulva kezdtem el gondolkozni, hogy a mondás szerint a "szem a lélek tükre" és hogy az ember szeme sok mindent elárul.
Ha az emberre rátör egy ilyen érzés, hogy "most ez valamitől más" vagy "ebbe több van" stb. akkor ebben az intuícióban mennyire lehet bízni? Tényleg van ebbe valami?
Egyébként eleinte nekem ő mint férfi nem volt érdekes. Jó megjelenésű, de nem mondanám, hogy az esetem, nem kapnám rá fel a fejem az utcán, tehát nem arról van szó, hogy megláttam, rögtön megtetszett és ezért rögtön többet is akartam belelátni.
Nyilván egy ilyesmi még semmi komoly, nem jelenti azt, hogy ebből kapcsolat lenne v ilyesmi, pusztán az érdeklődésre, vonzalomra gondolok.
Lehet bízni ezekben a megérzésekben általában?
Ez elég alap dolog.
Szemkontaktus, mosoly, le/megszólítás, beszélgetés és így tovább.
Nem a semmiből próbálkozol rá valakire, hanem, ha "úgy" néz rád, vagy viszonozza, ha te nézel úgy.
Ez óvodás kérdés, ne haragudj!
Egy nézésből semmire ne következtess, ha gyakran találkozott a tekintetek, akkor nyilván érdekelted, de ez sem jelent még semmit, lehet baráti érdeklődés, vagy egyszerűen csak figyelt arra miről beszélsz, mert érdekes volt számára. Ebbe vonzalmat, szexuális érdeklődést felesleges belelátni, főleg úgy, hogy semmiféle személyes kontexusról, közeledésről nem írtál.
#2 ez világos, nem ez volt a kérdés.
A kérdés, hogy mennyire lehet/kell jelentőséget tulajdonítani annak, amikor az embernek egy másik emberrel kapcsolatban támad valami megérzése/különös érzése? Mennyire lehet bízni az intuícióban?
Megint csak hangsúlyozom, hagyjuk ezt a sztorit, általánosságban nézve.
Ez nem egy intuíció, hanem a közeledés nulladik lépése, amit te felismertél és nem kezdtél vele semmit, ergo elutasítottad.
Általánosan is igaz, hogy ha a másik embernek szándéka van veled, akkor igyekszik tenni érte, először kis lépésekben, amit te nem megérzel, hanem felismersz.
Nem írtam, hogy nem kezdtem vele semmit, annyit írtam nem lett belőle semmi. Nem írtam le az együtt töltött idő minden mozzanatát, mert irreleváns.
Továbbra is, távolodjunk el ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!