Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire kell megkeseredettnek és ultrakonzervatív feudalistának lenni, hogy ilyen cikket leírj a 21. században?
Ha boldog akarsz lenni, akkor ne feudális értékek mentén keress magadnak párt! A vármegyék és főispánok után nem tudtam, hogy van lejjebb, utána elolvastam ezt a feudalista borzalmat és elgondolkoztam azon, hogy a magyar emberek ennyire vonzódnak a feudalizmus iránt? Jön a cikkíró azzal, hogy a romatikusregények, filmek az agyunkat mossák az ő feudális nézete nem agymosó? Én se vagyok oda az egykaptafára épülő sablanos romkomokért, de igenis létezik olyan, hogy két ember annyira beleszeret egymásba, hogy a két eltérő családi háttér teljesen háttérbe szorul. Aki ebbe nem hisz vagy túl konzervatív mucsai nevelést kapott vagy annyira kiábrándult az életből, hogy nem hisz a szerelemben. Nem a lilaködre gondolok, mert ez a 3 éves szabályt is hülyeségnek tartom egyébként, mert akkor van ez a lilaköd jelenség, hogyha nem épült ki mély, bizalmi, szeretetteljes kapcsolat.
2020-as években ilyeneket írni...
22 miért is?
Mert nem akarok eltartani egy férfit??? 👏👏👏
@24
Igen. Szerintem is felhaborito, hogy önálló egzisztenciaval rendelkező, sikeres nő, nem akar eltartani egy felnőtt férfit.
34F
24, ez egy roppant magasröptű reakció, bár arról a válaszról lemaradtam, amire írtad. De, ez a stílus igazi gettós, telepi cigány szint. Kifigyelt a két diploma, meg a PhD a szavaidból...
Ami az alap kérdést illeti, senkinek nem kötelessége a szarból kirángatni másokat. Tovább megyek, aki megpróbálja, többnyire belebukik. Mert, aki ki akar mászni, az ész nélkül kapaszkodik felfelé akkor is, ha egyedül van. Az ilyen emberben van is potenciál, általában sikerül is maga fölül választania és színvonalat tartani. De őt nem is kell húzni sehova. Akit húzni kell, az megakasztja a másik fejlődését is, plusz terhet meg senki nem akar a nyakába venni. Ez ennyire egyszerű.
A valóságban a nagy szerelem csak ideig óráig fedi el a Mariana-árok méretű szakadékokat. Aztán az egész elcsesződik, mert a valóságban az emberek nem tudnak a végtelenségig és örökké idomulni. A nagy különbségek esetén valakinek fel kell adnia azt, ami szerinte a helyes, jó és meghasonulni. Különben nem kiküszöbőlhetőek az eltérések.
Azt pedig senkinek a személyisége nem viseli el gond nélkül, ha elnyomják, erőszakkal formálják.
A más normák, más szokások, más anyagi hozzáállás lazán verhet szét egy kapcsolatot, sőt akadályozhatja meg egyáltalán a kialakulását. Nem csak azért, mert annyira anyagias és számító a gazdagabbik fél, hanem, mert az eltérő szociális és kulturális környezet jellemzően mindent eltérővé alakít a személyiségben. És, bár szépen hangzik ez "az igaz szerelem mindent legyőz" szlogen, de a Disney mesékből való és oda is tartozik.
Az ultrakonzervatívok pont a nagy különbségeket éltetik. Gyerekkorú lányt adatnak össze vén faszokkal azért, hogy a csóró családjukat kihúzassák vele a szarból...
Na köszönöm én ebből nem kérek, ha már van lehetőségem egy igazi társra.
"Az, hogy vannak kevésbé intelligensek, nem genetikai állapot,"
De, az intelligencia velünk születik.
Már megint az rinyál, aki ronda, buta és csóró, hogy márpedig neki kell a szép, intelligens, sikeres nő.
"Az, hogy vannak kevésbé intelligensek, nem genetikai állapot, hanem az oktatási rendszert kéne teljesen megreformálni és nemzetieskedő büszkeség helyett példát venni mondjuk a finnektől."
Na, akkor kezdjük az alapokat.
1. Alapvesetben mindenki a saját kasztjából választ.
Ha te egy gazdag, menő ügyvéd lennél, valószínűleg egy tanárnőt vennél feleségül, mert nem azért tanultál az egyetemen, hogy egy 8 általánost végzett, a sorsába beletörődő, Tesco kasszás nő legyen a feleséged, aki politikai, gazdasági, jogi témákhoz hozzá sem tud szólni.
2. Az intelligencia örökletes. Legalábbis részben az. Persze az intelligencia egy összetett dolog, nem csak a logikai intelligencia tartozik ide, hanem más is. Én például két részre szeretem osztani:
- fluid intelligencia - hogyan oldunk meg ismeretlen helyzeteket
- kristályos intelligencia - hogyan alkalmazzuk a tanultakat.
De van más felosztás is, pl. egyesek zenei intelligenciáról stb. is beszélnek.
A lényeg viszont az, hogy az intelligencia velünk születik, és jelentős mértékben meghatározza a sorsunkat.
3. Valójában létezik olyan, hogy két eltérő kasztból való ember házasságot köt.
Csakhogy annak a szegény srácnak nem azért sikerült beházasodni a gazdag családba, mert az életvitele vonzó lenne. Nem az. Hanem azért, kitűnik a többi szegény közül: mert egy intelligens, ambiciózus, törtető srác, akinek tervei vannak, tud bánni az emberekkel, stb. Ezzel pedig elbűvöli a gazdag lányt.
De alap esetben egy csóró srác nem kell a gazdag nőknek. A szegények mentalitása nem vonzó, pont azért maradnak szegények, mert úgy gondolkodnak, ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!