Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire kell megkeseredettnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire kell megkeseredettnek és ultrakonzervatív feudalistának lenni, hogy ilyen cikket leírj a 21. században?

Figyelt kérdés

[link]

Ha boldog akarsz lenni, akkor ne feudális értékek mentén keress magadnak párt! A vármegyék és főispánok után nem tudtam, hogy van lejjebb, utána elolvastam ezt a feudalista borzalmat és elgondolkoztam azon, hogy a magyar emberek ennyire vonzódnak a feudalizmus iránt? Jön a cikkíró azzal, hogy a romatikusregények, filmek az agyunkat mossák az ő feudális nézete nem agymosó? Én se vagyok oda az egykaptafára épülő sablanos romkomokért, de igenis létezik olyan, hogy két ember annyira beleszeret egymásba, hogy a két eltérő családi háttér teljesen háttérbe szorul. Aki ebbe nem hisz vagy túl konzervatív mucsai nevelést kapott vagy annyira kiábrándult az életből, hogy nem hisz a szerelemben. Nem a lilaködre gondolok, mert ez a 3 éves szabályt is hülyeségnek tartom egyébként, mert akkor van ez a lilaköd jelenség, hogyha nem épült ki mély, bizalmi, szeretetteljes kapcsolat.

2020-as években ilyeneket írni...

2022. júl. 25. 11:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, de nagyon kevés a valószínűsége annak, hogy egy segédmunkás-takaríó párosnak zseni gyereke születik. A jövedelem ugyanis kapcsolatban van az intelligenciával, tehát akik ilyen munkákat végeznek, azok általában nem intelligens emberek. A genetika meg egyértelműen meghatározza az intelligenciát.

A fentiek alapján meg lehet jósolni, hogy azoknak a családoknak a gyerekei, ahol a szülők nem értelmiségiek, és keveset keresnek, valószínűleg a szüleikhez hasonlóak lesznek.

Ezért is tartom most már csalásnak a motivációs tréningeket: mert nagyrészt már el van döntve az emberek sorsa. Néhányan fognak majd csak kitörni, de az is azért van, mert magasabb intelligenciával rendelkeznek.

2022. júl. 25. 12:37
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam a cikket, de szerintem azért annyira nem vészes. Van igazság abban, hogy általában nem működik egy kapcsolat hosszútávon, ha túl nagyok a különbségek.

Amúgy a feudalizmus nem tudom, hogy honnan jött nálad: a cikk "kasztokról" beszél. Kasztrendszer Indiában van, nem az európai feudalizmusban. Na, ott sokkal súlyosabb a társadalmi elkülönülés. Szerintem nem is egészséges. De ilyen szintű átjárhatatlanság sosem volt Európában.

2022. júl. 25. 12:46
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze lehet próbálkozni meg kockáztatni, de amit a cikk ír, az kb a safe choice.
2022. júl. 25. 12:46
 14/29 anonim ***** válasza:
53%
Az emberek nem egyformák abban, hogy milyen hosszú távú kompromisszumokra készek és képesek a párkapcsolatért. Aki rugalmatlan, kompromisszumképtelen, vagy egyenesen idegesíti a másság, annak célszerűbb olyasvalakit keresni társnak, aki minden téren (értékrendben, viselkedésben, beszédstílusban, szokásokban) hasonló hozzá. Aki rugalmasabb, annak nem fontos ez annyira.
2022. júl. 25. 12:55
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően igaza van a cikk írójának.

"hogy két ember annyira beleszeret egymásba, hogy a két eltérő családi háttér teljesen háttérbe szorul."

Az lehet, de mi lesz 5-10-20 év múlva. A cikk írója is azt írta, hogy hosszabb távon elég sanszos, hogy problémát fog okozni.

2022. júl. 25. 13:08
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi ebben az ultrakonzervatív. Az emberek nagyjából most is hasonló "szinten" választanak párt.

Szerinted mennyire lenne jó és tartós a kpcsolat egy betanított munkás és doktornő között?

2022. júl. 25. 13:31
 17/29 anonim ***** válasza:
45%
Igaza van a cimkironak. A rozsaszin kod elmultaval, jönnek a sargacsekkek. Egy gyerek kezdő ktg.e ugy 2M ft. Korul van, egy ház 80M, a havi megelhetés, meg 1M.ről indul. Mit kezdjek egy csóró pasival?
2022. júl. 25. 13:53
 18/29 A kérdező kommentje:
Azok akik szerint igaza van a cikkírónak, nem gondoltok bele, hogy minden hasonlóságban van ellentét, minden ellentétben van hasonlóság? Az ellentétek igenis vonzhatják egymást, mert lehet bennük hasonlóság. Miért van az, hogy azok a társadalmak a legboldogabbak, ahol szélesebb a középosztály? Miért van az, hogy a milliárdos emberek nem boldogabbak a több pénztől? Azért, mert van egy normális oktatási rendszerük, az anyagi javak igazságosabban vannak elosztva és mindenkinek van rendesen pénze. Az, hogy vannak kevésbé intelligensek, nem genetikai állapot, hanem az oktatási rendszert kéne teljesen megreformálni és nemzetieskedő büszkeség helyett példát venni mondjuk a finnektől. Nem ciki az, hogy egy ország a büszke nemzetieskedés helyett példát vesz más társadalmaktól és elismeri sikereit. Nagyon sok jobbító ötlettel lehetne a társadalmat jobbá tenni. Ha a gazdagabb, szegényebb sorozatosan szövetséget kötne párkapcsolat formájában és mindketten arra törekednének, hogy jobb intelligenciájuk legyen és mindketten boldogabb, sikeresebb életre törekednének már azzal belehetne csukni a társadalmi ollót. Inkább ezekre kéne törekedni, hogy ne legyenek túl nagy ellentétek és az ellentétekben megtaláljuk a hasonlót, ugyanúgy a hasonlóban is meglehet találni az ellentétet. Nem a különböző anyagi háttérrel van a probléma, hanem azzal, ha a szegényebb nem akarja, hogy fellegyen húzva, mert nem hisz egy jobb élet reménységében és a gazdagabb se hisz abban, hogy fellehet húzni, mert kitartással, kapcsolat ápolással meglehet csinálni. Hogyha személyiségben jól kijönnek, élvezik egymás társaságát, jókat röhögcsélnek, szeretik egymás társaságát, de nincsenek egy anyagi szinten, más a családi háttér az utóbbi ne legyen már az elsődleges tényező és örüljünk annak, hogy már a családnak nincs joga beleszólni abba, hogy kit választunk partnernek. Anyagi különbségek esetén a legjobb módszer egyrészt párkapcsolati, támogatni abban egymást, hogy jól kijöjjenek az anyagiakkal és törekedni jobb életszínvonalra, másrészt politikai gazdasági az állam igazságosabban ossza el az anyagi javakat, hogyha valakinek sokkal több pénze van, mert milliárdos több pénzt tegyen közösbe, ezzel csökkenteni az egyenlőtlenségeket, jobban finanszírozni az oktatást ezzel növelni az intelligens, művelt emberek számát. Nekem ez a véleményem az egészről.
2022. júl. 26. 05:50
 19/29 A kérdező kommentje:
Ja és persze fontos, hogy nyitott, őszinte, mély érzelmű kapcsolat legyen két ember között és legyenek egymás barátai. Enélkül nem kapcsolat a kapcsolat. Nem tudom, hogy cikkírónak voltak barátai, volt szereteten alapuló őszinte párkapcsolata, mert gyanítom, hogy nem. Az elmondható, hogy nagyon sok barátság és párkapcsolat felszínes és nem őszinte, lehet neki ez a természetes ebbe nőt fel ezt látta otthon ezt vitte tovább és ebből született meg ez a lelketlen cikk. Válaszokból is ezt látom. Mély őszinte szeretteteljes kapcsolatoknál azok a csúnya ellentétek érdekes módon nem okoznak gondot, de azok mögött is megvannak a hasonlóságok persze.
2022. júl. 26. 06:03
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

Hát persze, megint itt tartunk. Az hápog, aki csóró.

Képzeld, nekem nem èrdekem, hogy egy csóró pasit felfelé húzzak. Keressen magához valót, és törekedjen vele együtt, ne az én lakásomba akarjon beköltözni és onnan törekedni.

Meg mi ez a demagóg bullshit, hogy aki milliomos, az nem boldog? Te honnan tudod? Tán az vagy?

Ha szeretnél feljebb jutni, akkor tessèk, lehet kapaszkodni, de egyedül!

Nem a társadalmat okolni. Te vagy a felelős magadért.

Az se érdeke senkinek, hogy neked párkapcsolatod legyen, vagy boldog legyél. Ez csak neked szàmít.

2022. júl. 26. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!