Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy férfinak előrébb kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy férfinak előrébb kéne tartania az életben, mint a nőnek vagy ez csak egy túl konzervatív világnézet?

Figyelt kérdés

Régebben szinte alapelvárás volt egy férfitól, hogy rendelkezzen saját házzal, jogosítvánnyal, autóval, diplomával most meg nem ritka az, hogy a nő rendelkezik ezekkel, de a férfi még nem tudta elérni, kevésbé számítottak a belső értékek és előrébb voltak a státusz szimbólumok, persze most is számítanak valamennyire, de most kevésbé és évek múlva még annál is kevésbé fog.

Beszéltem egy olyan lánnyal aki utazás mániás, sok pénze van, jó családi körből jött, azt mondta, hogy elvárja, hogy ugyanannyit utazzon vagy többet, mint ő, mert nem érezné magát nőnek, hogyha ő utazna többet. Kataklizma következne be, hogyha egy olyan srácba szeretne bele, aki mondjuk eddig csak belföldön utazott? Azt kell tudni erről a lányról, hogy eléggé neurotikus, állandóan feszeng, tele van elvárásokkal mikor egy társaságban van, extravertáltnak hiszi magát, de inkább introvertált, azért utasított vissza egy pasit, mert home officeban dolgozott emiatt intronak tartja, a csaj az elvárásai miatt totál boldogtalan, kívülről nem látszik, de belül az, tönkretette az anyja, folyton neki akar megfelelni, bőre is eléggé ráncos, de mellé nem is dohányzik. Ez egy példa arra, hogy a pénz és a magas társadalmi státuszok nem boldogítanak.

Ellenben a haveri körömben van egy progresszív pár csajnak van kocsija, komoly jövedelme, a párjának se kocsija, se munkája, szerencsejátékból él és nem neurotikusak, mint az a csaj aki elég konzervatív.

Akik visszasírják a régi szép időket, amikor még ezek a szerepek erősebbek voltak és mindkét nem, de főleg a férfiak jobban feszengtek a társadalmi elvárások miatt, emiatt sírják vissza? Mitől lett volna rosszabb a mai világ, ha a nemi szerepeket nézzük? Mert az elvárásokban semmi lazaság sincs, csak feszengés, az elvárások nem a szépet és jót látják meg a másikban, hanem e hibáit. Tényleg a nyugatias progresszivizmussal, liberalizmussal van a probléma akiktől sokat tanulhat a magyar társadalom, nem a keleti despotikus konzervatívság a gond?

2022. júl. 14. 09:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem hiszek ebben az alá fölé rendeltségben és, hogy egy szinten kell lennie a két embernek. Azért nem hiszek benne, mert két ember igenis feltudja egymást húzni, ha van tenni akarás mindkettejükben. Most egy olyan ember aki nem jött valami jó családi háttérből és társkeresési nehézségei voltak, szerintem szemétség elvárni tőle olyan dolgokat, mint saját ház, autó, diploma. Hogy miért, erre egy magyarázatom van az a szeretet. A szeretet az ami felhúzza az embert, ami boldogabbá, motiváltabbá, céltudatosabbá teszi a másikat, hogy jobban halad az életével, szárnyra kap. Több ember lealacsonyítja a szeretet erejét. Ti éreztétek azt, hogy amikor valaki folyamatosan elvárásokat köt ki felétek akkor szorongtatok? Amikor barátaimmal voltam nyaralni, hívtunk innen-onnan embereket és két ember közelében éreztem feszengést, mert ők is feszengtek, elvárásai voltak velünk szemben, írányítani akartak és nem csak én éreztem, hanem a legjobb barátom is. Vele tök jól érzem magam, mert nincsenek elvárásaink egymással szemben. Ugyanez van a párkapcsolatoknál a szépet és a jót kéne észrevenni mindenkiben és, ha megszereti két ember egymást onnantól már tök mindegy, hogy egy szinten vannak e vagy sem. Elhiszem, hogy vannak olyan léhűtők, semmirekellők akik beleakarnak ülni a kényelembe és kihasználják a másikat, de ez nem mindenkire jellemző.
2022. júl. 14. 17:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Igazat adok Neked!
2022. júl. 14. 17:27
 13/13 anonim ***** válasza:
Na de teljesen más az, amikor már kötődsz valakihez és más, amikor még csak ismerkedtek. Lehet, ha kötődsz valakihez, pláne sok éve jóban-rosszban, már azt is elfogadod, ha kerekesszékes lesz, de első randin ugyanettől elmenekülnél, mert elvárásod egy olyan társ, akivel lehet gyereked vagy lehet kirándulni vele. A felnőtt kapcsolat nem olyan, mint a barátság, mert annál szorosabb életközösség a célja, így amit a barátodtól, akivel csak focizni jártok össze meg sörözni, de aztán hazamentek, elviselsz (mondjuk más politikai vagy vallási nézete van), az otthonra azért nem kell, mert a pároddal jobban akarsz egyezni, hogy mélyebben is megértsen téged és minél több területén az életnek. De nem is lehet olyan feltétlen szeretet, mint az anyukádtól, aki valószínűleg akkor is szeretni fog, ha drogozol vagy börtönbe kerülsz. Hasonló a hasonlóval jön jól ki, érti meg egymást. Ez igaz az anyagi helyzetre, általában külsőre, kulturális gyökerekre... stb. Mindenre IS :) Persze vannak kivételek, de a tartós, hosszú távú kapcsolatok között, akik az ágyon kívül is tudnak egymással mit kezdeni, ezek vannak többségben. Én pont azt tartom a legirreálisabb elvárásnak, ha valaki azt akarja, hogy a másik feltétel nélkül fogadja el és ne legyenek elvárásai, hanem csak sodródjon a "flow"-val. Aki meg nem fogad el engem olyannak, aki vagyok, arra meg nem érdemes ácsingózni úgysem.
2022. júl. 14. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!