Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Olyan férfiaknak, akik állítás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan férfiaknak, akik állításuk szerint sose bántottak nőket és nem is akarnak, mi bajuk van a metoo mozgalommal? Főleg olyan esetekre gondolok, amikor nem celebekről van szó és nem forog kockán pénz.

Figyelt kérdés

Csak annyi a negatívuma, hogy visszaéléseknek ad valamennyi terepet, viszont még ez sem akkora mértékű probléma, mint a nők széles körű zaklatása, bántása, amelynek a nagyrésze bejelentés nélkül marad, és soha nem kap semmilyen büntetést az elkövető.

Átlagembereknél pedig általában sok pénz sem múlik rajta.

Úgy értem, hogy amikor berobbant a mozgalom, akkor rengeteg ismerősöm csak olyan módon csatlakozott hozzá, hogy fb-on megosztották a történeteiket, általában konkrét személyek megnevezése nélkül.

Nekem is sokat jelentett, mert nagyon sok szexuális bántás ért életem során, és sokszor voltam áldozata igazságtalanul is a "r-ibancozás" (slutshamig) kultuszának is.

Nekem erőt adott az, hogy sok ismerősöm kiállt, és láthattam, hogy ők is ugyanabban a cipőben járnak, és segített újragondolni a dolgokat és a helyére tenni az önbecsülésemet.

Szóval, olyan férfiaknak, akik tisztelik a nők határait, nem akarják őket fogdosni, nem akarnak ocsmány dolgokat kiabálni nők után az utcán, női kollégákat szextárgyként kezelni, nem akarnak másokat őket szexbe zsarolni, konkrétan jogilag értelmezhetően nemi erőszakot elkövetni pedig még annyira sem, mi bajuk ezzel a mozgalommal? Mi a sértő rajta?

2022. jún. 28. 17:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%

Nekem is fura az ha valakit bármi baj ért, nem csupan erőszak, de mondjuk kerekesszékes lett, vagy pl ott vannak a törpék stb miert kell reklamozni.

Az egy dolog hogy ők azzal hogy szétkürtölik felvállalják magukat a sebeiket fájdalmaikat valahol ettol lelkileg gyógyulnak, de másoknak mi köze mások szerencsétlenségéhez? A sajnálatbol szánalombol szeretnének táplálkozni? Vagy mi a cél?

Az elfogadás az megvan atársadalom részéről, ahol van IQ, senki nem rúgja fel őket.

2022. jún. 28. 17:52
 2/21 anonim ***** válasza:
34%

""r-ibancozás" (slutshamig) kultuszának is."

Jólvan incelke...

2022. jún. 28. 17:52
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Vannak akik empátia hiányában imádják az áldozatot hibáztatni.
2022. jún. 28. 17:55
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
Sokan hajlamosak a kivételekre rárepülni, és azoknak úgyis nagyobb a hírértéke. Hogy "már azért is meetooznak, mert hozzá mertem szólni", "az xy cégnél már nem engedik négyszemközt tárgyalni a férfiakat a nőkkel, mert mi van, ha a nő alaptalanul bevádol" és sorolhatnám. Nekik fontosabb, hogy 1-2 férfitársuk ne legyen alaptalanul megvádolva, mint hogy az a sok ezer-tízezer nő ne legyen bántalmazva. Meg ott van az a részük is, aki szexagyú, de nem sikerült nőt becserkésznie, aki úgy van vele, hogy "örüjjjjön bammeg, hogy van, aki meg akarja dugni, én már akarnék döngetni, de nincs kit".
2022. jún. 28. 17:57
 5/21 anonim ***** válasza:
89%
3# azoknak nem emoátiájuk hiányzik szerintem, hanem ők is ugyanezt tennék az áldozatokkal, csak ők nem merik.
2022. jún. 28. 17:57
 6/21 anonim ***** válasza:
27%

Teljesen elmosódtak a határok, már egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi számít zaklatásnak, sokaknak 30-40 évvel ezelőtti, abban a korban tök ártalmatlannak számító sztorik jutottak eszébe, és ez közvetetten megint javarészt a fehér férfiak ellen uszítja a nőket. És ez az egész meg van támogatva a teljes globális neoliberális elit által, nem lehet megkérdőjelezni, ami tovább csökkenti a védekezési esélyeit azoknak, akiket ártatlanul vádolnak meg.

Az indulatok felkorbácsolása autoriter eszközökkel eddig még sosem végződött jól a történelemben, ez a legnagyobb baj.

2022. jún. 28. 18:00
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
6: itt sztem inkább az a kérdés, hogy ki döntötte el és hogy, hogy mi számít zaklatásnak. Mert jobb esetben az a fél dönti el, akivel történik, de régen kb. a férfiak döntöttek el mindent, a nők meg tűrtek. Akkor sem örült a nők többsége a szexuális tartalmú poénoknak munkahelyen, idegenektől seggrepacsinak stb., csak tűrtek... most meg végre van hangjuk, amit hallathatnak.
2022. jún. 28. 18:05
 8/21 anonim ***** válasza:
94%

Erre tudnál példát mondani/mutatni? Mert én egy ilyet sem láttam, egy ártalmatlannak tűnő történetet sem olvastam.

"Teljesen elmosódtak a határok, már egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi számít zaklatásnak, sokaknak 30-40 évvel ezelőtti, abban a korban tök ártalmatlannak számító sztorik jutottak eszébe"

2022. jún. 28. 18:08
 9/21 anonim ***** válasza:
28%
Mert nem kéne embereket bemondásra tönkre tenni. Ha bizonyított esetről van szó, akkor támogatnám én a halálbüntetést, halálra kínzást is. De csak azért, mert Mariska kirakta a fészbúkra, hogy Pistike bántotta, azért nem kéne Pistikét 5 perc alatt mindenhonnan kirúgni bannolni, ellehetetleníteni az egész további életét. Elvileg létezik az ártatlanság védelme.
2022. jún. 28. 18:08
 10/21 anonim ***** válasza:
89%

9: csak épp a legtöbb esetben már akkor is rászálltak nőkre, hogy hazudnak meg mit picsognak, amikor nem is nevesítettek embereket, csak azt mesélték, hogy idegenek hogy szóltak be nekik a metrón meg hogy tapizták őket le, hogy környékezgették meg őket meglett férfiak, amikor 13-14 évesek voltak.

Azzal én is egyetértek, hogy leírni ne írjunk le embereket bizonyíték nélkül, csak sokszor a bíróság vagy a megvádolt ember körülötti közösség, főnöke stb. sem nagyon akarja segíteni a bizonyítási folyamatot. Jönnek a kérdések a nőnek, hogy milyen ruha volt rajta, miért volt ott, miért volt ott egyedül; eltussolgatják az ügyet ("jaj, hát ő idős, ő ilyen kis tapis, nem úgy gondolta; az elég, ugye, ha négyszemközt odalök neked egy bocsi-t").

2022. jún. 28. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!