Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vezessem rá a páromat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vezessem rá a páromat, hogy ha étteremben/boltban vagy bárhol az alábbi módon rendel/kér, az bunkóság?

Figyelt kérdés

Kereskedelemben dolgozom, így én is sokszor megkapom ezt a fajta "kérést", hogy a vevő úgy adja tudtommal, hogy mit szeretne vásárolni, hogy "Lesz egy...". És ez egyszerűen zavarja a fülemet, nekem vásárlóként sem jön a számra ez a mondat.

Próbáltam úgy burkoltan célozni erre, hogy én kértem előbb valamit, hogy kevésbé legyen kellemetlen az eladónak ez a mondat. Lehet, hogy túlzásnak hat, hogy ezen problémázok és sokan használják ezt a mondatot vásárláskor, de egy "Szeretnék kérni egy..." sokkal udvariasabban hangzik szerintem.

2022. máj. 18. 23:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha nem burkoltan célozgatnád, hanem elmondanád?...
2022. máj. 18. 23:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogyan lehetne ezt megtenni, hogy ne sértsem meg. Illetve felnőtt ember, picit kellemetlen "nevelni".
2022. máj. 18. 23:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is rühellem ezt a "lesz egy xy" mondatot.

Azt nem értem, miért nem mondod ezt meg neki őszintén?Főleg, hogy érintett is vagy a témában.Szépen mondd el neki, hogy a "lesz egy xy" az udvariatlan és sértő az eladóra nézve, ezt azért tudod, mert téged is sokszor megsértenej ezzel.Emiatt örülnél neki, ha inkább x és y módon rendelne, mivel az az udvarias, empatikus, tiszteletteljes kérés.

2022. máj. 18. 23:20
 4/12 anonim ***** válasza:
10%
Már nem lehet nevelni, így vélekedik az emberekről, hogy azok a csicskái és kész.
2022. máj. 18. 23:49
 5/12 anonim ***** válasza:
6%

Itt a Gyakorin folyton azt olvasom, hogy csak a diplomások az "EMBEREK", a többi proli csak melós, szolga, buta, tanulatlan csicska.

Ebből kiindulva, csak a helyükön kezeli őket a párod. Nem?

2022. máj. 18. 23:57
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

A végén meg a "Köszöntem"

Na ettől én is lekevernék egyet legszívesebben bárkinek, pedig nem vagyok pultos csak vásárló 😁 de ha előttem mondják ezt 😡

2022. máj. 19. 00:04
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

Én nem kereskedelemben és nem is vendeglatasban dolgozom de szintén emberekkel.

Illetve anno dolgoztam diakmunkan kasszaskent.

Sose értettem ezt a "lesz egy" sérelmet.

Nem vártam el nagy udvariaskodast elvégre nem a gyerekét nyújtom át neki csak egy 50 forintos szatyrot, nem várok érte hajbokolast.

Amennyiben nem volt bunkó beszolasa vagy kotozkodese a továbbiak nem érdekeltek.

Most is jobban szeretem ha úgy jön oda az ember hogy legalább tudja mit akar.

Szóval én ezt felesleges túlzásnak tartom. Egyszer valaki ezt kitalalta hogy tiszteletlen azóta mindenki önérzeteskedik rajta.

Különben meg, elvileg felnőtt emberek vagytok, ha neked ez akkora probléma akkor mond meg neki kerek perec, ne legyél már ilyen szerencsétlen, miért ne lehetne megmondani a párodnak ha valami zavar a viselkedeseben?

2022. máj. 19. 06:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt így ahogy leírtad mondhatod neki. Nem egy akkora dolog, nem válóok, nem a személyiségét kritizálod, csak egy apró rossz szokás, amit valószínűleg észre sem vett.
2022. máj. 19. 06:35
 9/12 anonim ***** válasza:
87%

Másodállásban dolgoztam boltba.

Az ilyenre, hogy "lesz még egy egy pl papírzsepi" a válaszom a végén ugyan úgy a "2300 lesz" a lesz kihangsulyozva.

Igazából marhára nem érdekelt.

A kiskorúakat bírtam..."még egy Vodka lesz"...."meg egy személyi lesz"! 😂

N 30

2022. máj. 19. 08:32
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én mindig udvarias voltam/vagyok, a köszönöm és a kérem nálam az alapszókészletben vannak.

Viszont azt is észrevettem, hogy aki bunkó (vevő), azzal udvarias a kiszolgáló, aki pedig udvarias, mint én, azt "kóstolgatják". Ugye nekik is ki kell élni valakin a frusztrációikat.

Sparban fokozottan érvényes a fenti tézis.

2022. máj. 19. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!