Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki korábban volt bántalmazó kapcsolatban az megérdemli a sorsát?
Igen, igaza van a #11-esnek. Szeretnénk azt hinni, hogy a világ egy igazságos hely, ahol mindenki azt kapja amit érdemel, és velem ez nem történhet meg, mert én okosabb vagyok - pl az ukránok hibája a háború, mert nacionalista törvényekezt hoztak, meg minek provokálták az oroszokat.
Amivel kiegészíteném, hogy a családtagok esetében ez még külön speciális helyzet, mert ott még belekerül a képbe az ő felelősségük is. Észre kellett volna vennem? Tennem kellett volna valamit? Lehet, hogy nem figyeltünk rá eléggé? Ennél sokkal könnyebb azt mondani, hogy azért vele történt, mert hülye, én nem tehetek semmiről.
Amikor valaki hozzád közeli emberrel történik ilyesmi, ott megjelenik egy olyan helyzet is, hogy fáj neked, hogy szenved a szeretted, és ezért a fájdalomért őt okolod, mert úgymond miatta fáj. Mint amikor haragszol a gyerekedre, hogy összetörte magát, és ekkora ijedtséget okozott. Elcseszett egy dolog, de emberi reakció ez is.
És még egy dolog, ami kulcskérdés ebben a témakörben, az a tudatlanság. Az valóban teljesen irracionális dolog, hogy valaki olyan helyen van, ahol bántják; ha nem értjük az ember működését, akkor könnyen ráfogjuk, hogy egyszerűen az adott ember hülye. Konkrétan bármilyen élethelyzetre igaz, hogy annak aki még nem élt át hasonlót, annak mindig k.vára egyszerűnek tűnik a másik ember nyűgje. Ezen nem segít az sem, hogy aki átélt ilyesmit, az pont azért éli át, mert ő maga is hülyének tartja magát, ő maga is úgy érzi, hogy ezt érdemelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!