Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A fogyasztói társadalomban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogyasztói társadalomban tulajdonképpen kódolva van, hogy az emberek elégedetlenek a parkapcsolataikkal?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen ma minden a fogyasztás körül forog, hogy kellemes legyen az élet. Finom legyen az étel, amit megeszek, télen-nyáron nekem tetsző hőfok legyen a lakásomban, az autómba kényelmesen üljek, ha nyaralni megyek mindennel ki legyek szolgálva, stb. Én nem azt mondom, hogy ez rossz, csak valahol kelt egy olyan illúziót az emberekben, hogy a fájdalom és nehézségek nélküli életre vágyjanak, de olyan nem létezik. A gyerekekbe is azt neveljük, hogy valósítsd meg önmagad", "a te boldogságod a legfontosabb", stb. A családi élet, a házasság ugye meg pont azt jelentené, hogy alkalmazkodni, áldozatot hozni, a saját akaratomból engedni egy közös cél érdekében, de ez valahogy nehéz, ha egész életemben másra szocializálódtam.

A túlzottan idealizált vágyképek pedig nagyon megemelik a párkapcsolatakkal szemben támasztott igényeket és automatikus következmény, hogy sokan az elején lelkesek a párjuk iránt, aztán majd elégedtlenkednek, szakítanak, keresnek újat, azzal is lemegy ugyanez a forgatókönyv. Az ilyen mértékű intolerancia a nehézségekkel szemben és az erőfeszítésmentességre való törekvés talán nem volt ennyire erős régen. Persze tudom a másik oldalról lúzernek meg szolgalelkűnek tekintik azokat, akik nem törekednek akkora elvárásokra és ebben is van valami, mert igényesnek kell lenni és mindig törekedni, hogy jobb legyen a kapcsolat minősége, de az igazság valószínű a kettő közt van valahol.

2022. máj. 13. 14:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudjatok, lehet, hogy 51 és fél évesként én könnyen jártatom a számat, de szerintem ez a fogyasztói társadalom szidásáról szóló lamentálás teljesen improduktív. Nem lenne eredményesebb, ha azzal foglalkoznátok inkább, hogy letisztázzátok magatokban, hogy ti mire vágytok, és arra koncentrálni, hogy olyan embert találjatok magatoknak?
2022. máj. 13. 15:47
 12/27 anonim ***** válasza:
94%

"Nem lenne eredményesebb, ha azzal foglalkoznátok inkább, hogy letisztázzátok magatokban, hogy ti mire vágytok, és arra koncentrálni, hogy olyan embert találjatok magatoknak?"

Dehogynem. Csakhogy jelenlegi trend - fogyasztó társadalom, vagy sem - arra mutat, hogy ha valami nem tetszik, akkor bizony a partner nem volt melléd való, és kimarad belőle az, hogy lehet ezen dolgozni is.

2022. máj. 13. 15:50
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

#12:

"jelenlegi trend - fogyasztó társadalom, vagy sem - arra mutat, hogy ha valami nem tetszik, akkor bizony a partner nem volt melléd való, és kimarad belőle az, hogy lehet ezen dolgozni is."

És mire is akarsz ezzel kilukadni? Tán puskát tart valaki a fejedhez, hogy kövesd a jelenlegi trendet?

2022. máj. 13. 15:54
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

#11:

Mi ezt nem szubjektíve értettük. Megfelelő partner hiányában pedig a legócskább poligámia is őszintébb, mint a sorozatgyártott sorozatmonogámia.

2022. máj. 13. 15:55
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
#14: bocs, de nem egészen értem, mire akarsz kilyukadni azzal, hogy nem szubjektíve értettétek.
2022. máj. 13. 16:09
 16/27 anonim ***** válasza:
95%

#15:

Arra céloztam, hogy én ezeket a példákat, amiket leírtam, nem a magánéletemből vettem. Viszont tendenciálisan ezt látom a médiában, a közbeszédben és az ismerősi körömben is. Korosztályod beliektől főként. Valahol ezért is csömörlött ebbe a lamentálásba bele a Z generáció, mert már az X generációra is jellemző volt ez az attitűd. Nálunk annyi a különbség, hogy már nem is akarunk megházasodni feltétlenül mindenféle jöttmenttel.

2022. máj. 13. 16:13
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem a fogyasztói társadalomban látom a hibát, vagyis inkább a GYORS fogyasztásban. Hányszor olvasod itt is mindkét nemtől, hogy ha ez meg az nincs eddig-addig a randiig, akkor kuka?

Nem azzal van a baj, hogy az emberek a tökéleteset keresik, hanem azzal, hogy semmi önismeretük, és úgy keresik a tökéletest, hogy azt sem tudják, ez mit jelent nekik. A kompromisszum nagyon szépen hangzik, de azt jelenti, hogy a kapcsolat miatt változtasd meg a viselkedésed.

Azzal, hogy harmadik randin dugunk, és azt mondjuk, akkor mi most kapcsolatban élünk, semmi nem történik. Elkezdünk kapcsolódni a szex miatt, de nem ismerjük egymást. Miközben a kapcsolat legintimebb dolgát csináljuk egymással, aközben próbáljuk megismerni az embert, pedig fordítva kellene. És eljutunk odáig, hogy olyan dolgot akarunk megjavítani, ami soha nem működött.

A szex jó, ezért idealizáljuk a másikat, közben a gyakorival beszéljük meg a párkapcsolati problémáinkat, nem a másikkal. Mert ott még nem tartunk érzelmileg, hogy megnyíljunk egymásnak. Testileg simán, érzelmileg nem.

Ha azt mondanám (vállalom, hogy teljesen lepontozandó ötlet), hogy a következő kapcsolatát mindenki kezdje egy 4-5 (eredetileg 6-ot mondtam volna) hónapnyi ismerkedéssel, semmi szex, semmi csók, szerinted mi lenne? Szerintem a szex bonyodalma (ködösítése) nélkül el tudnánk dönteni, hogy nekünk való-e a másik vagy nem.

Tehát valamennyire igazad van, a gyorsfogyasztással van baj, a türelmetlenséggel, a mostakarom! attitűddel.

2022. máj. 13. 16:22
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
#16: értem. Ne haragudj, nem kioktatásnak szánom, de szerintem ha a meglévő gazdasági / társadalmi trendekre fókuszálsz, és abból átlagolva próbálsz valószínűséget számítani, azzal saját magad (céljaid, boldogságod) ellen dolgozol. Nem az a lényeg, mi van a mainstreamben.
2022. máj. 13. 16:22
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

#17:

"Ha azt mondanám (vállalom, hogy teljesen lepontozandó ötlet), hogy a következő kapcsolatát mindenki kezdje egy 4-5 (eredetileg 6-ot mondtam volna) hónapnyi ismerkedéssel, semmi szex, semmi csók, szerinted mi lenne?"

Lehet, hogy ultra naiv vagyok, de szerintem a szexuális késztetés mértéke mindenkiben más. Mondjuk a semmi csókot azért túlzásnak tartom.

2022. máj. 13. 16:25
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

#18:

Az én boldogságomat nem befolyásolja az, ami a médiában szembejön velem, félreértés ne essék. Nem ahhoz kívánom igazítani a magánéletemet.

2022. máj. 13. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!