Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A monogámiában vagy a poligámi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A monogámiában vagy a poligámiában élő emberek a boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak?

Figyelt kérdés
2022. máj. 12. 00:10
A kérdező szavazást indított:
poligámiában
monogámiában
36 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Attól függ, ki milyen beállítottságú. Én nem tudnék élni poligámiában, más meg a monogámiát nem bírja.
2022. máj. 12. 01:09
 2/10 anonim válasza:
20%
Sajnos vallási, de társadalmi csatornákból is ezt sulykolják folyamatosan kisgyerek korunk óta és bár az ember alapvetően nem monogám, ezen normák miatt kevesen tudnák magukat poligámiában jól érezni... Gondolom... ( És ugye a poligámia nem csak azt jelenti, hogy egy férfi - több nő...?)
2022. máj. 12. 01:09
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Én nem tudnék még csak kézenfogva sétálni sem mással, nem hogy együtt élni és a családomnak tekinteni valakit, aki nem a férjem. 23 éve vagyunk együtt, nincs folyamatos rózsaszín köd, de így sem tudnám elképzelni sem.
2022. máj. 12. 01:57
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Volt párhuzamos kapcsolatom, nem is egy, de mindig akkor alakult ki, mikor az előző kapcsolat már a végét járta. És akkor már az előző nem vonzott. Nem tudtam több embert szeretni egyszerre.
2022. máj. 12. 02:03
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Évtizedes távlatban végignézem egy kifejezetten poligám nő életét a környezetemben. Olyan, mint egy tanmese.

Nagyon szép lány volt, a huszas évei közepe-vége felé ismerkedtünk meg. Stílusos csajszi volt, jól öltözött, nagy cicik stb. minden faszi kiborult tőle azonnal. Okos is volt, a jogi pályán mozgott, volt pénze, sok emberrel találkozott és belekezdett ebbe a "kikapós szingli" éltmódba: több szerető, aztán szwingerklubok, gruppenek, sok kaland. Többször is elmondta, hogy nincs szüksége senkire tartósan, gyereket úgysem akar, úgy él, ahogy a kedve tartja. Nyilván nagyon népszerű volt ezzel a hozzáálláással, komoly zsongás volt körülötte.

Egy közeli barátom is "intézgette", összejártak szexelni, mindenféle vad sztorik voltak. Én úgy láttam akkor, hogy a nő boldog a maga módján, ha neki ez kell, hát mi közöm hozzá.

Így múlt el nagyjából húsz-huszonkét év, amikor elkezdtek nagyon komoly érzelmi válságok jönni sorra. A megbánás sötét felhője ereszkedett rá, lassult a tempó, már a hajdan legendás ciciket is legyőzte a gravitáció meg a kor. Jó lett volna egy társ, de neki semmi rutinja nem volt ebben, rég képtelenné vált az ilyesmire, és akik még hívogatták, azok is csak a vele öregedett hancúrtársak voltak, és nem akartak semmi mást, csak egy újabb kanyart az ágyban.

Kiégés, magány, szomorúság volt benne, amikor utoljára hallottam felőle, válságról-válságra vergődött. Remélem, hogy kikecmergett belőle valahogy.

A tanulság meg az, hogy mindennek ára van. Ha boldog is volt a sok szerelemtől a fénykorában, végül a fénykor maga múlt el az idővel, és egyrészt friss husik léptek a helyére, másrészt előtört belőle az állandóság iránti, elnyomott igény, így végül a mohón felzabált öröm tette boldogtalanná.

2022. máj. 12. 06:39
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Értelmetlen kérdés, mert mind a 2 oldalon emberek állnak, ugyan azokkal a problémákkal és vágyakkal. Lehet mind a 2 oldal boldog és boldogtalan egyformán, amennyiben meg vagy nem találja meg a minden igényét kielégítő kapcsolatot/kapcsolatokat
2022. máj. 12. 07:27
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
A nők vagy a férfiak? A férfiak nyilván elégedettek hogy van egy rakás nőjük akinek kuss a neve. a nők meg a gyerekeik több mint valószínű hogy kínlódnak egy poligám kapcsolatban.
2022. máj. 12. 08:14
 8/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem hiszem hogy csak ettől függ.
2022. máj. 12. 08:42
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Azok, akikre nincs egyik vagy másik rákényszerítve, hanem azért választják, mert az az önazonos döntés.

Személy szerint soha többé nem lennék hajlandó párkapcsolatban lenni senkivel, ha nem lehetne kizárólagos partnerem. Konkrétan öngyilkos lennék, már a gondolat is üres és szánalmas számomra...

2022. máj. 12. 09:11
 10/10 A kérdező kommentje:
A poligámiát úgy értem, hogy teljesen nyíltan és minden féltékenység nélkül. Vagy ez utópisztikus?
2022. máj. 15. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!