Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Jelentett-e valaha anyagi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jelentett-e valaha anyagi nehézséget számodra a fogamzásgátló eszközök megvásárlása (óvszervásárlás, gyógyszerkiváltás, egyéb)?

Figyelt kérdés

Kérlek, jelezd, hogy nő (N) vagy F (férfi) vagy.

Köszönöm.

2022. máj. 11. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tini koromban simán volt bőr a képemen anyámmal óvszert vetetni🤣

25F

2022. máj. 11. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

Nem, soha.

“Csóró egyetemistaként” sem, meg 40 felett sem a magánklinikán feltett 5 éves legdrágább spirálnál sem.

Ezzel jár a felnőtt lét, a nemi élet stb.

A többségét egészségpénztárra elszámoltatom és igen… huszonévesen, első munkahely, diákmunka mellett is volt EP és ÖNYP szerződésem és nőként mindig saját feladatnak, saját felelősségnek tekintettem a védekezést (depláne huszonévesen, kapcsolatosdis életszakaszban- házasként nyilván más módszereket preferáltunk és a közös kasszából ment)

N45

2022. máj. 11. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Tini koromban volt egy 2 éves kapcsolatom és akkor, nekem is anyám vette a tabit. :D

Később pedig nem, soha. Amikor szingli voltam és esetleg becsúszott egy kaland, mindig gondoskodtam az óvszerről, annak ellenére, hogy többnyire volt a férfiaknál.

Most házasságban élek, van már egy gyerekünk, nem szeretnénk többet, ezért közös kasszán fizetjük a fogamzásgátlást. Most Nuvaringet használok, nagyon bejött eddig.

2022. máj. 11. 21:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a védekezés két ember közös felelőssége. Nem gondolom, hogy kizárólag a nőknek kell viselni ezért minden felelősséget és anyagi terhet.
2022. máj. 11. 21:47
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

2. Vagyok: persze, lehet osztozkodni, de alkalmi kapcsolatban meg ilyen kezdődő kapcsolatosdiban havi párezer forinton?!

Igen, ahogy a közös szexuális élmény, úgy a fogamzásgátlás is közös felelősség (kellene, hogy) legyen. De azért azt valljuk be: egy nem kívánt terhesség bizony nagyobb terhet ró egy nőre, mint egy férfira.

Nos pont ezért, ha egy nő nem kíván terhes lenni/alkalmi kapcsolatban nemi beteg lenni stb.- akkor bizony akkor is 100%-ig felvállalja ennek a védekezésnek minden költségét, ha egyébként lehetne cigánykodni is a gyógyszertári számlán. Pont azért, mert sokkal inkább “megjárja”, ha inkább köti az ebet a karóhoz meg “jó, akkor egyszer te veszed, egyszer én”… aztán meg a pillanat hevében meg “jajj csak egy kicsit teszem be, úgyse lesz semmi, jóóó?” :D

Nőként férjen már bele ez, ahogyan ugyancsak nem tartom elegánsnak az aktuális partnernek sírni, mint egy fürdős K, hogy pénzbe kerül(het) az éves szűrés…

A házasságban nyilván más- ott egyszerűen egy tétel, mint a borotvahab vagy a gilette penge, amit akkor is bedobsz a kosárba bevásárláskor, ha neked nem szőrös a fejed. :)

Egyébként meg milyen iszonyatos anyagi terhekről beszélünk, amit nyögnie kell szegény nőknek?

A tiniket leszámítva azért jellemzően felnőtt, dolgozó nők vannak többségben. Az éves szűrések, ha minden kötél szakad, államilag, ingyen is megoldhatók, bizonyára vannak lelkiismeretes, normális dokik az ‘sztk”-ban is. Gyógyszerből is vannak generikusak és havi párezer Ft, ami azért nem az a szint, amin egyenjogúskodni kéne tényleg…

(Nőként mondom: ha az a bevett társadalmi szokás, hogy egy férfi egy korai ismerkedés alatt vagy egy járás alatt vagy valami nem elköteleződött kapcsolatfélében legyen lovagias, gáláns, férjen már bele különösebb cirkusz nélkül egy kávé vagy mozi… nos akkor a másik oldalon meg nőként férjen már bele a fogamzásgátlás, ami a SAJÁT érdeked elsősorban, függetlenül a férfitől, ha már szexelsz, ez bizony ezzel jár. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben pl. A fogamzásgátló tablettát, esetleg spirált másodlagosan nőgyógyászati panaszok kezelésére, kiegészítő terápiának is alkalmazzák sokszor… és sok egyedülálló nő sem hagy fel vele ezen okokból… akkor csóri pasikon kellene ezt is osztozni?)

Elegancia a filléreskedés helyett mindkét fél részéről és akkor nincs gond. Hosszú távon ez igazán semmi egy tétel az életben… (persze, tudom, vannak megveszekedett feminácik, akik azért is felpofoznának egy férfit, mert kinyitja az ajtót, nos értünk én kérek- nőként- elnézést. :D

2022. máj. 11. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Én úgy gondolom, hogy egy érett férfi IS odafigyel a fogamzásgátlásra párkapcsolatban, házasságban és uram bocsá' még egyéjszakás alatt is.

Nem tudom mi ebben az ördögtől való, hogy mindkét fél odafigyeljen, hogy ne legyen nem kívánt terhesség.

Csalódnék a páromban, ha azt mondaná hogy csak az én felelősségem a védekezés. N

2022. máj. 11. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Sajnos volt olyan időszak az életemben, amikor az étel megvásárlása is nehézségekbe ütközött. Úgyhogy igen, volt.
2022. máj. 12. 06:39
 8/9 A kérdező kommentje:

7

nő vagy, vagy ffi? :)

és olyankor hogy oldottad meg a védekezést?

mondasz vmit arról, hogy kerültél ilyen nehéz anyagi helyzetbe? amit amúgy nagyon sajnálok.

2022. máj. 12. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Engem csak az zavar, ha a pasi nem költ rá, hanem mindig csak én. N
2022. máj. 12. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!