Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet segíteni valakine...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet segíteni valakinek a kóros önbizalomhiány leküzdésében?

Figyelt kérdés

Rendben van, hogy mondom neki, hogy gyönyörű, jól nèz ki, nagyon szép, tetszik ahogy van...stb

De tehetnék még valamit?

1 éve vagyunk együtt, ùgy érzem, hogy itthon ha ketten vagyunk szerintem már nyitott az irányomba, de aztán elmegyünk a csalàdjához ès azonnal visszarántják. (Nem csak külsőleg, belsőleg is képesek megpiszkálni. De még azèrt is ahogy főz vagy akinek drukkol az f1-ben) Utána olyan, mintha kezdhetném előlről.

Nagyon magabiztos bizonyos dolgokban, bárkièrt kiáll, bárki mellett kinyitja a szájàt, viszont van amiben annyira gàtlàsos (mondjuk strandra menetel) hogy nem is erőltetem, mert làtom, hogy mennyire nem érzi jòl magát a szituációban.

Hogyan lehetne azt elèrnem, hogy ne csak kettesben, itthon a két fal között változzon a dolog (ès ne forduljon vissza) hanem kint a nagy világban is?

Szívem szerint mondanám, hogy ne erőltessük a családját, de azt meg nem tehetem.

Egyèbként tudom, hogy honnan ered ez az egèsz benne, sokat mesélt ès megèrtem. Valahol ezèrt IS tennék valamit mert nem tehet ròla

2022. ápr. 8. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Te ezzel nem tudsz sokat kezdeni, rajta múlik.
2022. ápr. 8. 10:06
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Gyúrjon napi szinten nekem az segített. Top kondim lett az embereknek tetszettem, most belül kell szeretnem magam.
2022. ápr. 8. 10:09
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
El kellene járnia egy jó pszichológushoz. A terápia ilyen esetben sokat segíthet.
2022. ápr. 8. 10:23
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Sportoljon. 2 nap is mar erositi az önbizalmat.

Ha egyetlen lépest is tenne már kapásbol jobban erezné magát!

Elmenne egy fodraszhoz sminkeshez, vigyorogva jönne ki az ajton is.

Semmit nem érnek az üresen kapott bókok ha nincs munka mögötte. Teljesen mas a jutalmazás valamiért a munkáért es ugy bókot kapni mint légből

2022. ápr. 8. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Neki kell ezt elintéznie, ezért önbizalom.
2022. ápr. 8. 10:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy nem ad magára. Tényleg egy csinos csaj. Nincs vele amúgy semmi baj. Idegen társaságban egèsz jòl elvan (jò, ha nem bikiniben kell lenni)de csak akkor ha senki nem kötődik az otthoniakhoz, mert ha igen, akkor azonnal mintha más lenne.

Őszintén nem is èrtem, hogy mièrt kell vele piszkálódni. Lehet, hogy sokszor csak viccnek szànják, ő meg nagyon magára veszi. (De azért ezek nem jó viccek, én is hallottam már. És csak neki jár a családban)

Azt szokta mondani, hogy ha sokszor mondják, hogy hülye vagy, akkor egy idő után magad is elhiszed.

Tényleg látnotok kéne, hogy vàltozik mondjuk 1 hónapon keresztül a dolog, majd jön egy születèsnap mondjuk. Fodrászhoz megy, kozmetikushoz (jár amúgy rendszeresen), szép ruha (mert ugye ott nem is lehet akárhogy kinèzni) làtom rajta, hogy ilyenkor boldog. Szegèny mintha mindig azt hinné, hogy most majd màs lesz a dolog. Ès az este vègère persze elindul a lejtőn azèrt ahogy viselkednek vele.

Szerintem már néha az is erőn felüli teljesítès, hogy felkel reggel utána.

A pszichológust már èn is próbáltam óvatosan javasolni. Nem merem a fejéhez vágni, hogy el kell menned ès kész.

Vagy mondjam azt, hogy nem megyünk a családjához? Gondoltam, hogy szervezhetnék valami programot, de mindig pont arra a napra?

2022. ápr. 8. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: A pszichológust nem a "fejéhez vágni" kellene, hanem csak annyit javasolni neki, hogy próbáljon meg mondjuk először 5 alkalmat, hetenként egyszer, többre nem is kell elköteleződnie. Mondjuk vegye úgy, hogy ez az 5 terápiás találkozás a te ajándékod felé, mintha egy masszázs-bérletet kapott volna tőled. Ebből az 5 beszélgetésből leszűrheti, hogy segít-e rajta a pszichológus vagy sem. Elsősorban egy vele egykorú, női pszichológust ajánlanék, mert úgy az őszinte megnyílás esélyesebb.
2022. ápr. 8. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!