Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom túlságosan szigorúan veszi a "közös időt", ezért igyekszik maximalizálni azt, hogy ezekben az időkben mindent együtt csináljunk, nekem viszont ez az egymás nyakán lógás sok. Mi itt a megoldás?
8 hónapja vagyunk kapcsolatban, nem költöztünk még össze, de szinte minden hétköznap estét (heti 3 hétköznap) és az összes hétvégét együtt töltjük, ilyenkor ott is alszom. A probléma az, hogy mindent nagyon praktikusan akar csinálni olyan értelemben, hogy ha nekem pl szombat délután 2-kor olvasni támadna kedvem 1 órát, vagy elmenni 2 órát edzeni, akkor amellet, hogy húzza a száját, azt mondja, oké, de legyen mondjuk délután 2 helyett este 7-kor, vagy másnap délután, és akkor ő addig kitalál valamit, amivel valamennyire le tudja magát foglalni. A gond az, hogy ebben elveszik a spontanitás, nem egy beosztott vagyok, akinek a főnöke megmondja, hogy most ekkor és ezt csinálja, hanem egy felnőtt ember, aki alapvetően szeretné, ha a kapcsolatban akkor és azt csinálná (természetesen normális keretek közt), amikor és amit szeretne. Kicsit hogy értsétek, képzeljétek el, hogy a szabadidőtök 90%-át együtt töltenétek a párotokkal, és a szabadidőtökben rátok jönne, hogy jól esne egy kicsit játszani, vagy elmenni sportolni, vagy olvasgatni, majd a párotok azt mondaná, hogy ne most, hanem majd máskor, amúgy meg miért nem oldottátok meg ezt az igényeteket abban az 1-2 hétköznapban, amikor nem voltatok együtt.
Valahogy úgy érzem, ez a "közös idő" és annak szentsége túl sokat számít neki, szó szerint a hétvégén a wc-zést leszámítva mindent együtt csinálunk, gyakorlatilag 5 percem nincs tőle távol, akár csak a másik szobában.
A megoldás a kommunikáció. Mit mond, amikor elmondod neki hogy te szeretnél külön is csinálni valamit?
(Amúgy mi a szabadidőnk 100%-át együtt töltjük és még ez is kevés nekünk. :D De mi is megbeszéltük ezt, kapcsolatban alap...)
Túl jól akarja ő ezt csinálni, túlszabályozza a napjaitokat, talán azért, nehogy egymásra unjatok, legyen minőségi együtt töltött idő.
Szerintem is túlzás amúgy, hogy ha alapból nincs dolgunk, én nem ülhetek le kicsit olvasni... mondd el neki, amit érzel.
Igaza van a #4-nek. Ezt a kérdést már többször feltetted, én is olvastam.
Látszik rajtad, hogy rettegsz attól, hogy mi lesz ha össze kell költözni. Már most is szorongsz egy csomó dolog miatt. De nem mered a pároddal megbeszélni, mert rettegsz, hogy szakítani akar majd. Totális kapcsolatfüggő vagy, a párod meg pióca módjára tapad rád.
Később meg majd kiírod kérdésben, hogy neked mennyi nyugtatót kell szedned, mert úgy érzed, hogy megfulladsz a kapcsolatban.
De még véletlenül sem változtatnál az életeden.
Engem csak az érdekelne, hogy ha nem engedi, pl hogy leülj olvasni, akkor mit csináltok helyette?
Vagy milyen szituban jön elő, hogy te elmennél edzeni? Mert ha aktívan progiztok, aztán te hirtelen kitalálod, h lelépsz a közepén, az nekem sem tetszene.
Egyébként szerintem jogos kérés a páros részéről, hogy egyeztessétek a közös, illetve külön progik időpontját. Én is igyekszem eszerint beosztani a hetem és a párom is. Így ha eljön a progizás időpontja, senki nem lesz csalódott, hogy a másik lelépett mást csinálni.
Felnőttként elengedni ezt a YOLO, mindent ott és akkor csinálok, ahol és amikor akarom dolgot elengedni abszolút nem gáz, sőt. Ha kapcsolatban élsz, akkor bizony már nem csak magadra kell figyelni, alkalmazkodni kell. És a másik idejét nem szép dolog azzal húzni, hogy random kitalálsz egyéni progit magadnak. Szépen betervezitek előre és akkor ő is le tudja kötni magát.
Még mindig nem szakítottál?
Én ilyen embertől menekülnék a francba (ahogyan tettem is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!