Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Azért vallják sokan a hasonló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azért vallják sokan a hasonló a hasonlóval, suba gubával elméletet, mert nem tudnak kilépni a komfortzónájukból?

Figyelt kérdés
Szerintem a legszenvedélyesebb kapcsolatok a különbségekből születnek, mert kitudnak mozdulni a komfortzónájukból és új kapuk nyílhatnak meg előttük, kiegészíthetik egymást.
2022. márc. 22. 08:55
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Más végzettség, családi háttér nem jelent az égvilágon semmit. Már nem középkorban élünk. Na ez pl. elég zárkózott hozzáállás, hogy a végzettséghez, anyagi háttérhez kötik a párkapcsolat sikerességét. Ez badarság, mert nem jelent semmit. Egy kapcsolat nem azért ér véget, mert annyira különböztek, hanem bizalmatlanság, hazugságok, a másikat egy fogyasztói terméknek látja, nem akar elköteleződni, nem akar együttműküdni, az én és te-ből nem tud mi kialakulni, mert vagy az egyik vagy a másik vagy mindkét fél túlságosan független akar maradni. Egy korlátot tesznek az emberek maguk elé, hogyha ebbe a hasonló, hasonlóval elvben hisznek és boldogtalansághoz, lelki betegséghez, frusztrációhoz vezetnek. Természetesen nem csak végzettségre, anyagi különbségekre gondolok, hanem hobbikra, érdeklődési körökre, világnézetre. Utóbbival kapcsolatban gondolok arra, hogyha két ember vitázik valamiről és, ha az egyik elviszíti a vitát, nem kell ragaszkodni görcsösen a nézeteinkhez, hanem úgy felfogni, hogy elvesztettem, de nyertem is vele tudást. Mondom kis kapuk nyílhatnak, amivel az ember fejlesztheti magát. Nem bullshit önfejlesztő könyvekkel kell amik semmit sem érnek, hanem egy nyitott ember mellett lehet igazán fejlődni oda-vissza. Igenis kialakulhat két különböző ember között is tartalmas, komoly, szenvedélyes kapcsolat, aki ezt tagadja korlátokat állít maga felé és másokat is ezzel mérgezi.
2022. márc. 22. 10:11
 12/30 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Idáig nekem egy szabály vált be: Csak és csak azzal, akivel jól érzed magad. :)))
2022. márc. 22. 10:17
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Személy szerint azért csinálok bizonyos dolgokat az életemben, mert jónak tartom az adott dolgot, értékesnek az adott eredményt, amit várok tőle és követendőnek az értékrendet, amit képviselek. Hiszen miért csinálnám, miért lennék hű egy eszméhez, ha nem értenék vele egyet, nem tudnék vele azonosulni? Én azért lettem olyan ember, amilyen, mert szeretem az olyan embereket, akik ilyenek és az ilyen értékeket, amiket hordoznak. Gondolom nem meglepő, hogy azt tartom vonzónak is egy partnerben, amit a saját életemben és továbbra is ilyen kvalitásokra vágyom az életemben. Ez az én kaliberem, erre vágyom, ezért lettem ilyen.
2022. márc. 22. 10:22
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
És épp ezért nem jövök össze egy szentimentális emberrel, aki művész életet él, mert a hideg futkos a hátamon tőle, okkal nem lettem művész, okkal szeretem a tudományokat. Nem jövök össze olyannal, aki más generációba született, mert én ebben nőttem fel, ez az én világom. Nem jövök össze egy lusta emberrel, mert gyerekkorom óta az életem része a sport és a tanulás iránti vágy, nem jövök össze visszahúzódó emberrel, mert csak hátráltatna, én meg imádom, mikor úgy érezhetem, a lábaim előtt hever a világ és bárhova mehetek, bárkivel beszélgethetek. Szerintem az választja maga szöges ellentétét, aki elvágyódik a saját életéből valamilyen oknál fogva, de az az igazság, hogy én szeretem az életem és azt, amit felépítettem benne. És szeretnék egy igazi társat, aki hasonlókon ment keresztül, hasonlókról álmodozott és hasonló dolgokat ért el.
2022. márc. 22. 10:27
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező pont te vagy az, aki sémák szerint gondolkodik. Legalább is a válaszod ezt tükrözi. Mindenben nem hasonlíthat két ember, ez adja a különbözőséget, de valamiben viszont szükség van közös pontra (hasonlóság), hogy kapcsolatba lépjen két ember.
2022. márc. 22. 10:30
 16/30 A kérdező kommentje:
#12 Na igen én is ezt vallom, de miért ne érezheti jól egymást két különböző ember?
2022. márc. 22. 10:41
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

Amit írtál kísértetiesen hasonlít egy ismerősöm elveire. Ami tök jó, nem tartom rossznak, csak ezért nem találja a megfelelő embert, mert senki sem elég jó neki. És aztán végképp nem hajlandó kimozdulni a komfortzónájából. Valójában egy olyan társ kellene neki aki mindenben igazodik hozzá, de ez nem esik az illetőnek nehezére.

"És szeretnék egy igazi társat, aki hasonlókon ment keresztül, hasonlókról álmodozott és hasonló dolgokat ért el."

Nah, ez az amit ő sem talál!

Olyan nincs, hogy hasonlókon ment keresztül.... Olyan van aki szeret téged és elfogad olyannak amilyen vagy, és nem hátráltat, mert őszintén szeret és jól tud hozzád idomulni, mert érti hogy te ki is vagy valójában és hogy "működsz". De ez a fene nagy hasonlóság nem lesz, mert az életútja mindenkinek más. Így mintha tűt keresnél a szénakazalban. :)

2022. márc. 22. 10:43
 18/30 A kérdező kommentje:
#14 Mondjuk akinek nem volt erőssége a tanulás, de nem nem húz le téged, hanem támogat és együtt húzzátok fel magatokat magasabb szintre akkor mi van? Csak lehúzás létezik? Rossz kapcsolatban igen, ha az ember túl önző, de ha az ember együttműködő és dolgozik a kapcsolaton, akkor nincs lehúzás, akkor inkább fejlődünk boldogabbak és motiváltabbak leszünk.
2022. márc. 22. 10:43
 19/30 anonim ***** válasza:
91%

Különbözőek vagyunk a párommal. Vitázunk, én őszinte vagyok, mindent átbeszélek, érvelek,a párom velem ellentétben semmiről nem beszél, ha bármit mondok és kérem,hogy mondja el a véleményét nem teszi,inkább "elkeni" a problémát, szőnyeg alá sepri, mint átbeszélve megoldást keresnénk.

Persze, a leírásod szerint remekül működ/het/ne mindez ha Ő is, hozzám hasonlóan, megnyílna. De nem teszi. Különbözőek vagyunk, de ez pl olyan probléma ami a kapcsolatunkat alapjaiban megrengeti.

2022. márc. 22. 10:48
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert kívánok neki. Én már házas vagyok, illetve a volt partnereimet is becsülöm emberileg még utólag is, mert nem okoztak csalódást összességében. Szóval lehet találni ilyen embereket, csak nyilván minél specifikusabb valami, annál kevesebb ember felel meg neki. Általában sokáig kerestem párt mindig is, engem folyamatosan az vigasztalt, hogy ha egy ember egyszer már képes volt erre (én), akkor a másik nemben is biztosan lesz, aki szintén képes lesz rá, aki szintén így gondolkodik. Ezeket a találkozásokat bizony ki kell várni és megadni rájuk a lehetőséget.

2022. márc. 22. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!