Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell a rendes férfiakat is egy kalap alá venni a szemetekkel?
Igen jól látod vannak rendes férfiak.
Viszont én tapasztaltam olyat is, hogy vannak a rendesnek látszó férfiak is (akinek nem inge ne vegye magára)!
A külvilág számára rendesnek tűnik, olyan mintha minden rendben lenne a párkapcsolatával, aztán szépen sorban kiderülnek az apró kis kilengések, stiklik. Senki meg nem mondaná, hogy ő egy gerinctelen ember, mert amúgy segítőkész, művelt, társasági ember, közben meg játszmázik, ködösít, titkol dolgokat. Mindig vannak a háttérben bizonyos letisztázatlan dolgai.
Erre szokták mondani, hogy nem minden arany ami fénylik, vagy kívül szép az alma, de belül rohad.
Persze attól még vannak akik tényleg rendesek.
Nőként válaszolok. Az ő veszteségük, ha utálják a másik nemet. Tragikus lehet úgy élni, hogy az emberek felétől elvágod magad. Attól a csoporttól ráadásul, akivel lehetőséged lenne együtt dolgozni, élményeket szerezni, megállapodni. Ezek az emberek magukat büntetik, ezt kár ragozni.
Amúgy én feministának vallom magam, de ha választanom kellene, én jobban szeretem a férfiakat, mint a nőket, jobb barátnak és jobb társnak is bizonyultak, jobban megértjük egymást a legtöbb férfivel, mint a legtöbb nővel, szívesebben is dolgozom velük. A világban boldogulni nem azért tud nehezen egy nő, mert nő, hanem mert nem érzi magáénak azokat a tulajdonságokat, amikkel a patriarchális társadalmi berendezés miatt a férfiak előbb rendelkeztek. A férfiak ma már nem azért vannak előrébb, mert férfiak, hanem mert nagyobb arányban rendelkeznek a boldoguláshoz szükséges tulajdonságokkal. A jó hír, hogy ez tanulható, a rossz hír, hogy a feminizmusnak azt kellene belátnia, hogy a nőket a mai világban életképes nőkké nevelje, mert enélkül bármit csinál, csak mélyebbre sodorja a női társadalmat, mint valaha. Mondok egy egyszerű példát: a férfiak nagyobb arányban kockázatvállalók és vakmerőek, mint a nők. Kevésbé érdeklik őket a társadalmi konvenciók. Ez a magatartás hatalmas lépéselőny az üzleti életben és amíg a nők meg akarnak felelni, kedveskednek és nem kockáztatnak, hátrányban lesznek. Ezzel nem lehet egy ilyen közegben érvényesülni és nem azért, mert nők, hanem mert hiányoznak olyan kompetenciák, amiket korábban a maszkulinitáshoz társítottak. A megoldás nem az, hogy egy gyenge, vezetésre és vállalkozásra alkalmatlan embert ilyen pozíciókba erőszakoljunk az egyenjogúság nevében, mert nő, hanem végre legyűrni azt, hogy a nők ilyen tekintélytelen nebántsvirágok legyenek, akik megenyhülnek az első csúnya nézésre egy professzionális közegben és elbizonytalanodnak az első kockázatos döntésnél. Bárki elhiheti, nézhet róla statisztikákat is, hogy az a nő, aki nem ilyen, úgy tör előre az említett területeken, mint egy férfi. A probléma, amin lehetne változtatni a nők megváltoztatása nélkül legfeljebb ennek a társadalmi megítélése. De más nem.
De ha egy valamit megtanultam az életben, az az, hogy aki normálisnak tartja magát, az a legnormálatlanabb hulladék, akit a világ a hátán hord. Egyszerűen hihetetlen, milyen gusztustalan emberek vallják magukat normálisnak, szóval számomra a normalitás alapvetően egy rossz ómen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!