Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hamar felkapja a vizet de hamar lenyugszik. Hosszútávon vállalható egy ilyen férfi?
Nekem nem lenne vállalható, de én ilyen apa mellett nőttem fel.
Nálam szempont volt a párválasztásnál, hogy higgadt, nyugodt pasi legyen a férjem, így is lett.
"Séf, hatalmas pofa kell oda, gondolom nem kell magyarázni miért ilyen."
Szerintem alapvetően az ember személyisége határozza meg, hogy hogyan bánik, hogyan kommunikál a párjával vagy bárki mással, nem pedig a munkája.
Nekem nem férne bele, hogy a párom bunkózzon vagy lekezelően beszéljen velem. Már az ismerkedés alatt felejtős lenne részemről, ha azt látnám, hogy bárki mással így viselkedik.
Egy volt kolléganőm kapcsolata kb. így indult, aztán lekezelő megjegyzésekből pár hónap múlva egyre súlyosabb verbális és érzelmi bántalmazásba ment át, durván kontrolláló viselkedésbe, aztán idővel fizikai bántalmazásba, és végül másfél év alatt tudott megszabadulni az idegbajos pasitól, (már látleletekkel, feljelentéssel, távoltartási végzéssel) úgy, hogy az utolsó fél évet szó szerint rettegésben élte le azok után, hogy a fickó a munkahelyünk parkolójában egyik este engedély nélkül tartott fegyverrel jelent meg, és amikor a kolléganőm beszállt volna a saját kocsijába, hogy induljon haza, bekényszerítette az ő autójába, kivitte egy, a várostól pár km-re fekvő elhagyatott felszíni kőfejtőbe, és az éles fegyverrel kétszer a lábai elé lőtt a földbe a nyomaték kedvéért, miután életveszélyesen megfenyegette, hogy megöli, ha el alkarja hagyni.
(Később tudtuk meg, hogy neki a szülei is bántalmazó kapcsolatban éltek sajnos, valószínűleg ezért maradt benne egy számára ismerős kapcsolati dinamikában ahelyett, hogy az első figyelmeztető jeleknél kilépett volna belőle.)
A bunkó, lekezelő megjegyzésekből persze nyilván rendkívül ritkán eszkalálódik idáig egy kapcsolat.
Azt neked kell tudnod, hogy a te egészséges önbecsüléseddel összefér-e, hogy valaki a munkahelyi feszültségét részben azzal vezesse le, hogy veled bántóan, lekezelően beszél.
Én nem tudnám elhinni, hogy egy férfi, aki szeret, és akinek a szemében fontos és értékes vagyok, nem pedig csak a "hasznos" kategória, így beszéljen, így viselkedjen velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!