Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A válással és a megcsalással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válással és a megcsalással tulajdonképpen csak fölöslegesen bonyolultabbá válik az élet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a véleményem szubjektív és nem is akarom másra erőltetni, de én szétnéztem a saját rokonságomban, ismeretségi körömben és azt látom, hogy ha egy házasság válással végződik úgy, hogy már vannak közös gyerekek, mindegy milyen korúak, a következő történik. Utána kerül egy új pár, akivel a kapcsolat lényegileg nem lesz jobb, mint az előző volt, csak másképp lesz rossz, de mondjuk ott is születnek gyerekek és akkor így 50-60 éves korára valakinek már három nőtől vagy férfitól lesz gyereke. Most meg anékül, hogy moralizálnék, de ez mennyire nehéz lehet, hogy az egyensúlyt megtartani és anyagi erőforrásokat biztosítani, ügyesen menedzelni egy ilyen élethelyzetet. Szóval én úgy látom, hogy csak a saját életünket nehezítjük és távolabb kerülünk az elégedettségtől, ami cél lenne, mert a boldogság az csak pillanatnyi állapot.

2022. márc. 14. 22:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Azért abban a 40 évnyi siralomvölgyben, amit most te itt lefestesz, jut bőven öröm is optimális esetben. Végigkísérni, ahogy felnőnek a gyerekek és kirepülnek, unokázni nyugdíjasan, többször átélni egy nagy szerelmet (ha egy válás is kell hozzá...), ezek mind olyan dolgok, amiket nem tapasztalhatsz meg, ha nem éled meg.

Egy ilyen élethez képest az aggszűzek élete a siralomvölgy szerintem. Legalábbis kevésbé inger-, és eseménydús, mint azé, akit bár megrángatott az élet, de tud rengeteg szép dologra emlékezni a családjával kapcsolatban.

2022. márc. 14. 22:34
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

Igen. Nekem elég lenne egy nőtől gyerek, de az az egy se akar jönni.

F31

2022. márc. 14. 22:41
 3/12 mpreg ***** válasza:
83%
Egyesek szerint már a házassággal is.
2022. márc. 14. 22:49
 4/12 anonim ***** válasza:
32%
#3 Ez igy van. Mellesleg a nok szoktak valni ugyebar 70%ban vagy mert megunjak a ferjuket (es felbukkan egy alfa), vagy mert anyagilag erdekeltek a valasban.
2022. márc. 14. 23:18
 5/12 mpreg ***** válasza:
51%
#4 Micimaci véletlenül kihagytad a hűtlenséget, mint leggyakoribb válóokot. Direkt nőgyűlölő manipulálóskodsz, vagy csak butuska vagy, és elfelejtetted? :)
2022. márc. 14. 23:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Önazonos döntéseket kell hozni saját magatok szembeköpködése helyett és akkor nem lesz szenvedés, amit választottatok, akár szinglik vagytok, akár nem.

Üdv,

egy házas ember, aki nem cserélné másra ezt az életvitelt.

2022. márc. 15. 01:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Tetszett a megfogalmazás.

Valójában igaza van a kérdezőnek.

Kevés olyan kapcsolat van,amit válás, esetleg megcsalás előzött meg és hosszútávon is jól működik.

Legtöbbször nem észszerű és tudatos okok miatt történnek meg az események.Problémamegoldás vagy feszültség enyhítés miatt történik egy félrelépés, kialakul egy párhuzamos viszony.

Aztán legtöbbször a lebukás vagy az események sodrása hozza az új helyzeteket, amiből válás után kialakul az újabb akár ugyanolyan rossz kapcsolat.

Erre szokták mondani a környezetükben,hogy előre borítékolható volt a sikertelenség vagy az újabb megcsalás, válás, rossz házasság.

Az esetek nagyon kis százalékában fordul elő az a fajta korrektség,hogy valaki végig járja a megpróbálom megmenteni a régi házasságom, beszéljünk róla, tegyünk érte, engedjük el egymást,de emberi módon...

Ha ez megtörtént és ezután az összes megszerzett tapasztalattal vág neki az ember a következőnek, akkor talán van esély arra, hogy a következő majd jobb lesz,de ehhez kell egy hasonló gondolkodású és szándékú másik ember is.

2022. márc. 15. 06:03
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
#5 A hutlensegben mi a meglepo, amikor a nok mar nem akarnak szexelni a ferjeikkel, mert mar rauntak es megkaptak ami nekik kellett (gyerek, egzisztencia)
2022. márc. 15. 10:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Az életnek nem egyféle forgatókönyve van. Gyereket sosem akartam, rengeteg oka van. Tini koromtól a 20as éveimig volt egy toxikus kapcsolatom, megfizettem a tanulópénzt, ami nem megy, azt én nem erőltetem. Miért kéne azonnal házasodni? Miért kötelező gyerket potyogtatni egymás után? Van egy kiegyensúlyozott kapcsolatom, sok közös és egyéni céllal. Persze, szeretnék egyszer menyasszony lenni, de nem sietek sehova, előttünk az élet. A gyerek témában csak határozottabb a véleményem, én nem vagyok erre alkalmas. Ma végig olvastam itt néhány kérdést, valósággal sokkoltak. Köszönöm, inkább nem. Építjük a boldog életünket. De ha akármi miatt vége lenne, akkor nem kellene semmit menedzselni, hanem tovább tudnánk lépni, nem köt össze csok. Inkább, mint játszmázni, és megcsalni a másikat. Szóval mondhatjuk, hogy igazad van, vannak olyan esetek, amiket leírtál, de nem ez az egyetlen út.
2022. márc. 15. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4, vagy mert a drága férj nem bír a f-rkával opciót kihagytad.
2022. márc. 18. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!