Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor egy pénzes öreg pasi összejön egy golddiggerrel, miért csak a nőt szólják le?
Ki melyiket irígyli jobban... Ezzel nem azt mondom, hogy a pro és kontra érvek ne lennének helytállóak annak ellenére is, hogy itt-ott eléggé ellentmondásos érzés két végletet is teljesen megérteni, hanem az indulatos, egyirányú reakcióitok lehetséges gyökereire és a másik felet szinte felmentő vakfoltjaitokra hívnám fel a figyelmeteket, legalábbis ha van rá szándékotok, hogy a valóságban éljetek.
Fura jószág az ember. Néha egészen bele tud tekeredni abba, hogy nem vallja be magának, hogy "de azért összességében lehet cserélnék vele, mármint tényleg", helyette viszont válogatott ékesszólással mutatja ki az elutasítását. És ez még az, akinél nagyjából rendben is van a belvilág, csak épp nem tudatos rá, hogy megint az énvédő mechanizmusok gyártják a jövőjét. Ami önmagát megértve és csendben maradva is valószínűleg hasonló lenne, legalábbis ami egy-egy ilyen kapcsolat elkerülését illeti.
Én látom, hogy lennék az a vén kujon, és bár nem tudom, mi történne, ha valóban adott lenne minden, de innen teljesen úgy tűnik, hogy könnyű szívvel hagynám el pár tényleg archaizálónak tűnő elvemet. A következő, ami eszembe jut, hogy valószínűleg nem találnám az igazi örömöt a dologban, mert továbbra se magamat vakságba ringatva vennék részt a helyzetben. Valódi érzelmi szálakkal meg nagyon nehéz, és még ha esetleg sikerülni látszik is, inkább lelép az öreg gnóm énem, nem szívatja a hölgyet.
"60 évesen pont lesz*rnám, sőőőt, büszkén vállalnám, hogy felszínes vagyok, miközben a hervadt lankadt pötsömet fényesre cidázza valami 18 éves suna. Felszínesnek lenni a legjobb dolog az életben."
Rendben van, de akkor a nő részéről miért nem?
11-es, én érteni vélem, mire akart kilyukadni az előtted szóló, bár valóban eltúlozta. A szitokszavakból kiderül, hogy általában mit tartunk rossznak. Ettől függetlenül ez azért összetettebb dolog.,
"Amúgy teljesen egyetértek azzal, amit a kérdező ír. Ilyenkor egy nőt aranyásóznak, miközben ugyanabban a kapcsolatban lévő férfit semmilyen pejoratív kifejezéssel nem illetik. Ezért utálom ezt a szót, és lenézem azokat, akik használják. Legyenek nők vagy férfiak. Mert ezzel is kiszolgálják a férfi központú társadalmat."
Pontosan ugyanezt gondolom én is.
"Férfiként: Nemtől függetlenül betegnek tartom az ilyenfajta kapcsolatot."
Ez rendben van, én sem állítom, hogy élnék ilyen kapcsolatban. Csak ugye a többség a nőt szidja ilyenkor, a férfit még hátba is veregetik.
"Nem csak a nőt szólják le, sőt. " Vén hülye, félhalott amorózó, ostoba vénember, pénzes szatír" és még sok hasonló kifejezést hallottam már az ilyen férfiakra."
Én nem nagyon, de elhiszem, hogy más a tapasztalatod. Direkt mondtam a Vajna házaspárt: Timi mindenhol egy p*csa volt, de olyat sehol se láttam/hallottam, hogy Andy Vajnát leszólták volna konkrétan emiatt.
"Fura jószág az ember. Néha egészen bele tud tekeredni abba, hogy nem vallja be magának, hogy "de azért összességében lehet cserélnék vele, mármint tényleg", helyette viszont válogatott ékesszólással mutatja ki az elutasítását. És ez még az, akinél nagyjából rendben is van a belvilág, csak épp nem tudatos rá, hogy megint az énvédő mechanizmusok gyártják a jövőjét."
Én például nem cserélnék vele, de azért hoztam fel a személyes ismerősömet példának, hogy lásd, bele tudok helyezkedni a szemszögébe. Szegényebb családból jön, nagy dolog számára, hogy például tud menni nyaralni, elhiszem, hogy az ő élettapasztalata más, mint az enyém, aki már gyerekként voltam a világban mindenfelé, és jómódú családból származom.
De 14-es, még ha kulturáltan írtad is le a gondolataidat, te is abba a hibába esel, amibe sokan: nem ez a kérdés. A kérdés az, miért kap az ilyen kapcsolatban a nő több szidást, és én is azt gondolom, hogy pusztán hímsovinizmusból. Meg azért, mert a nők maguk is beállnak szidni a nőt, akit valóban talán irigyelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!