Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme házasodni ha minden második házasság válással végződik?
Nők szemszögéből egy biztonságérzetet ad, mert ha a szülés miatt kiesnek a munkaerőpiacról és otthon vannak a gyerekekkel akkor se legyenek nincstelenek ha később válásra kerül a sor.
Ha nincs család és gyerek akkor nem sok értelme van a házasságnak szerintem, legalábbis én így látom. Voltam már házas, a szakításunk után még járhattunk bíróságra amit egyikünk sem kívánt, nem sok értelme volt.
Van aki azért házasodik hogy az esküvőt átélje, szép ruhába öltözzön, legyen egy jó lagzija ami csak róla szól és ennyi.
Sokféle motiváció van, de szerintem a legtöbb esetben azért házasodnak, hogy kövessék a társadalmi konvenciókat. Itt az a gond, hogy a fogyasztói társadalom nagyon magasra emelte az emberek elvárásait és azt üzeni, hogy mindig van más lehetőség, kvázi ma már sokkal több olyan inger ér valakit, hogy lépjen ki a házasságából, minthogy bennemaradjon.
Ettől függetlenül érdemes, ha közösek a célok és az értékrend is talál. Viszont ha a vágyak vannak túlságosan fókuszban és nagyon magasak az igények, akkor nagy lehet a csalódás.
Senki nem úgy kezd neki, hogy “Na, Jolikám, holnap házasodunk, 3 év múlva pedig te viszed a fikuszokat, én pedig a szívecskés párnát.”
Mindenki úgy kezd bele, hogy ők lesznek a kivétel, akikkel ez nem történhet meg.
Mi értelme megszületni, ha eddig még mindenki meghalt?
Te rendesen átgondoltad ezt a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!