Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jelentős különbség a szingli, gyermektelen nők és férfiak iskolai végzettsége közt?
Ma olvastam egy érdekes szociológiai cikket miszerint a nők esetén annál inkább valószínű, hogy szingli meg gyermektelen marad valaki, minél inkább magasabb az iskolai végzettsége, szóval aránylag a diplomások közt van a legtöbb. A férfiak esetén meg érdekes módon pont a fordítottja igaz, vagyis a legalacsonyabb végzettségűeknek okoz a legnagyobb problémát a pártálalás. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a diplomások kb 60%-a nő, szóval van egy ilyen jellegű aszimmetria is és én ennek következtében a nagyvárosokban több lesz a szingli nő, vidéken meg a férfi.
Én ezt a markáns különbséget amúgy nem tapasztaltam eddig, mert szerintem sok más dolog is befolyásolja a társkeresést, de lehet benne valami. Viszont sok diplomás férfit is ismerek, aki egyáltalán nem akar családot.
Tök egyszerű. Inkàbb a nők tanulnak, aminek az a következménye, hogy több a diplomàs nő.
Egy diplomàs nő viszont nem adja lejjebb, nem jön össze egy nem diplomàs pasival, gubàt a gubàhoz elven. Mivel viszont a diplomàs pasik kevesebben vannak, ezért nem jut mindenkinek pàr. Ennyi.
Jajj istenem ilyen hülyeségeket. És valakiket még fizetnek is azért, hogy ilyen sületlen statisztikákat összehordjanak...
A tanuláson kívül még millió és egy oka lehet, hogy miért nem vállalnak gyereket a nők vagy,férfiak. Például anyagi okok. Nem akarja feladni a munkáját. Stb, stb.
Nyilván, ha valaki inkább a tanulásnak szentelné fiatalabb éveit, mert karriert akar, logikus, hogy a gyerek lesz később a listán. Ennek ellenére több családos értelmiségit látok, mint egyedül élőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!