Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak nők, akik kimondottan ellene vannak a feminizmusnak és az egyenlőségnek?
Egyet ismerek, ő tényleg komolyan gondolja, pl. a lányait azonnal kiíratta az iskolából, amint már nem voltak tankötelesek, mondván hogy a nőnek nem az a dolga, hogy tanuljon (egyáltalán nem járatta volna őket iskolába, ha nem lenne kötelező), a fiait persze küldte továbbtanulni.
Bár pl. szavazni ő is szokott ha jól tudom, szóval még ő se tartja magát a saját elveihez...
Aki azt mondja, hogy nem feminista mert nem támogatja a kvótát meg a metoo-t, az szimplán nem tudja, mit jelent a feminizmus.
Miért kellene esszé? Van definíciója.
pl: "the belief that women should be allowed the same rights, power, and opportunities as men and be treated in the same way, or the set of activities intended to achieve this state" - Cambridge
Vagy magyarul:
"feminizmus [ë v. e] főnév
<A tőkés társadalomban> a nők egyenjogúságát valló, hirdető elmélet, felfogás"
(A magyar nyelv értelmező szótára)
Jo, ilyeneket en is tudok linkelgetni. Azt hittem van valami sajat gondolat is. Tevedtem.
Amugy meg, ezek kozul megis mi nem valosult meg?
1. Az volt a kérdésed, hogy mi az a feminizmus. Erre a definíció a válasz, nem xy gondolatai.
2. Az általam írt válaszban pl. nem valósult meg a lány gyerekek oktatáshoz, továbbtanuláshoz való joga a családon belül. A fiúknak megvalósult. Nem voltak egyenjogúak a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!