Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek attól, hogy idővel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek attól, hogy idővel talál jobbat. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Két éve vagyunk együtt, én válás után vagyok, elég pocsék pozícióból indultam ismerkedésünkkor, gyakorlatilag semmim sem volt, most sincs túl sok. Fizikai munkám van, sok túlórával, jól keresek, de ennyi. A párom viszont tökéletes. Neki van saját lakása, jó állása, csinos, gyönyörű, szexi, és imádom. Ő még csak 37, én már 43 vagyok. Félek, hogy egy idő után kevés leszek neki. Nagyon szeretjük egymást, tudom hogy ő is, de kb egy lúzernek érzem magam hozzá képest, a fizetésem egy része megy a gyerektartásra, és a gyerekkel kapcsolatos plusz dolgokra, programokra, és a túlórák miatt az együtt töltött idő sem sok, pedig együtt élünk. Az ő lakásában élünk egyébként, ami plusz lökés arra, hogy senkinek érzem magam hozzá képest. Próbálok minden költségbe beszállni, segíteni mindenben, de valamiért úgy érzem kevés vagyok, pedig ő egyáltalán nem ezt érezteti velem. Mit tegyek, hogy ne veszítsem el?
2021. szept. 27. 14:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez fogja felemészteni a kapcsolatot, ez a kisebbségi komplexusod.

Önbeteljesítő vagy te is.

2021. szept. 27. 14:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem akarok az lenni. Ezért kérek tanácsot.
2021. szept. 27. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kőkeményen dolgozz a kisebbségi komplexusaid megszüntetésén, ugyanis ez az egyetlen ami komolyan veszélyeztni fogja a kapcsolatotokat. Ne abban mérd az értéked, hogy milyen anyagi dolgokat tudsz neki megadni, hiszen azokat meg tudja ő is teremteni magának, az a fontos, hogy érzelmileg helyt állj a kapcsolatban.
2021. szept. 27. 14:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem érzem magam igazán férfinak, hogy nem tudom megteremteni az alapdolgokat, mint lakás például. ÉRzelmileg nagyon egy húron pendülünk, minden rendben köztünk. Nem akarom ezt elcseszni.
2021. szept. 27. 14:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És erről tud ő is? Ez egy olyan téma, amit meg kell beszélni. Segíthet neked túllendülni
2021. szept. 27. 14:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmmel mi is nálunk elünk és ez kb semmit nem számit. Az én fejemben úgyis az van hogy az a mi lakásunk és együtt veszünk bele holmikat mrv együtt alakítjuk.

Amúgy is lehet hogy jobban keres nálad meg van lakása, de a szeretetet te adod meg neki.

2021. szept. 27. 14:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Beszéltünk már róla, ő azt mondja felejtsem el ezeket a gondolatokat, az számít hogy együtt vagyunk, más nem, mindent megoldunk. És így is van. Tudom hogy igaza van, érzem is de néha előjönnek ezek a dolgok a fejemben. Akkor tényleg velem van a baj.
2021. szept. 27. 14:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan fajta nő vagyok, mint a párod. Minden anyagi dolgot megteremtek magamnak, jó állást, lakást, utazásokat amire vágyom, ennek az égvilágon semmi akadálya számomra, hiszen ezért dolgozom amióta csak nagykorú vagyok. Éppen ezért egyáltalán nem ezeket a dolgokat keresem egy társban, nem ettől nézek fel valakire, nem ettől lesz számomra férfi. Nem kell megadni azt, amim már megvan! Azt kell megadni, amit én nem tudok magamnak - szerető, figyelmes társat, partnert a hétköznapokhoz, jó beszélgetéseket, jó szexet, érzelmi biztonságot, otthont. Ha ezeket megadod neki, akkor miért hagyna el?A szememben egy igazi férfinak nincsenek elavult nemi szerepekből induló komplexusai, próbáld meg átírni a sémáidat, mert ebben a kapcsolatban nem fognak működni.

Legyél vele őszinte, ne zúdítsd rá de beszéld meg vele, hogy hogy érzel, és ha erre ő azt mondja, hogy ez neki nem számít (amit már bebizonyított azzal, hogy együtt van veled) akkor hidd el neki és ne kételkedj a szavában.

2021. szept. 27. 14:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem próbálod ezt vele megbeszélni? Szerintem szívesen segítene, ha hagynád. Biztosan szeret, és ezt te is tudhatnád. Figyelj, lakása van, jó külseje és minden, amire csak szüksége van anyagilag. Ergo rád NEM az anyagiak miatt van szüksége. És szerintem ez többet jelent, mint az, hogy mid van, mert neki belőled a valódi éned kell. Nem az amit pénzben tudsz nyújtani. És szerintem sok férfi összetenné kezét-lábát, ha ugyanígy biztosra mehetne a párja szerelmében.
2021. szept. 27. 14:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a legnagyobb kihívás, hogy úgy legyél férfi a szemében, hogy te nem érzed magad annak. Nagyon jó lehetőség, hogy bebizonyítsd, hogy egy férfit nem a pénze vagy a pozíciója teszi igazi férfivé. Hanem ha törődik a családjával, szeretteivel, stabil érzelmi hátteret tud nyújtani nehezebb időkben is. Az az igazi férfi, aki nem fél kimutatni az érzelmeit, aki mellett biztonságban érezheti a párja magát. Aki tiszteli a párját, és megbecsüli - nem pénzzel, hanem a figyelmével, apró kedveskedő gesztusokkal. Tudja mire vágyik a párja, és azt próbálja meg kielégíteni, nem a társadalom által elvárt dolgokat. Aki le tudja nyelni a büszkeségét, az egóját, és tud bocsánatot kérni és fejlődni élete végéig.

Tölts le egy filmet vagy sorozatot, amit szeret és nézd meg vele. Tudd meg mit szeret enni és meglepetésként főzz neki néha. Ha fárasztó, stresszes napon van túl, masszírozd át egy kicsit, engedj neki habfürdőt, néhány gyertya és relaxáló zene mellett. Vidd el sétálni egy közeli csendes helyre, közben meséld el mit éreztél mikor összejöttetek és miért szereted.

Barkácsolj kis fűszertartót a konyhába, akasztót az előszobába, vagy bármit, ami hasznos lehet és elfér. Millió és egy ilyen kis dolog van. Én ilyeneket csinálok, egyikhez se kell úgy igazából pénz, barátnőm mégis oda meg vissza van mindig :) És pont azt szeretni bennem, hogy nem érdekelnek a férfi sztereotípiák, hanem kreatívkodom, ami épp eszembe jut, és azzal foglalkozom, ami őt boldoggá teszi, és nem süppedek bele önsajnáltatásba soha. Legutóbb egy kézzel írt szerelmes levelet kapott. Azt mondta sose kapott ennél szebb és jobb ajándékot. És mindig látom a szemében az örömöt és a boldogságot.

Ezekre koncentrálj, ne az anyagiakra.

2021. szept. 27. 14:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!