Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy rámtelepszik az exem?(lehet, hogy hosszú lesz így reggelre)
Megpróbálom röviden.
Szóval az exemmel 8 évig voltunk együtt, kb egy éve szakítottunk és nem volt szép elválás. Viszont én is fontos vagyok neki, ő is nekem.
Kb egy hete felkerestük egymást, megbeszéltük a dolgokat mostmár lehiggadva, nyugodt körülmények között.
A helyzet az, nem szépítem, hogy én is azért már magányos és szeretethiányos voltam kicsit az utóbbi időkben meg ő is, így abban maradtunk, hogy érezzük jól magunkat "laza" keretek között, de nem vagyunk együtt. Tehát, hogy néha csináljunk programokat, meg hát ugye szex is van.
Ami rendben is lenne, de gyakorlatilag az első beszélgetésünk óta minden egyes nap találkozni akar, ha nekem estig tartó programom vagy dolgom van, akkor is azt mondja, hogy odajön mire végzek ezzel meg azzal, csak láthasson, meg ott is aludt már nálam, amikor én tök sz@rul aludtam, mert megszoktam, hogy egyedül vagyok nyugodtságban és úgy fetrengek, ahogy akarok, az ágyam is kisebb, mint ami volt, amikor együtt éltünk.
Szóval ez megy, hogy elviekben nem vagyunk együtt, gyakorlatilag meg pontosan úgy viselkedünk, mint egy pár, mint régen és hirtelen nekem ez nagyon sok. Megszoktam, hogy szabad vagyok, eleve olyan vagyok, akinek esténként jól esik az énidő, hogy nem kell már szólnom senkihez, ha nem akarok, stb-stb. Most meg olyan hirtelen történt ez az egész és egy hete nincs egy "nyugodt" estém.
Szóval ez nekem minden, csak nem laza kapcsolat, vagy barátság extrákkal, vagy nevezzük akárhogy.
Csak nem tudom, hogy tálaljam ezt neki, mert pont az első találkozónk után történt vele egy elég negatív dolog, és nem akarom megbántani, meg úgymond magára hagyni.
Meg amit tökre hiányoltam az elmúlt 1 évből, hogy nem volt olyan ember (hiába vannak barátaim), akivel tényleg mindenről tudok beszélgetni naphosszakat. Ő meg egész nap ír, érdeklődik, mindig van beszédtéma. Ami egy év után szintén furcsa, de hiányzott is. Ismerkedtem sokat azóta, de senkivel nem volt ilyen, pedig én ezt "igénylem". Szóval tényleg a legjobb barátai is voltunk egymásnak az évek alatt, és ez most jól is esik, de kicsit fojtó is.
Hirtelen jött ez az egész, na.
Nem tudom, hogy kellene helyesen kezelnem ezt a helyzetet?
A rövid vàlaszom: hülye pitsa vagy.
A hosszú: a kényelem szép dolog, de a felmelegített töltöttkàposzta nem az. A mozgatórugótok a megszokàs, vélhetően, szóval ideje lenne felnőttként tovàbblépni és konstatàlni, hogy erre még évek mennek rà, anélkül, h bàrmilyen közös, vagy nem közös életcélt megvalósítanàtok.
Hülyeséget csináltál! Évekig beleragadsz ebbe a kapcsolatba, majd vered a fejedet a falba.
Miért nem szakadsz le róla, ő nem fog, mert lesz egy fix lábtörlője. Most azért irogat minden nap neked, mert vissza akar édesgetni és ráér, te kell drasztikusan lépj egy nagyot és leválni róla, megszakítani minden kapcsolatot vele.
Nem véletlenül lett ex. Zárd le és lépj tovább.
Érthető, hogy vele rengeteg mindenről el tudsz beszélgetni, hiszen 8 évig együttvoltatok, de hidd el egy uj ember megismerese es rendkivul izgalmas. Mondjuk mindenről nem tudsz vele beszélni, hiszen ezt a problémát, hogy így rádtelepedett is ide írtad.
Amig vele nem tud lezarni a dolgokat fejben, massal sem fogsz tudni kapcsolatot kialakítani. Szerintem minél előbb állítsd le, mert annál fájobb lesz később kioffolni.
Szerinted csak egy nő lehet pitsa? 🤭😂
Térjünk napirendre: pazarlod az életed valami olyanra, ami bizonyítottan nem működik.
Na, ezért nem csinálunk ilyet. Én nem vallom azt, hogy egyáltalán nem lehet jóban maradni az exszel, de egyrészt nem szexelünk, ha már lezártuk, és pusztán haverok/barátok akarunk maradni, másrészt, ha nem zártuk le érzelmileg teljesen, akkor egyáltalán nem kommunikálunk a másikkal. Márpedig ti nem zártátok le. Ráadásul nem is minden esetben működik a barátság sem, olyankor egyszerűen jobb nem kapcsolatban maradni. Egyáltalán. Na, ezt most a nehezebb úton tanultad meg. Nincs olyan, hogy nem bántod meg, meg fogod, de ha eszednél vagy, akkor most már csak egyszer kell.
És igen, inkább keress valaki mást, akár csak szexkapcsolatra is, mert nem szép dolog más érzéseivel játszani, márpedig exednek határozottan vannak még.
Köszönöm a válaszokat. Én is tudom, hogy nem jó ez így.
De azt hozzátenném, hogy én nem játszom az érzéseivel. Ő mondta, hogy nem szeretne kapcsolatot.,, sodródok"
Többször beszéltem már vele erről, hogy barátok nem lehetünk, mivel régen sem azok voltunk és a vonzalom még egyértelműen mindkettőnk részéről megvan. Kapcsolati szinten nem hiszem, vagy legalább is hatalmas energiabefektetéssel tudnánk működni, bizalmi problémák miatt. De ezzel, hogy,, nem kapcsolat ",az effajta felelősség alól kibújik, így én sem így állok hozzá.
Szóval, én próbáltam már párszor átrágni ezt az egészet, hogy mi a célja, ő mit szeretne, stb. Mert azt is mondtam, hogy amíg ez az állapot van, egyikőnknek sem lesz egészséges kapcsolata.
Viszont az igaz, hogy ez egy lezáratlan történet (volt?!) kettőnk között. Én hiába szakítottam meg a kapcsolatot teljesen, majdnem 1 évre. Nem segített a helyzeten és a zero kommunikáció sem megoldás ilyen esetben szerintem, mert láthatóan nem tudtuk így rendesen lezárni magunkban.
Szóval igen, legjobb barátokként működtünk és tényleg mindent meg tudok vele beszélni, ezt is próbáltam természetesen, de egyelőre nem jutottunk dűlőre, így nem tudom, mi lesz.
Teljesen elveszíteni meg nem szeretném, ő sem engem, de egyelőre még nem vagyunk baráti szinten,de az sem volt jó, hogy direkt nem beszéltünk hónapokig.
Szóval nem tudom, mi lehetne az okos megoldás erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!