Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmesélek lenn egy igaz történetet, ami a régi időkben történt. Ez vajon mennyire volt gyakori régen? Egyedi eset? Vagy simán voltak ilyenek? Vajon mennyit számított a szerelem régen? Nem is a szerelem, hanem a szerelmi házasság.
Megtudtam egy családi történetet. Volt valami felmenőm, apai ágon, aki egy zala megyei faluban lakott (onnan származik a családom), és az újságban látott egy hirdetést, hogy Amerikában élő magyar származású férfi keres magyar feleséget. Elkezdtek levelezni, aztán ide utazott a férfi, megházasodtak, és együtt mentek ki. Ott aztán egy farmra került a nő, merthogy a férfi farmer volt. Elvileg a nő kicsit magányosan élt, mert nem igazán tanult meg angolul, és csak a farmon "bezárva" töltötte élete nagyrészét. Hogy voltak-e gyermekeik, fogalmam sincs. Azt se tudom, hány évesen házasodtak, de arra tippelnék, nem fiatalon, és nem voltak gyerekeik. A férfi halála után a nő visszaköltözött Magyarországra, az utazóládája még megvan, nálunk, otthon, annak kapcsán tudtam meg a sztorit. Persze mára már a nő is meghalt.
A homályos foltokra rákérdezhetnék, nyilván a szüleim tudják a részleteket, de lusta vagyok, és nem is releváns a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!