Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent elengedni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent elengedni egy vágyat, amit túlságosan is akarunk?

Figyelt kérdés
Weöres sándor: "A világ egy olyan piac, aminek a kapujára az van írva: Minden, amit nem akarsz, a tiéd."
2021. júl. 25. 07:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy WS egy olyan pillanatában írta ezt amikor Károlyi Amy éppen bezárva tartotta a szobájában, hogy alkosson és ne jusson itókához.

Másrészt egy olyan ember tollából aki bejárta a világot, sikeres és elismert volt, szépen, kényelmesen élt a feleségével egész életében és mégis az alkohol rabja volt, elég fura vágyak elengedéséről bölcselkedni.

2021. júl. 25. 07:50
 2/25 A kérdező kommentje:

Mielőtt kiírtam a kérdést, azelőtt a barátaimmal kvázi megtettük a tétjeinket, hogy milyen válaszok fognak érkezni....

Nos, az 1. válasz okán én már kaptam is egy pontot e nemes versenyben :)

2021. júl. 25. 08:02
 3/25 anonim ***** válasza:
Ezt ugy lehetne értelmezni h aminek nem vagy szűkében azt megkapod. A bőséggondolkodás, hála ami megteremti a többet. Meg persze a helyes döntések a célok felé.
2021. júl. 25. 08:07
 4/25 anonim ***** válasza:
34%
3: Aminek nem vagy szűkében az már eleve van. Tehát ha nem vagy szűkében a pénznek, akkor van pénzed. Miért vágynál arra, ami már megvan neked?
2021. júl. 25. 08:25
 5/25 anonim ***** válasza:
65%
A vágyak örökös rabságot jelentenek. Még ha kielégülnek is, újabb vágyak jönnek, amelyek tovább kínoznak. Ezért a kiegyensúlyozott, boldog lelki élethez nem a vágyak kielégítésére, hanem a vágyaktól való megszabadulásra van szükség. Ezt tanítja a buddhizmus. Sajnos a fogyasztói társadalom ezt megnehezíti, hiszen manapság minden a vágykeltésről szól, s azon belül is legikább a primitív, anyagi jellegű vágyak keltéséről. A lélek vágyaktól való megtisztításának projektje nem könnyű ilyen környezetben.
2021. júl. 25. 08:30
 6/25 anonim ***** válasza:
68%
5: A túlzó vágyak igen. Ha van kétmilliárdom, akkor valóban értelmetlen 4-re vágyni. De az, hogy "teljesen engedjük el" a vágyakat, nem hiszem, hogy ma menne. Hiszen ha éhes vagyok, vágyom az ételre, viszont a kasszánál hiába mondom, hogy "szeressük egymást gyerekek", ott pénzért fogom megkapni mindezt. Persze megtermelhetem magamnak is, de mire termés lesz éhen halok. (sarkított példák, de értjük)
2021. júl. 25. 08:57
 7/25 A kérdező kommentje:
Örömmel olvasom a válaszokat :)
2021. júl. 25. 09:01
 8/25 anonim ***** válasza:

#7 Kérdező: 😛😉

Jó válaszok. Jó dolog elfilozofálgatni egy ilyesféle gondolatról.

Csak senki nem vette figyelembe a kategóriát. :)

2021. júl. 25. 10:03
 9/25 anonim ***** válasza:

#5: Az, hogy nem vágyom arra, hogy egyek, még nem akadályoz meg abban, hogy egyek. Enni nem csak azért lehet, mert a vágyam efelé irányít, hanem azért is, hogy ily módon a testemet életben tartva a földi küldetésemet beteljesíthessem. Dolgozni sem csak azért lehet, hogy pénzhez jutva a vágyaimat kielégíthessem, hanem azért is, mert így a létfenntartásomat biztosítva a földi küldetésemet véghezvihetem; s természetesen maga a munka is a földi küldetés része lehet.

Ettől függetlenül természetesen a buddhisták sem tagadják, hogy a vágyaktól való teljes megszabadulás rendkívül nagy kihívás és egyetlen élet alatt csak nagyon keveseknek sikerül. Még azoknak is nehéz, akik gyerekként buddhista kolostorokba vonulnak és életük felét meditációval töltik. A többségnek rengetegszer kell újabb és újabb testben életeket leélni, mindvégig a vágytalanságra törekedve, míg végül a vágytalan létezést elérheti. A lélek csak a teljes vágytalanság állapotában éri el a békéjét. A gond az, hogy a fogyasztói társadalom gyerekkortól kezdve ennek a szöges ellentétét sulykolja az emberekbe: azt, hogy a vágyaik kielégítésével lehetnek boldogok. A legtöbb ember eszerint éli az életét már gyerekkorától kezdve, s nehéz ebből a téves életfelfogásból kiszabadulni.

2021. júl. 25. 10:22
 10/25 anonim ***** válasza:

Igaz...

Bár az idézet meglehetősen eltereli a figyelmet a kategóriáról.

Nekem az 5. válasz tetszett a legjobban, bár mai világban nem lenne egyszerű ilyen szemlélettel élni.

A vágy elengedése attól is függ,hogy kire milyen módon vágyik az ember.

Amikor úgy érzed,hogy félember vagy egy másik személy nélkül,abba belehalsz részben.

Az okát nem érdemes most itt elemezgetni, mert sokan sok könyvet megtöltöttek már ezzel.

Valakiről úgy lemondani,hogy helyette tiéd az egész világ és mégis szegénynek érzed magad az a magány.

2021. júl. 25. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!