Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az hogy sok fiatal nő nem akar gyereket?
Én szeretnék előbb utóbb gyereket de nem tudom fogok e találni erre megfelelő nőt.
Sokan egyáltalán nem is szeretnének, ami nekem nagyon érdekes mert én férfi létemre mindig is akartam. Most 24 vagyok de a lányonak még a bulizás az életük, amivel persze nincs gond, mert idővel csak megkomolyodnak.
Sok nő miért nem akar gyereket?
30 éves nő vagyok és nem akarok gyereket, ezt már tini korom óta tudom magamról.
Szerintem én ezzel kisebbségben vagyok a nők között, a legtöbb nő ismerősöm előbb-utóbb akar gyereket (az más kérdés, hogy valaki vár 35-38 éves koráig is aztán kifut az időből és már nem jön össze neki).
Ha elhagyna a mostani párom szerintem nehezen találnék másik olyan férfit, aki szintén nem akar, az emberek döntő többsége szeretne családot alapítani.
Nagyon szerettem volna gyereket, kislany korom ota, és a nevet is tudtam, már 6 évesen 😂Lett is
:) De nem itelem el azt, aki nem ilyen "anya tipus" - es nem szeretne!
Szerintem elég demagóg duma, hogy a bulizás miatt nem akarnak. Sok minden miatt dönthetnek így. Az értelmesebbek ezer más szempontot figyelembe vesznek.
Egyébként igen, csökken a gyerekvállalási hajlandóság, elöregszik a társadalom. Nem véletlenül nyomja ezt a szülesztőpolitikát a kormány. De mi férfiak sem akarunk gyereket egyre többen.
Most vagyok 22, és legalább 7-8 éve tudom, hogy nem akarok gyereket. Nem akarom kitenni magam annak, hogy ha találok is olyan férfit, akivel boldog vagyok, hogy aztán véget érjen, és egyedül maradjak a gyerekkel. Nem akarok egyedül gyereket nevelni, pedig már ott tartunk, hogy erre nagyobb az esély a mai helyzetet látva.
Arról nem is beszélve, hogy a munka is sokkal nehezebb lenne, ha a gyerek kizárólag rám számíthatna.
Másik, hogy ebben az országba, ha minden adott lenne, akkor is csak kár lenne gyereket vállalni. Gyakorlatilag a rosszullét kerülget, ha erre gondolok. Másrészről viszont, a bolygó pusztul, néhány tíz éven belül annyira leromlik a helyzet, hogy csak küszködés lenne neki is az élet. Emiatt meg kár is megszülni.
A párommal mindketten szeretnénk majd gyereket a jövőben, de teljesen érthető, ha valaki nem szeretne.
Egy gyerek hatalmas (életre szóló) felelősség. Rengeteg pénzt, időt, energiát emészt fel. Megfelelő körülmények kellenek: (sokadik ok, amiért elhagytam Magyarországot) például jó oktatás és jó egészségügy. Szellemileg, lelkileg és anyagilag is érettnek kell lenni hozzá.
Hatalmas feladat, érthetően nem vállalják sokan nemtől függetlenül. Sokaknak a gyerekvállalás nem örömforrás. Ugyanúgy, ahogy számomra öröm az utazás és világlátás, valakinek csak felesleges fáradalom.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!