Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vizsgaidőszak alatt hogyan lehet ezt megoldani?
Több gondolatom is van erről.
Az első, hogy szorgalmi időszakban végig kell tanulni, így a vizsgaidőszak harmad annyi terhet fog csak rád róni.
A másik, hogy reggeltől estig tanulni nem hatékony. Elfáradsz és amit fitt állapotban fél óra alatt abszolválnál, akár két órát is igénybe vehet. Fontos időnként szünetet tartani. 1-3 órás szünetben videóchatelhetsz a barátoddal vagy akár elmehettek a környéken sétálni.
A harmadik, hogy megmutathatnád neki, hogy mi mindent kell megtanulnod. A tornyosuló jegyzeteket könnyű megérteni. De akár be is vonhatod a tanulásba; a kidolgozott tételeket neki adod és felmondod őket amíg ő ellenőrzi a lap alapján. Nem állítom, hogy gyakran vevő lenne erre, de ez is segítene megértetni a feladat nagyságát.
Most ezt nem annyira értem nálad.. amikor én tanultam párom dolgozott , neki sem volt több ideje ledolgozta a 9 órát plusz utazás az idő alatt én tanultam , néha ejjel is akkor ő aludt.
Kis kikapcsolódás pedig a tanulás mellett is kell.
Én nem tudnék olyan pasival lenni, aki nem járt egyetemre. Pontosan emiatt. Néha még így is volt nézeteltérés, én orvosira járok, a párom bölcsész és ne érts félre, becsülöm és tisztelem őt és a szakját, de tizedannyit kellett tanulnia, mint nekem.
Akkor változott egy kicsit a helyzet, mikor megkértem hogy kérdezzen ki és a latin szavakat kiolvasni sem tudta, nem még megjegyezni. Akkor láttam rajta, hogy megértette, hogy nem azért kínlódok a tanulással, mert buta vagyok és nem mindenki tud felkészülni 2 nap alatt egy szigorlatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!