Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lassan 30 leszek, ha eddig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lassan 30 leszek, ha eddig képtelen voltam komoly párkapcsolatot kialakítani,akkor ezután se fog sikerülni?

Figyelt kérdés

Csak futó kapcsolatok jönnek össze, ha egy lány komolyabbat akar, akkor mindig menekülök előle, nem tudatosan, de ösztönösen taszít, valami elköteleződés fóbia lehet. Viszont közben meg vágynék egy kapcsolatra, családot akarok, gyerekeket, de mégis ha lenne rá valakivel lehetőség, akkor rossz érzés fog el és menekülőre fogom.

Próbáltam mindenfélében kiélni magam, egyetemeket végeztem, körbeutaztam a Földet, de mégis baromi szarul érzem magam és semmi nem tud lázba hozni. A munkában is kezdek kiégni, jól fizető állásom van, de már nem is értem, minek gyűjtöm a rohadt pénzt ha el se költöm csak halmozom.Főleg utazásokra verem el,de már az se hoz lázba. Úgy érzem semmi értelme az életemnek. Felkerestem már több szakembert, de egyik se tudott érdemben segíteni, az egyik azt mondta, hogy ez mind annak a tünete, hogy nem vagyok a helyemen, nem azt csinálom,amit 30 évesen szerettem volna. Lényegében ugyanazt állapították meg, amit előtte magam is megállapítottam, de a szakemberek nem adnak semmilyen választ vagy megoldást, max meghallgatnak aztán elmondják azt amit amúgy is tudok.

2021. máj. 16. 18:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

#9: "Szerintem a pártalálás nem ilyen bevásárlólista szerűen működik,hogy konkrét elvárásokat fogalmazol meg amit ki lehet pipálni."

Nem tudom, mit értesz ez alatt, hogy "bevásárlólista-szerűen működik". Én azért írtam a listát, hogy legalább néhány viszonyítási (kiindulási) pontod lehessen, ahonnan gondolatban (például párkapcsolati önismeret szempontjából) is tovább haladhatsz.

Te amúgy mindenre azt hiszed, hogy az egy kész, végleges megoldás, és neked egyáltalán semmit nem kell már hozzátenned, semmi feladatod nincsen azzal kapcsolatban? Érdekes hozzáállás, mint mondjak. Ez azt jelenti, hogy mindenben másoktól várod a megoldást? Hogy helyetted végezzenek el mindent előre, és neked már csak bele kelljen ülni a készbe?

2021. máj. 16. 19:51
 12/27 anonim ***** válasza:
#11: javítás: MINT mondjak helyett MIT mondjak.
2021. máj. 16. 19:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te magad se tudod, hogy mit akarsz. Mégpedig azért nem, mert nem ismered még saját magadat sem. Ismerős érzés, csak nekem ilyen kb. 2 éve volt. N
2021. máj. 16. 20:05
 14/27 A kérdező kommentje:

" csomó olyan lehetőséget megmutatva neked, amit saját magad, önállóan te nem vagy képes meglátni."

Nekem nem mutattak ilyen lehetőségeket.

2021. máj. 16. 20:05
 15/27 A kérdező kommentje:

A legtöbb területen pont hogy én magam oldom meg a dolgokat, mert más úgyse csinálja meg helyettem.

Egyedül a párkapcsolat ilyen, hogy nem tudom megoldani, ezért ebben az egy esetben tényleg azt várom, hogy valaki segítsen megoldani, nem várok el kész megoldást, de valami segítség jól jönne.

Vagy ha nem lehet rajtam segíteni, legalább állapítsák meg, h én vagyok menthetetlen eset, és akkor nem foglalkozom ezzel többé, hanem valami káros szenvedélybe belefojtom magam.

2021. máj. 16. 20:11
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Olvasod is a válaszokat vagy csak beszélsz? Előbb írtam: Önismeret.
2021. máj. 16. 20:15
 17/27 anonim ***** válasza:
Bocsika, a párkapcsolatot nem "megoldani" kell, hanem alkalmasnak lenni rá. Az itteni párbeszédünkből kiindulva te eleve nem tudsz úgy kommunikálni, hogy a másik gondolataira is odafigyelj, mert te, még amikor másokkal kommunikálsz, is csak a saját belső monológodat meg gondolataidat, feltételezéseidet hallod. Már csak emiatt is, szinte biztos vagyok benne, hogy legalább azt próbálták neked közvetve mutatni, hogy merre kellene elindulnod az úton, csak te valószínűleg észre sem vetted, mert teljesen más elképzelésed volt arról, hogy hogyan működik a pszichológussal való eredményes együttműködés (mint ahogyan az itt is bebizonyosodott).
2021. máj. 16. 20:16
 18/27 A kérdező kommentje:
Ja ebben lehet igazság, én nárcisztikusnak gondolom magam, bár a szakemberek ezt nem erősítették meg, pedig mondtam nekik, h nárcisztikus vagyok, sokkal többet foglalkozom magammal mint másokkal, amin jó lenne valahogy változtatni. Bár együttérző is tudok lenni, illetve bele tudom magam helyezni a másik helyzetébe, de néha túlságosan el vagyok foglalva a saját hülyeségeimmel, így nem mindig jut idő a másikra. A szakemberek max annyit mondtak,h valóban vannak nárcisztikus vonásaim,de ettől még nem vagyok személyiségzavar szinten az, szerintük ezt csak kifogásnak akarom használni, hogy erre tudjak hivatkozni, ha végül nem jön össze semmi.
2021. máj. 16. 21:24
 19/27 anonim ***** válasza:

"így nem mindig jut idő a másikra"

Akkor minek neked kapcsolat? Azért, hogy elb*szd egy másik ember életét, fölöslegesen rabold az idejét, meg a rád fordított érzelmeit?

2021. máj. 16. 21:30
 20/27 A kérdező kommentje:
Ezeket a kérdéseket én is felteszem magamnak.
2021. máj. 16. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!