Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lassan 30 leszek, ha eddig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lassan 30 leszek, ha eddig képtelen voltam komoly párkapcsolatot kialakítani,akkor ezután se fog sikerülni?

Figyelt kérdés

Csak futó kapcsolatok jönnek össze, ha egy lány komolyabbat akar, akkor mindig menekülök előle, nem tudatosan, de ösztönösen taszít, valami elköteleződés fóbia lehet. Viszont közben meg vágynék egy kapcsolatra, családot akarok, gyerekeket, de mégis ha lenne rá valakivel lehetőség, akkor rossz érzés fog el és menekülőre fogom.

Próbáltam mindenfélében kiélni magam, egyetemeket végeztem, körbeutaztam a Földet, de mégis baromi szarul érzem magam és semmi nem tud lázba hozni. A munkában is kezdek kiégni, jól fizető állásom van, de már nem is értem, minek gyűjtöm a rohadt pénzt ha el se költöm csak halmozom.Főleg utazásokra verem el,de már az se hoz lázba. Úgy érzem semmi értelme az életemnek. Felkerestem már több szakembert, de egyik se tudott érdemben segíteni, az egyik azt mondta, hogy ez mind annak a tünete, hogy nem vagyok a helyemen, nem azt csinálom,amit 30 évesen szerettem volna. Lényegében ugyanazt állapították meg, amit előtte magam is megállapítottam, de a szakemberek nem adnak semmilyen választ vagy megoldást, max meghallgatnak aztán elmondják azt amit amúgy is tudok.

2021. máj. 16. 18:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogy nem vagy szerelmes. Voltál már valaha az?

Ha szerelmes vagy és annak ellenére is menekülőre fogod, akkor valószínű a gyerekkorodból ered a kötődési fóbiád. Persze ha nem tudsz szerelmes lenni, az is lehet emiatt. De ez amiatt is lehet, hogy nem vagy túl egy korábbi szerelmen és még nem tudsz új emberhez kötődni.

A szerelem lenne a megoldás, de az nem túl gyakran van az ember életében.

2021. máj. 16. 19:01
 2/27 A kérdező kommentje:

Talán 3x voltam úgy igazán oda valakiért ,de azok mind viszonzatlanok voltak.

Az egyik szakember szerint ez is az elköteleződési félelmet igazolja, hogy olyan nőkbe szeretek bele, akikkel úgysem lehetne komolyabb.

2021. máj. 16. 19:03
 3/27 anonim ***** válasza:

"Felkerestem már több szakembert, de egyik se tudott érdemben segíteni, az egyik azt mondta, hogy ez mind annak a tünete, hogy nem vagyok a helyemen, nem azt csinálom,amit 30 évesen szerettem volna."

Mert igazából mit szerettél volna?

2021. máj. 16. 19:06
 4/27 A kérdező kommentje:

Hát valami megoldást, hogy mihez kezdjek magammal.

Mert amíg nem vagyok rendben magammal addig nyilván nem leszek alkalmas egy kapcsolatra.

Nyilván azt én is tudom, hogy egy normál párkapcsolatra lenne szükségem és emiatt vagyok depis, hogy nem jön össze, ezt szakember nélkül is meg tudom állapítani.

2021. máj. 16. 19:23
 5/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem csak nem találtad meg a megfelelő embert, aki mellett elköteleződhetnél.
2021. máj. 16. 19:24
 6/27 anonim ***** válasza:

#4: de ő ezt nem arra értette, hogy nem azt a munkát végzed, amiben igazán önmagadnak érzed magad?

"Hát valami megoldást, hogy mihez kezdjek magammal."

Ezt nem másoknak kell a helyedbe hozni, hanem saját magadnak megoldani. Az életképesség egyik bizonyítékaként.

2021. máj. 16. 19:26
 7/27 anonim ***** válasza:
59%

#5: "Szerintem csak nem találtad meg a megfelelő embert, aki mellett elköteleződhetnél."

Mondod ezt egy olyan embernek, akinek saját bevallása szerint még arról sincs halvány gőze sem, mihez kezdjen saját magával. Most komolyan: te kinézed belőle ezek után, hogy legalább meg tudna fogalmazni legalább vázlatosan (DE NEM PUSZTA ÁLTALÁNOSSÁGOK SZINTJÉN), hogy milyen kapcsolatra és milyen partnerre vágyik?

2021. máj. 16. 19:28
 8/27 A kérdező kommentje:

Oké, de akkor a "szakembereknek " így semmi értelmük az én szempontomból. Inkább arra valók, ha valakinek van valami konkrét traumája és annak a feldolgozásában segíteni, vagy valaki csak simán azt igényli,h elmondja egy vadidegennek a problémáit és ettől megnyugszik.

Csak azért hoztam szóba, mert korábban amikor pár hónapja kiírtam itt egy kérdést minden második válaszoló azt írta, h menjek el szakemberhez mert majd ők megoldják. Hát nem oldják meg, max ugyanazt megállapítják, amit én is tudok, nekem valami másra van szükségem.

2021. máj. 16. 19:31
 9/27 A kérdező kommentje:
#7 Szerintem a pártalálás nem ilyen bevásárlólista szerűen működik,hogy konkrét elvárásokat fogalmazol meg amit ki lehet pipálni.
2021. máj. 16. 19:34
 10/27 anonim ***** válasza:

#8: "Oké, de akkor a "szakembereknek " így semmi értelmük az én szempontomból. Inkább arra valók, ha valakinek van valami konkrét traumája és annak a feldolgozásában segíteni, vagy valaki csak simán azt igényli,h elmondja egy vadidegennek a problémáit és ettől megnyugszik."

Nem, te ülsz fordítva a lovon. A szakemberek "arra valók" (a te megfogalmazásoddal, egyébként ők is emberek, nem eszközök vagy szoftverek, csak szólok), hogy végigkísérjenek az utadon, egy csomó olyan lehetőséget megmutatva neked, amit saját magad, önállóan te nem vagy képes meglátni. De a munkát NEKED kell elvégezni, az utat neked kell végigjárni. Nem "arra valók", hogy a kész megoldást a helyedbe szállítsák. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ha igen, akkor súlyos bajok vannak a gondolkodásoddal, meg úgy általában véve az alapmentalitásoddal.

"Csak azért hoztam szóba, mert korábban amikor pár hónapja kiírtam itt egy kérdést minden második válaszoló azt írta, h menjek el szakemberhez mert majd ők megoldják."

Ezt az "ők majd megoldják" részt kötve hiszem, hogy bárki is leírta volna, szerintem ezt te saját kútfőből költötted hozzá, mert teljesen tévesen azt hitted, hogy ez így működik. NEM, nem így működik, hanem lásd, mint ahogy egy bekezdéssel fentebb leírtam.

2021. máj. 16. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!