Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A sznob párok átlagosan mit csinálnak? Mik a sznob páros tevékenységek?
Nem teljesen releváns a válaszom,de talán segít.
Az egyik barátnőm sznob. Nagyon aranyos, meg minden, de a saját kis világában él.
Amikor volt barátja (rövid és egyetlen kapcsolata az életben, mert neki senki sem elég jó), akkor mindent úgy rendeztek, hogy az a külvilág felé csodásnak hasson. Naponta pakolták tele az instagramot jól megszerkesztett képekkel.
Mindketten szalagmunkát végeznek egy gyárba, szóval átlagos életük van, de pl nem jöttek a helyi moziba filmet nézni, inkább felutaztak Pestre ugyanazért a filmért. Természetesen dokumentálták. Vagy nem sétáltak a városban, csak extra kirándulóhyekre jártak. Túrázni is talpig sminkben, méregdrága ruhában jöttek és 2 méterenként álltunk meg, hogy instakompatibilis képek szülessenek. Nem lángosoztak a kis büfénél csak felkapott sztár helyekre ülhettünk be, persze ezekről mind rengeteg kép készült.
Egymásnak ajándékba csak luxus ruhát/kiegészítőket adtak, stb.
Szóval nagyon kirakat kapcsolat volt. Igazából ha azt a rengeteg energiát amit az Instába/képekbe öltek egymásra fordították volna, lehet hogy még mindig együtt lennének. Én nem élnék olyan életet, ahol a látszat miatt teljesen le van korlátozva a mozgásterem (lásd nem ehetek egy isteni büfés lángos, ha éhes vagyok, helyette ki kell várnom a puccos bár 2 falatos szendvicsét és ahhoz is majd csak később kezdhetek neki, miután lőttem róla 20 képet, filtereztem és feltettem valamelyik közösségi oldalra)
Azt, hogy ők a 4 fal között hogy viselkedtek egymással, nem tudom, de azt tudom, hogy volt közöttük konfliktus.
Nekem egy kifejezetten sznob házaspár ismerősöm van, mondjuk ők idősebbek, így egy csomó tipikus fiatal sznobság az ő életükből már kimarad (instán pózerkedés, sznob diszkól stb.). Amit én látok rajtuk:
- görcsösen nézik, hogy az ismeretségi körükben épp milyen zenét hallgatnak a gazdagabb, népszerűbb, menőbb fazonok, és hirtelenjében ők is elkezdik imádni az adott zenészt / énekest, eljárnak a koncertjeire, miközben az arcukon látod, hogy halálra unják / nem tetszik nekik, nem élvezik (emlékszem, hogy egyik évben Palya Bea volt náluk a sztár, aztán Harcsa Veronika)
- azzal flancolnak, hogy milyen cuccukat (ruha, lakberendezési tárgy, ékszer stb.) hol, mennyiért vásárolták, rázzák a rongyot, nagyzolnak... és elmennek az épp akkor divatos újabb luxusmárkaboltba csak azért, hogy vegyenek maguknak valamit, hogy na nekik innen is van. "felfutó divattervezőktől" ilyen-olyan táska, épp nemrég Magyarországra bejött olasz luxus lakberendezési cégtől 2 kisszekrény milliós tételben (az nem gond, hogy baromira nem illik a többi bútorhoz és ronda, de legalább meg tudták venni)
- eljárnak moziba és színházba, de csak azokra a filmekre és darabokra, amiket vagy a pénzesebb ismerőseik ajánlottak, vagy amiről írt az ilyen-olyan sznob weboldal vagy folyóirat, a többi az "biztos túl f.s ahhoz, hogy érdeklődésre tartson számot"
- mindenféle éppen trendi étterembe járnak (a kedvencem az, amikor kikéri a legspécibb kaját, és látod az arcán, hogy fintorog, de azért játssza a fejét, hogy hmmmmm, de isssssteni ez a penészes sajt), meg éppen jelenleg divatos páros foglalatosságokra csak azért, hogy elmondhassák, hogy voltak, olyan helyekre, amik nem is annyira érdeklik őket (ez minden lehet az ötvöstanfolyamtól a borkóstolásig)
- külföldi utazások, de csakis "fényképkompatibilis" helyekre, Maldív-szigetek és társai, ha közelebbi nagyvárosba mennek, akkor arra kell 2-3 hét, és ott is inkább az a lényeg, hogy ilyen étterem, olyan luxushajó, nem a városnézés pl.
Mit jelent konkrétan a sznobság? Mert mi is megkaptuk a férjemmel, hogy azok vagyunk amiért van saját házunk, autónk, telik utazgatásra stb.
Azt persze senki nem látja, hogy mennyit dolgozunk a mai napig ezért és éveken át megszakadtunk mindketten az átlag feletti fizetésért...
A sznob jelentés: úrit, előkelőt játszó, magát az átlagnál többnek gondoló ember. Magasabb rangú emberek szokásait majmolja csak azért, hogy ők azt higyjék közéjük tartozik. Olyan ember, aki a külsőségekre nagyon figyel, de a látszat jólét mögött nincs tartalom, nincs pénz, nincs tudás.
A ti esetetekben megdolgoztatok azért, hogy legyen pénzetek utazni. Gondolom nem okoz gondot kenyeret venni egy-egy ilyen utazás után. A sznob ember akkor is megveszi a luxuscikket, ha épp kenyérre sem futja neki, csak azért, hogy mások szemében többnek/jobbnak tűnjön.
Vagy nem barátkozik egyszerű emberekkel (bolti előadókkal, gyári munkásokkal) csak az elit értelmiség kell neki, noha ő maga nem tartozik közéjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!