Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapcsolatfüggőséből van kiút???

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kapcsolatfüggőséből van kiút???

Figyelt kérdés
33 éves nő vagyok és amióta az eszem tudom kapcsolafüggő vagyok egyszerűen nem tudok meglenni társ nélkül. Muszáj,hogy legyen mellettem valaki mert csak akkor érzem teljesnek magam egyedül egy semmi vagyok. Azt mondanom se kell,hogy soha nem voltam szerencsés a szerelemben mindig olyanokkal hoz össze a sors akik nem illenek hozzám és mindegyik kapcsolatom hamar tönkre megy. Egyrészt azért mert én nagyon lelkis nő vagyok ragaszkodó és szeretehiányos amit a férfiak ki is használnak. Nem volt eddig sok kapcsolatom az igaz de egyik se tartott sokáig. A leghosszabb kapcsolatom is csak 1,5év volt. Mindig elhagynak a pasik vagy pedig rám unnak csak nem tudom ez miért van. Mikor én próbálok mindent megadni nekik amit csak tudok. Őszinte vagyok mindenkivel már kezdettől fogva, soha nem csaltam meg senkit, hűséges vagyok és nagyon ragaszkodó. De mégis kihaszálják a ragaszkodásomat visszaélnek vele. Az elején minden szép és jó amikor megismerkedek valakivel aztán utána rá 1,2 hónapra már jönnek is a gondok és onnantól fogva vége a boldogságnak. Jönnek elő a viták a veszekedések. Én nem tudom miért vagyok ilyen szerencsétlen a szerelemben de már évek óta ez megy a legelső párkapcsolatom óta. Mikor vége szakad egy kapcsolatnak én azonnal megyek fel a társkeresőre és keresek tovább. Már nem is egy olyan eset volt mikor szakított velem a pasi én képes voltam könyörögni neki térden állva,hogy ne hagyjon el megalákoztam előttük és nem is egy példa volt erre hanem sok. Tudom ez szégyen amit csinálok mert egy nőnek nem szabad megalázkodnia egy férfi előtt de én ilyen hülye vagyok nem tehetek róla. Önbecsülésem egyenlő a nullával pedig nem vagyok csúnya nő formám is van arcra se vagyok csúnya csak egyszerűen szerencsétlen. Nem bírom elviselni az egyedüllétet muszáj,hogy legyen mellettem egy társ. Nem tudom,hogy lehetne ezt kezelni mert így soha az életbe nem leszek boldog. Jelenleg kapcsolatban vagyok de nem vagyok boldog a párommal mégse tudok szakítani vele mert nem akarok egyedül lenni. Nagyon rossz így élni csak szenvedek. Szerintetek,hogy lehet kigyógyulni ebből a kapcsolatfüggőségből???? Másnak is vannak ilyen gondjai? Vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
2021. ápr. 19. 08:04
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Te is tudod mi a megoldás.

Olyan mint az alkoholizmus. Le kell tenni a piát/kapcsolatot és távol kell maradni tőle, akármennyire is nehéz.

Mi a bajod valójában? A függőséggel csak hiányt pótol az ember.

Magányos vagy, nincsenek barátaid? A szüleid nem szerettek igazán? Zaklattak gyerekként?

Ezer oka lehet a függésednek. A forráshoz kell menni, és szembesülni azzal, hogy a valódi problémát nem oldja meg a világ összes kapcsolata se.

2021. ápr. 19. 08:34
 2/8 A kérdező kommentje:
1 es igen nagyon magányos vagyok pontosan ahogy mondod. Sose voltam igazán boldog egyik kapcsolatomban sem csak az elején az ismerkedési fázisban aztán csak szépen lassan jöttek elő a problémák. Barátaim nincsenek de igazából soha nem is vágytam barátokra nekem csak felszínes barátságaim voltak előttem így hátam mögött úgy. Nekem meg ilyen barátok nem kellenek inkább ne legyen senki. A szüleim engem mindennél jobban szerettek sőt el is kényeztettek de viszont rossz családi körülmények között nevelkedtem. Apám egy alkoholista volt
2021. ápr. 19. 08:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát igen.

Szóval egyetlenegy szoros kapcsolatod van mindig (a párkapcsolatod)? Ugye tudod, hogy ettől kiszolgáltatott leszel? Lehet hogy próbálkoznod kéne néhány barátot szerezni.

Apukád jól bánt veled?

Az, hogy van egy kapcsolatod, visszamenőlegesen nem fogod tudni megváltoztatni a múltat.

2021. ápr. 19. 08:49
 4/8 A kérdező kommentje:
3 as az apu is szeretett engem ahogyan az anyu mivel én voltam a legkisebb a családban. De korán elveszítettem apámat is 15 éves voltam mikor meghalt. De őt annyira nem szerettem mint az anyut sajnos már ő sincs velem 3 éve meghalt ő is :( Nagyon nehéz ezt feldolgozni
2021. ápr. 19. 08:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnálom!

Ugye tudod, hogy úgy mint apukád, egy férfi sem fog szeretni?

Szerethetnek jobban mint bármit, megtalálhatod ezt a szeretetet, de nem lesz ugyanaz mint apukáddal. :(

2021. ápr. 19. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

Van kiút, egy pszichológus is segíthet, vagy érdemes önsegítő könyveket is belehet szerezni.

Továbbá, ha van lehetőséged, akkor szerezz egy cicát/kutyát, hogy könnyebb legyen átvészelni a magányt a gyógyulási idő alatt, ha rálépnél arra az útra.

2021. ápr. 19. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:

A kapcsolatfuggőség folyamt oda vezet hogy nem tudsz egyenrangu tars lenni. A ffiaknak pedig arra van szükségük.

Én is ilyen voltam.

Nekem az segitett hogy a behódolasom miatt nem egy kapcsolatban nyomtam el magam, hogy megfeleljek a másiknak. Mégis tönkrementek a kapcsolataim. Pedig hatalmas áldozatokat hoztam a masik miatt a függőségembol kifolyolag.

Egy idő mulva olyan szinten tönkrementem lelkileg az önelnyomás es szakitasok miatt, hogy akkora de olyan hatalmas dac lett bennem, hogy ha a másik a feje tetejére is áll akkor sem fogok soha többé megfeleltségi kényszerben elni! Vagy elfogad ilyennek amilyen vagyok vagy el lehet ballagni mert én már keptelen vagyok ujabb es ujabb kapcsolatban szenvedni feleslegesen azaz tokmindegy mennyire is akarnek megfelelni akkor is lelépnek.

Most jutottam el arra a szintre hogy a mostani kapcsolatomban már képtelen vagyok lehajtott fejjel behódolni es mik vannak?? Teljesen magabiztos nőnek és egyenrangú társnak tekintenek!

2021. ápr. 19. 09:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szerintem nincs. Legalábbis én még nem találtam.

Nap mint nap látom a vénasszonyokat, akik egyedül tengetik a napjaikat, növényekhez beszélgetnek, macskát tartanak. Ott vannak az egyedülálló anyák, akik egy kiüresedett, megkeseredett vérmamik, akik a lehető legjobb módon próbálják korlátozni a gyerekeik szabadság- és önállóság utáni vágyát, hogy örökkön-örökké velük maradjon a gyerek. Ott vannak azok az apák, akik kétségbeesetten keresnek, kutatnak nőt maguknak, hogy ne legyenek egyedül.

Nagyon rossz érzés, ha valaki egyedül van. Főleg olyanoknak, akik nem rendelkeznek előnyös külsővel (külső megfog, belső megtart) és eljárt felettük az idő. Számomra rémisztő.

2021. ápr. 19. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!