Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél olyan nővel, aki volt már börtönben?
Óvatosabb lennék vele, de nem zárnám ki eleve.
A körülményekre kíváncsi lennék. Pl. hamis tanúzás lehet azért, mert szerelmes volt a férfiba és menteni akarta. Ez mondjuk nem ugyanaz, mintha önös érdekből hazudott volna a bíróságon.
Az adócsalás sem okvetlen utal cégéres bűnözőre. Simán lehet, hogy másként értelmezte a jogszabályt, mint az adóhivatal, ill. a bíróság. És azért elég nyakatekertek a jogszabályaink, különösen a cégekre vonatkozó adójogszabályok.
A túlzott önvédelem meg tipikusan a becsületes emberekkel esik meg. Pl. meg akarta valaki erőszakolni, ő erősebb volt nála és akkor is ütötte a fickót, amikor már a földön feküdt és nem jelentett rá veszélyt. A jog szerint ez bűn, de én nem tekintem annak. De ha vagyon elleni bűncselekmény ellen védekezik valaki, említhetném a fagyállós borosgazda esetét, vagy a kesznyéteni Szoboszlai Barna bácsit, aki áramot vezetett a kerítésébe. Igaz, ők férfiak voltak, de mindkettőt talpig becsületes embernek tartom. (Nem tudom, végül elkerülték-e a börtönt, talán Barna bácsinak sikerült.)
Szóval az élet nem fekete és fehér, én így gondolom.
Simán!
Ha megváltozott csak akkor.
Én is voltam bent régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!