Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Férfiak! Hogyan reagálnátok, ha a nő, akivel találkozgattok elárulná, bántalmazó kapcsolatban élt korábban?
Saját tapasztalatokat is szívesen olvasnék, ha van esetleg. Elriasztott vagy nem befolyásolta a kapcsolat kialakulását?
Bántalmazott fél voltam. Segítséggel összeszedtem magam, megerősödtem és újra kiegyensúlyozott, boldog vagyok (bár a múltam azt a szakaszát sose fogom elfelejteni). Azonban most egy szimpatikus férfi közeledne felém és nem tudom, hogy ezt majd elmondjam-e neki.
Természetesen nők is hozzászólhatnak!
Köszönöm előre is a válaszokat.
28N
Első néhány randin nem kell előhozni.
Szépen lassan, ahogyan megismeritek egymást, és szóba kerül, hogy korábban milyen párkapcsolataitok voltak.
Engem önmagában nem riasztott volna el. Mégiscsak jobb előjel, mintha te bántalmaztad volna párodat (bár azt nyilván nem vallottad volna be).
Ha ez felnőttként történt, természetesen offolnám az illetőt. Nálam alapvető elvárás, hogyha már én rendben vagyok és van tartásom, akkor a másiknak is legyen. Aki egy bántalmazó kapcsolatban az első pofon után nem lépett le, az nem ez a szint. És amint a te példádból látszik is, az ilyen nők 99%-a képtelen később is normális kapcsolatra. A te példád is tökéletes erre: Még csak az ismerkedés része megy, de máris játszmáznál.
(És gondolom, majd megkapom a rengeteg mínusz kezecskét, mert egy felnőtt embertől elvárom, hogy felnőttként viselkedjen. Ez sokat elmond az érintettekről.)
Exemmel pont ilyen volt (akkor 18 évesen), engem nagyon megviselt ez az egész, ami vele történt. Talán egy fél évig depis is voltam (első szerelem, és nem bírtam, hogy milyen szörnyűségeket csinált vele az előző srác), aztán idővel jól lettem.
Ha most a következő barátnőmmel is ez lenne a helyzet, valszeg megint rossz érzés lenne, de jóval gyorsabban túltenném ezen magam. Ez nem undor, hanem sajnálat, szomorúság amivel eltölt.
De szerintem a pasik nagy része nem ennyire érzelmes, főleg nem a te korosztályodban :)
Ha normális srác, akkor tuti megérti a dolgot :)
Pont ez volt a történet most előző hónapban.
Lefeküdtünk egymással, összebújtunk, és bevallotta, hogy évekig bántalmazó kapcsolatban volt, ahonnan félt kilépni, de végül sikerült megoldania.
Azután félt elköteleződni és nem is akart utána komolyabb kapcsolatot. Félt elköteleződni, félt hogy megismétlődik.
De mellettem jól érezte magát.
Aztán 1 hónap után "bekattant", és elutazott, egyedül akar lenni. Ő így oldotta meg mindig a bajait, hogy egyedül van, elvonul ilyenkor, barátait is elvágja ilyenkor, és nem akarja ezt rámerőltetni, úgyhogy nem akarja folytatni tovább. Senkivel se akar találkozni.
Szóval, először mikor elmesélte, megértően viszonyultam hozzá, és az volt bennem hogy vigyázni fogok rá. De idő elteltével valami a sebekből táplálkozva megjelent nála. Aggasztó. Ettől függetlenül továbbra is szeretettel vagyok iránta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!