Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Budapesti albérletbe ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Budapesti albérletbe ti vállalnátok gyereket ha havonta marad kb 100e ft?

Figyelt kérdés
Össz bevételünk 440eft-albi120eft-35eft rezsi-70eft kaja- 90 eft egyéb kltg. Jelenleg. Azt mondja hogy a pelenka és egyéb kiadás a gyerekre kb 40-50eft közt mozogna és akkor még az ő fizetése is lecsökkenne. Szóval hónapról hónapra élnénk. Sajnos őnerő még nagyon kevés az 4 év után lenne. Most vagyunk a 30 as éveink elején. Saját lakáshoz öröklés útján tudnánk csak jutni. Szülőkhöz nem akarunk vissza koltozni. Kivan hasonló helyzetben? Kellene több pénz nyilván de a mostani helyzetben,örülünk ha van állásunk.

2021. márc. 15. 09:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem tenném és nektek sem javaslom. Ez nem a helyzet, ahol reális a gyerekvállalás.
2021. márc. 15. 15:19
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Normális Nő ilyen korulmények közé nem szül.
2021. márc. 15. 18:43
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindjárt jönnek az ősanyák megmondani, hogy a gyereknek elég a szeretet, pénz nem is kell...

Csak majd mikor dönteni kell, hogy az elromlott mosógépet cseréljétek ki, vagy a gyerek kapafogára fogszabályozót vegyetek, akkor derül ki, hogy mégsem elég a szeretet. Vagy mikor nem mehet el osztálykirándulásra, mert nincs rá pénz, nem tanulhat tovább.

Hónapról hónapra élnétek, ha a tulaj úgy döntene, hogy eladja a lakást, akkor nem lenne pénz kaucióra, majd jönne a provident és társai és az örökös hitelek. Nem én találom ki ezeket, én is így nőttem fel. Égett is a pofám gyerekként, mikor az egész osztály előtt szólt az osztályfőnök, hogy hónapok óta kések az osztálypénzzel, ideje lenne befizetni, miközben tudtam, hogy rohadtul nincs rá pénz. És ez ugye tizen éve volt, amikor még nem kellett minden gyereknek laptop meg tablet meg okostelefon a digitális oktatás miatt, most ezerszer drágább egy gyerek felnevelése...

2021. márc. 15. 20:28
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan! Nekem a legjobb baratnőm volt általanos iskolában ugyanebben a helyzetben. Egy gyerek kezdő ktg.e kb 1M ft. (+a szülés)

2021. márc. 15. 20:49
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

24-es, nálunk csak 400 ezer volt az első gyerek kezdőköltsége, és mindene megvolt.

Szóval azért hülyeségeket se beszéljünk már :D

2021. márc. 15. 21:17
 26/30 A kérdező kommentje:
Szóval akkor több fizetés kellene azt jól félre rakni elkezdeni egy lakást hitelezni és csak akkor vállalni gyereket? Jó, a fizetésem lehetne egy 30-40-el több. De mire összegyűjtenénk egy lakás önerőjét akkor már kifutnánk az időből. Mások hogy csinálják? Gondolom már 20 évesen el kellett volna kezdeni gyűjtögetni, de nekem 20 éveimben nem ezen járt az agyam,hogy szinte az összes pénzem rakjam félre.Most 30 évesen döbbentem rá,hogy kéne családot alapítani lakás se jönne rosszul. De mit látok,hogy ha lenne is jó fizetésem akkor csóroskodni kellene,hogy minnél előbb legyen lakás.Jól gondolom,hogy a mai fiatalok kicsit megvannak szívatva az albi/mindennapi árak és a fizetés na meg az albérleti árak háromszögében?
2021. márc. 17. 12:01
 27/30 anonim ***** válasza:
Külföld.
2021. márc. 17. 12:05
 28/30 anonim ***** válasza:
26 Mások akik rossz anyagi helyzetben vannak úgy csinálják, hogy vagy bevállalják az örök csóróságot, nyomort és úgy alapítank családot, vagy ezt nem vállalva nem vállalnak gyereket.
2021. márc. 17. 12:06
 29/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Találtam egy nagyon jó cikket ami a mai fiatalok élethelyzetét mutatja be.

[link]

2021. márc. 17. 12:12
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kérdező, sajnos már 20 évesen muszáj erre gondolnia az embernek, ha a szülei nem tudnak neki kezdőtőkét adni. Nyilván megértem azt is, hogy egy 20 évesnek nem az az első gondolata, mikor megjön a fizu, hogy el kezdjen belőle gyűjteni a lakásra, amiben majd 30 évesen családot alapíthat, szóval a szülői felelősség hiányát is látom abban, ha valaki nem nyomatékosítja ezt a gyerekeiben. De késő bánat, ebgondolat.

Mi szerencsére már 22 évesen összejöttünk a férjemmel, kimentünk pár évre külföldre és valóban végigcsóróskodtuk meg dolgoztuk a huszas éveinket, de legalább 30 évesen volt hova családot alapítani. Nem vagyunk gazdagok, de se bérleti díj, se hitel.

Mondjuk, én szegény családban nőttem fel, engem ez tanított meg arra, hogy mennyire fontos a gyerekneveléshez előbb megteremteni az alapokat, szóval olyan helyzetbhelyzetbe, mint a tiétek, biztos nem vállalnék babát, mert nem akarok úgy járni, mint a szüleim.

Mi a jó megoldás? Nem tudom, őszintén és ma már nem is idegesítem magam azon, mennyire sz*r a rendszer a nulláról induló fiataloknak, pedig anno sokat ideges kértem rajta. Most örülök, hogy nem vagyok ilyen helyzetben és ennyi.

2021. márc. 17. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!