Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan férfi, aki nem csak az eszére hallgat és az érdekeit nézi egy kapcsolatban?
Hm?
Ez mit jelent? Akit az érzelmei irányítanak? Biztos rohadt sok ilyen van, de általában ők szarabbul járnak mint aki az eszére hallgat.
Igen, akit az érzelmei irányítanak.Tudom hogy vannak, de nagyon kevesen és én sosem találkoztam még ilyennel. Pedig mindig ilyenre vágytam.Persze lehet róluk is kiderül idővel, hogy csak az elején voltak érzelmek, vagy csak megjátszotta.
Nem is nagyon merek vagy akarok már kapcsolatba kezdeni mert ez így nagyon kiábránditó.
Általában a legtöbb ember rájön, hogy jó ha nagyon a láng és mindent figyelmen kívül hagy, de ahogy ez csillapodik az idegesítő dolgok attól még ott maradnak és az nem múlik el sőt...
Nagy érzelmességnek az esetek döntő többségében nincs jó vége. Ezt pedig sokan felismerik.
Egy párkapcsolat egyik meghatározó alapköve a különbözőségek méltányolása, és elfogadása. Ebben a kontextusban ez azt jelenti, hogy a férfi tiszteli a nőben a nőt, a nő pedig tiszteli a férfiben a férfit.
Képzeld magad az én helyembe, mint ha férfiként olvasnád a saját kérdésed:
"Nem is nagyon merek vagy akarok már kapcsolatba kezdeni mert ez így nagyon kiábránditó."
Ez úgy hat, mint ha a te szemszögedből velem valami "baj" lenne, csak mert nem úgy működöm mint te, ezért nem vagyok elfogadva, méltányolva, tisztelve lényegiségemben, tehát szeretve sem tudok lenni általad. Nem valami bizalomgerjesztő hozzáállás, és nem is segíti, hogy feltudjam engedni az érzelmeim veled egy esetleges párkapcsolatban.
Számomra ez a kiábrándító, pedig én kész vagyok rá, hogy elfogadjam benned a nőiséget.
Annál nagyobb ajándékot nem adhatsz a másiknak, mint hogy elfogadod őt olyannak amilyen. Ha nem teszed, az egy eróziós erőként munkálkodva megbontja az egységet a partnerrel, és a kapcsolat roncsolódik, nem építődik. És jól figyelj, ez nem egyenlő azzal, hogy a "eltűrök dolgokat", nem! Ez pusztán azt jelenti, hogy el tudom fogadni azt, ami lényegiségében más. Ebből a nézőpontból vizsgálva nyilvánvaló, hogy férfi és nő kapcsolódása az maga az Egy-ség, hisz poláris világban élünk.
Az, hogy használom az eszem, még nem jelenti azt, hogy érzelemmentes vagyok. A racionalitás ebben a kontextusban azoknak a kereteknek a lefektetését szolgálja, amik az érzelmeknek védettséget, és teret biztosítanak. Pusztán érzelmekre nem építhető egy kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!