Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Édesanyám 2 hónapja halt megy egy ritka idegrendszeri betegségben: ALS-ben. Mivel (a fiaként) 5 % eséllyel én is megörökölhetem a betegséget, nem merek párkapcsolatot felvállalni (nem akarok teher lenni a másiknak). Rosszul gondolkodok?
Még mindig 95 % az esély, hogy nem kapod el.
Ezt vedd figyelembe, ne az 5 %-ot.
Ismerkedj és egyelőre ne képzelődj!
Szerintem ez elég hülye döntés. 5% nem sok, ennyi "terhe" biztos sok embernek van, max nem tudnak róla.
Meg lehet, holnap rád esik egy zongora, felesleges azon kattogni, hogy mi lesz 60 éves korodra.
Nem kell emiatt egyedül leélned az életed. Szerintem az fontos, hogy az elején közöld a nővel, hogy ez benne van a pakliban, és majd ő eldönti, hogy vállalja-e így, de ne te dönts helyette. Én mondjuk nem mondanék ezért nemet, ha megszeretlek.
Szerintem saját gyereket ne vállalj, ha tőled is továbbörökíthető, hanem mondjuk fogadjatok majd örökbe. Legalábbis ha nekem öröklődő súlyos betegségem lenne, tuti nem vállalnék sajátot még akkor sem, ha kis eséllyel örökli.
Amúgy nincs valami vizsgálat, ami kimutatja, hogy örökölted-e?
25/N
Érdeklődj genetikai tanácsadóban (alighanem kell orvosi beutaló).
Megfelelő vizsgálatok után tudnak választ adni konkrétan a Te személyedre.
Pl. ha a családban többször volt mondjuk mellrák, akkor ugye az is benne lehet a génekben és van olyan vizsgálat, ami kimutatja, hogy az enyémben benne van-e. Szerintem nézz ennek utána alaposan, hátha kiderül, hogy nem is örökölted. Lehet régen még nem volt ilyen vizsgálat, de pár éve meg felfedezték rá a módszert. De ezt nem tudom pontosan, csak szerintem egy próbát megér.
Sajnálom anyukádat, őszinte részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!