Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet az oka, hogy az "egyszerűbb", kozmetikus, körmös, stb nők sokkal könnyebben találnak maguknak párt, mint a tanultabb társaik?
A környezetemben azt láttam, hogy sokkal könnyebben találnak maguknak (nem is akár milyen) férfit azok a nők, akik esetenként kicsit butácskák, esetlegesen nagy nehezen elvégeztek egy OKJ-s tanfolyamot (NEM nézek le senkit a képességei és szakmája miatt!!).
Míg nem egy nő társam, akinek már van egy diplomája és esetlegesen pluszban szakmát tanul ("diplomagyűjtő"), csak küszködik a férfiakkal, pedig egyáltalán nem csúnya nőkről van szó. Azt tapasztaltam, hogy ezzel a típusú nőkkel 3 mondatnál többet is lehet _értelmesen_ beszélgetni, nem ragadnak le a felszínes témáknál. Nincs felesleges jó pofizás, összefüggő gondolatmeneteket lefuttatnak, van véleményük, míg a másik "csoportról" nem feltétlen tudom ezt elmondani minden esetben.
Körmös lánynak nyugodt, kiegyensúlyozott, "gazdag" férj, kozmetikus nőnek jól kereső, helyes pár. Egy mezei OKJ-t végzett lánynak évek óta tartó kapcsolat, ahol elviseli a férfi az előző kapcsolatból született gyereket és még sorolhatnám.
Csak én tapasztaltam ilyet a környezetemben vagy ez gyakorinak mondható?
Rossz gondolatmenet, hogy az "egyszerűbb" nőket könnyebb megvezetni, nem válogatnak annyira és elnézőbbek?
Szerintem ez tök egyszerű:
legyél szép, süss - főzz jól, ne okoskodj többet, mint a pasik, és sose legyen ellenedre egy kis szex. És istenítsd a férfit. Ennyi. 🤷🏻♀️
Részletesebben a sztereotípiák:
Szerintük a Férfi szeresse a hasát, a sört, a focit meg a szexet (de csak vele!!), és mintha mindent ennek a szentháromságnak rendelnének alá. Gyakran inkább szemet húnynak, ha valami kilóg a keretből, de a lényeg az, hogy valahogy működjön. A válást szégyennek tartják: sokuk lenézi az elvált nőket, mert "nem tudták megtartani a férfit".
A szépségipar iparoslányai/női nagyságrendekkel több nettó időt töltenek szépségápolással, mint az átlagos nő. Egyébként is, de sokuk a szalonban is barterezik a fodrásszal/kozmetikussal/masszőrrel, stb. Így történhet meg az, hogy "nap végén" frissebben és ápoltabban tipeg haza, mint ahogyan reggel az ajtón kilépett. Melyikünknek van minden haja szála belőve minden egyes nap, este 7kor is? Glamour smink, méteres pillák, betonbiztos loknik (vagy sima-fényes-libbenős hajzuhatag, milliméternyi lenövés nélkül). Na ugye.
A szépség papnői nem "okoskodnak" annyit, mint a sokdiplomás okostojások, sőt: ők maguk nevetnek a leghangosabban a hímsoviniszta vicceken. A szőkenősökön meg pláne, mert a jelenlévők mindig kivételek.
Sokan teljesen ki vannak békülve a Magyarországon hagyományosnak számító nemi szerepekkel: menedzselik a családot (= gyerekeket), sokan szívesen főznek és/vagy sütnek, és lenézik ha valaki inkább kirándulna a 6 fogásos menü helyett. Az nem is igazi nő. Egy finom almáspitét nagyobb sikernek élnek meg (a pasik is), mint a sokdiplomás (sok > 0) antinők egy publikációt egy elismert szakfolyóiratban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!