Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet az oka, hogy az "egyszerűbb", kozmetikus, körmös, stb nők sokkal könnyebben találnak maguknak párt, mint a tanultabb társaik?
A környezetemben azt láttam, hogy sokkal könnyebben találnak maguknak (nem is akár milyen) férfit azok a nők, akik esetenként kicsit butácskák, esetlegesen nagy nehezen elvégeztek egy OKJ-s tanfolyamot (NEM nézek le senkit a képességei és szakmája miatt!!).
Míg nem egy nő társam, akinek már van egy diplomája és esetlegesen pluszban szakmát tanul ("diplomagyűjtő"), csak küszködik a férfiakkal, pedig egyáltalán nem csúnya nőkről van szó. Azt tapasztaltam, hogy ezzel a típusú nőkkel 3 mondatnál többet is lehet _értelmesen_ beszélgetni, nem ragadnak le a felszínes témáknál. Nincs felesleges jó pofizás, összefüggő gondolatmeneteket lefuttatnak, van véleményük, míg a másik "csoportról" nem feltétlen tudom ezt elmondani minden esetben.
Körmös lánynak nyugodt, kiegyensúlyozott, "gazdag" férj, kozmetikus nőnek jól kereső, helyes pár. Egy mezei OKJ-t végzett lánynak évek óta tartó kapcsolat, ahol elviseli a férfi az előző kapcsolatból született gyereket és még sorolhatnám.
Csak én tapasztaltam ilyet a környezetemben vagy ez gyakorinak mondható?
Rossz gondolatmenet, hogy az "egyszerűbb" nőket könnyebb megvezetni, nem válogatnak annyira és elnézőbbek?
Érdekes amit mondanak a válaszolók. Lehet benne valami. Mitől alakulhat ez ki?
Nyilván mindenki elsősorban a saját tapasztalataira alapozik. Én annyira nem tudom ezt átélni. Hisz az ember tök büszke tud lenni a párjára, ha sikeres, okos, eléri a céljait. Az utolsó ember akire féltékenynek kellene lenni az az, akivel mindent megosztunk és támogatni kellene egymást. Pl volt feleségem is támogattam (én érettségi,+ egyetemre jártam közben) (ő érettségi, 2okj, bsc, msc), hogy nyugodtan próbálja meg a doktorit, támogatom mindenben.
Szerintem ennél sokkal egyszerűbb okai vannak.
A szolgáltató szektorban dolgozóknak (amúgy van férfi ismerősöm is benne, és neki pont többed diplomás a felesége) alapból is kell rendelkezniük egy jó személyiséggel. Emberekkel dolgoznak együtt nap mint nap és nehogy azt higyjétek, hofy minden vendég kedves, mosolygós, szó nélkül ül majd fizet és illedelmesen távozik! Sok féle ember van, a legtöbbünk ilyen helyen pletyizik, van önti ki a szíve sanyarúságát, de bőven vannak olyanok is, akik felfuvalkodottan esnek be, fittyet hánynak a szabályokra, kér valamit és ha nem pont azt kapja, akkor már fogyasztóvédelem, rendőrség és mindenki is kihívásra kerül. Ezeket a helyzeteket mind-mind jól kezelni, mert nem mehet rossz híre a vállalkozásnak, mert új vevő sokszor az értékeléseket nézi, és az az érdeke, hogy elégedettek legyenek a munkájával mert ez hozza a hírnevet és kuncsaftokat.
Ehhez pedig olyan nyíltság, lazaság, gyakorlatias gondolkodás kell.
Az összes dolgozó ebből a szektorból számonra irigylésre méltó, mert én a kis mizantróp lelkemmel csodálom őket, hogy milyen gyakorlatiassággal mérik fel az embert első alkalommal is, milyen a hangulatuk, ki beszédesebb, ki kényesebb, kivel miről lehet beszélni... stb. Én bárhányszor estem be újként egy ilyen szalonba olyan közvetlenséggel álltak hozzám, mintha mindig is odajártam volna, és sokszor érzem úgy magam mintha barátnők között lennék, pedig csak a munkájukat végzik.
Én nem hibáztatok egyetlen férfit sem, mert egy ilyen dolgozónak ennyire elragadó a jelleme, míg én még az 4-5. randin is csak fesszengek és próbálok kibújni a páncélomból... Ez nekem is vonzóbb mint a keményebb dió!
Szerintem ezek a nők sokkal inkább a jellemükkel tarolnak (első körben mindenkép), mert kedvesek, közvetlenek, talpraesettek...
Elsősorban mivel emberekkel foglalkoznak fejlett az empátia készségük. Szociálisan nyitotnak kell lenni ezeknél a szakmáknál. Kedvesek mosólygósak. Mivel a szépségiparban dolgoznak, ezt a külsejükkel is reprezentálják.
Különben nem lennének vendégeik. És pluszban sok közülük jobban keres mint egy diplomás. A kozmetikusoknak sokat kell tudni a bőrgyógyászatról és a kémiáról is. Nem buták ezek a nők mert más ismeretekkel kell rendelkezniük mint egy mérnöknek.
Én úgy látom ezeket a szakmákat eleve a nagyon nőies nők választják.
A férfiak meg a nőies nőket.
Csak más körökben mozognak.
Ezek a diplomás emberek más munkahelyen dolgoznak más szórakozóhelyeken vannak, más beállítottságúak, van aki kevesebbnek érzi magát náluk,
A hétköznapi emberek könnyebben "megtalálhatóak" megközelíthetőek.
* akik esetenként kicsit butácskák, esetlegesen nagy nehezen elvégeztek egy OKJ-s tanfolyamot (NEM nézek le senkit a képességei és szakmája miatt!!).
Nos, anyós rákapott a mensa tesztre. A családba mindenkinek ki kellett töltenie. Itt szeretném megjegyezni, hogy a menyektől az anyósig bezárólag, olyan emberekről beszélünk, aki többdiplomásak, egyesek doktoráltak is. Ebből egy kivétel van, az anyós egyik diplomás fiának egy egyszerű fodrász a mennyasszonya. Na és melyikünknek sikerült a felső 2%-ba tartozó teszteredményt írnia... igen a mezei fodrásznak! Ennyit arról mennyire "egyszerűek" is ők.
Nyílván több ember is elvégzi ezt a szakmát, de ide ugyanúgy rátermettség kell. Buta ember nem fog helyt állni a szolgáltatók világába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!