Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy téríthetném őket jobb belátásra?
Vannak rokonaim, akik külföldön élnek. Utaltak pénzt, küldtek egy listát, és arra kértek, vásároljak be nekik a lista alapján mindenféle hazai ételt, ami ott nem kapható. Mondták, hogy egy ismerősük majd jön, és beugrik a pakkért, elviszi nekik.
Aznap, mikor meg volt beszélve hogy jön a rokonaim ismerőse a csomagért, már úton voltam haza, mikor hívott egy idegen szám, és valami elképesztően rossz külföldi akcentussal, de magyarul mondta egy férfi hang, hogy ő jönne a csomagért, és előbb jönne, otthon vagyok-e esetleg. Mondtam, hogy már megyek haza, de menjen nyugodtan, a lányom otthon van, beengedi. Fel is hívtam a lányomat, nemsokára csönget valaki, engedje be, fél óra és én is otthon vagyok.
Hazaérek, ott van a pasi, és olyan bárgyún vigyorgott a lányomra, a lányom meg rá... Körülbelül 20 percet voltak együtt, de kiderült, hogy ez elég volt, mert online beszélgettek és összejöttek. A lányom ki akar hozzá költözni tavasszal, ha vége a koronának. A pasi magyar származású, de magyar szülei kivándoroltak már a pasi születése előtt.
Mondtam a lányomnak, ne ő költözzön külföldre, a pasi költözzön Magyarországra. De a lányom hallani se akar arról, hogy ezt egyáltalán felvesse a pasinak. Azt mondja, a pasit oda köti a saját lakása. De szerintem egy saját lakás nem elég ok.
És tudni kell, hogy a rokonaim akik ott laknak külföldön, ők is gyakran mondják, hogy hiányzik nekik Magyarország, és majd visszaköltöznek ide. Meg hogy nem jobb ott külföldön.
Hány éves a lányod? Ha elmúlt már 18, akkor hivatalosan azt csinál, amit akar.
Amit Te tehetsz, hogy biztosítod róla, hogy nálad mindig lesz helye. Bármikor hazamehet "ugye én megmondtam" szentbeszéd nélkül. Javasold a lányodnak, hogy az okmányai és a telefonja mindig legyenek nála, és mindig legyen annyi pénze, amennyiből haza tud menni.
Meg persze beszélgessetek sokat a lányoddal. Mit tud egyáltalán erről a fiúról, mivel foglalkozik, mit szeretne csinálni a lányod külföldön. Meg a tavaszt akarják megvárni, vagy a járvány végét? Mert szerintem a kettő nagyon nem ugyanaz.
En azt nem ertem, hogy most mi bajod?
Mondjuk azert nem mindegy, hogy a lanyod nyugat-europaba vagy szaud-arabiaba akar e menni a kannal, esetleg fekete afrikaba. Utobbiakrol en is lebeszelnem.
Sehogy
Minél jobban tiltod, a lányod annál jobban akarja majd.
Egyszerűen mond meg neki, hogy ha bajban lesz, vagy csak nem érzi jól magát, minden követ megmozgatsz érte, és nem prédikálsz neki utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!