Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben is nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben is nagyon aljas megoldás a (soft) ghosting?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta ismerek egy pasit, akivel anno kezdetben eléggé egymásra kattantunk. Családja van, igazából sosem volt vele semmi szándékom, pusztán nagyon jól kijöttünk, egy hullámhosszon voltunk, tagadhatatlanul volt kémia. Zömmel online zajlott a kapcsolattartásunk, de akkoriban találkoztunk élőben is, és voltak érdekes beszélgetéseink. Aztán átment ez a dolog plateau fázisba, nem progrediált sehová a kapcsolatunk, plusz már élőben sem találkoztunk, de azóta is tartunk valamiféle kapcsolatot.

Én őt tényleg eléggé kedveltem, és rosszul esik őszintén szólva, hogy mostanáig ez odáig redukálódott, hogy fun dolgokat meg meme-eket küldözget, néha váltunk pár szót és ennyi. Ez a breadcrumbingnak is egy ótvar változata, szerintem. Ebbe én már belefáradtam, eddig (valószínűleg a múltra való tekintettel) úgy voltam vele, hogy amúgy tök értékesnek tartom, és legalább ilyen távoli barátnak megtartanám, de realizáltam, hogy ez akárhogy is akarom, még a haveri szintet sem üti meg. Így, hogy sosem találkozunk, sosem beszélgetünk, teljesen feleslegesnek tartom, hogy ha csak valami hülyeséget is, de minden nap küldözgessünk a másiknak.

Nyilván az lenne a tiszta, hogy ha ezt megmondanám neki, de igazából ő sem méltatott sosem arra, hogy nyíltan elmondja, mi jár a fejében, csak beletett ebbe a skatulyába. Egy ideje aktívan ebben már nem veszek részt. Ha üzen valamit, valami rövidet válaszolok, de én már ezt feladtam.

Tudom, hogy a breadcrumbing és a ghosting aljas dolog, de jelen felállásban nem találok semmilyen ésszerűbb megoldást az utóbbinál.

Így is védhetetlen?

#online #morzsáztatás #soft ghosting
2020. nov. 26. 11:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Par cicasvideonal nem ersz tobbet, igy fogd fel.
2020. nov. 26. 13:01
 12/23 A kérdező kommentje:

ha rákerestek ezekekre a szavakra, akkor rájöttök, hogy nincs magyar megfelelőjük, tehát nehéz lenne magyarítani őket. igen, elcseszett világunkban sajnos elég nagy szerepet kap az online kommunikáció a hagyományos kapcsolattartás helyett, ezért kell egyáltalán nevet adni ezeknek a dolgoknak. de segítek: a "ghosting" magyarul talán "szellemmé válás"-nak fordítható - ez annyit jelent, hogy egyik napról a másikra teljesen felszívódsz és nem adaz magadról életjelet. A aoft ghosting annyival finomabb, hogy érdemi kommunikációba nem kezdesz, de ha a másik keres, valami jelentéltelen reakciót (pl egy smiley stb) kükdesz, jelezve, hogy tudomásul vetted, de semmi többet nem kívánsz hozzáfűzni. A breadcrumbing magyarul morszáztatást jelent. Magyar hivatkozás kevés van. Ez pont a fenti kommunikációs stílust jelenti, tehát nem akarom az illetőt teljesen lekoptatni, valamiért csak pont annyit kommunikációt folytatok az illetővel, hogy mire kiverne a fejéből, emlékeztessem, hogy létezem - küldök valami vicces posztot, meme-et, vagy valamit amiről ő jut eszembe. De nem akarok vele érdemi beszélgetést folytatni, nem vetem fel a találkozás lehetőségét. Ezt teszi velem a fenti delikvens. És ez az, eminek nem látom értelmét -nincs is.

Ezekkel a jelenségekkel az angolszász területeken már a pszichológia is foglalkozik, mindegyik elég káros hatással van annak a pszichéjére, akivel művelik. Nem én tehetek arról, ha ti még nem ismeritek ezeket a fogalmakat -habár addig jó nektek.

A reakcióitok pedig nem engem minősítenek, bár ezek szerint elvetélt ötlet volt ideírni ezt a kérdést :) Nem szoktam használni ezt az oldalt, nem tudtam, hogy itt ilyen a kommunikációs stílus. Bocs.

2020. nov. 26. 13:28
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
de te érzékeled, hogy mennyire buta vagy és hülyeségeket hordasz össze? bár van egy sejtésem hogy lövésed sincs róla
2020. nov. 26. 13:30
 14/23 A kérdező kommentje:
Rendben :)
2020. nov. 26. 13:31
 15/23 anonim ***** válasza:

Prigredial, plato-szakasz (raadasul fhanciaul irva)...

Tanits minket:)

2020. nov. 26. 13:56
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem mondta senki, hogy nem érti a kifejezéseket.

Te nem érted a gúnyolódást...

2020. nov. 26. 14:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem érem, ha állítólag nem akarsz tőle semmit, miért csodálkozol, ha idővel elhal a "kapcsolatotok"?
2020. nov. 26. 14:19
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Amugy csalados ember, kattanj le rola.
2020. nov. 26. 14:22
 19/23 anonim ***** válasza:
89%

"nincs magyar megfelelőjük", igen?

plateau -> platózott, stagnált

progrediált -> előrehaladott

redukálódott -> csökkent

fun -> vicces, szórakoztató

meme -> mém

realizáltam -> felismertem

breadcrumbing és ghosting olyan kifejezések, amik egy viselkedésformát írnak le. Szó szerint nincs megfelelője, de használhatod:

breadcrumbing -> csak játszik velem

ghosting -> szándékosan kerül

2020. nov. 26. 14:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem vagy képes egyszerűen közölni vele, hogy nem akarsz tőle semmit. Tudod mit, leírom, neked csak be kell másolni.

"Szia. A továbbiakban nem kívánok veled beszélgetni, sem semmilyen más módon a kapcsolatot fenntartani.

Előre szólok, hogy az ezt követő üzenetekre sem fogok reagálni. "

2020. nov. 26. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!