Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy ember intelligencia...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy ember intelligencia szintjére, mennyire lehet abból következtetni, hogy hogyan fejezi ki magát jól írásban, és hogy mennyire ír helyesen?

Figyelt kérdés

Létezik olyan, hogy valaki helytelenül ír, bénán és egyszerűen fogalmaz, de közben élőben egy intelligens alak? Mennyire van összefüggésben egy ember írásbeli kommunikációja és szóhasználata, annak intelligencia szintjével?

Ért már valakit pozitív csalódás ilyen téren?

2020. nov. 15. 22:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezt a sok értelmes, és hasznos választ! A példákért külön köszönet.
2020. nov. 15. 23:52
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem sokat mutat az emberből az, hogy hogyan ír. Persze telefonról írva elmaradnak az ékezetek, és az írásképre sem figyel az ember. Viszont azért itt is le lehet szűrni valamit már abból, hogy nem maradnak ki betűk a szavakból, hogy nem kell kétszer-háromszor átolvasni ahhoz, hogy megértsük mit is akart mondani.
2020. nov. 15. 23:59
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
hát hogy a neten ki hogy ír, arra ne alapozz semmit
2020. nov. 16. 00:21
 14/19 anonim ***** válasza:
#9, ne keverjük ide az emailt. teljesen más mintha mondjuk ide ír valaki
2020. nov. 16. 00:24
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

14!

Bocs, magamból indultam ki, nekem nem a közlési hely válogatja a helyesírási tudásom.

2020. nov. 16. 00:32
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem is a helyesírásról van szó, hanem inkább arról, hogy valaki hogyan fogalmazza meg a gondolatait. Milyen kontextusban használ bizonyos kifejezéseket, stb...
2020. nov. 16. 00:35
 17/19 A kérdező kommentje:
Én sem írok mindig helyesen... sőt. Amikor csak chatelek, vessző, és ékezet nélkül írok rendszerint.
2020. nov. 16. 00:35
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan hibák, amelyek nem foghatók a mobilra, siettségre, és ha rendszeresen előfordulnak, akkor bizony az a tanulatlanságnak és az intelligencia hiányának a jele.

És igenis egy kicsit azért mindenki erőltesse meg magát, ha ír. Én biztos nem ismerkednék olyannal, aki képtelen két mondatot 10 hiba nélkül leírni.

Vagy tanulatlan, vagy rettentő igénytelen. Nálam egyik sem nyerő.

2020. nov. 16. 01:05
 19/19 anonim ***** válasza:
62%
Magamból kiindulva nincs összefüggés. Nagyon h*lye vagyok. Tényleg, ez nem önértékelési zavar, a mindennapok során is számtalanszor szembesülök vele. Az iq-m csak 2 számjegyű, épp eléri az átlag alsó tartományát. Mégis aránylag jó a helyesírásom, talán a szókincsem sem annyira szegényes, mint ahogy egy ezen az alacsony szinten lévő emberről szokás feltételezni. Ennyit tesz az olvasás. Nem okosít, nem fejleszt, csak ha sokat látsz valamit (pl. szöveget helyesen írva), könnyen le tudod másolni.
2020. nov. 16. 05:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!