Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ember intelligencia szintjére, mennyire lehet abból következtetni, hogy hogyan fejezi ki magát jól írásban, és hogy mennyire ír helyesen?
Létezik olyan, hogy valaki helytelenül ír, bénán és egyszerűen fogalmaz, de közben élőben egy intelligens alak? Mennyire van összefüggésben egy ember írásbeli kommunikációja és szóhasználata, annak intelligencia szintjével?
Ért már valakit pozitív csalódás ilyen téren?
Nekem kizárólag olyan tapasztalatom van, hogy aki neten nem bír helyesen írni, az a valóságban is buta és igénytelen a tudásra.
Aki figyel az írásképére, az pedig intelligens és gondolkodó ember.
És van egy olyan is, aki ugyan tud helyesen írni és választékosan fogalmazni, de elég betegen gondolkozik, ijesztő...
Nem feltétlenül lehet összefüggés, bár sok esetben szerintem van.
Tudni kell, hogy az igazi IQ teszteknek semmi közük a műveltséghez, azok úgy vannak megalkotva, hogy egy írástudatlan afrikai is meg tudja csinálni. És neki is kijöhet a 130, pedig még írni sem tud, nemhogy kifejezni magát.
Ha élőben intelligensnek, műveltnek ismerted meg, akkor nyilván ne az írásképed nézd, az még akár diszlexia is lehet (tudtommal arra jellemző a hibás írás).
De általánosságban jó előszűrő az íráskép, hiszen gondolj bele, pl. egy cégtől érdeklődsz e-mailben, komolyan és hitelesen tudnád venni ha fordító kell hogy értsd mit akar közölni?
3-4-5.
Nem. Nem a férfi-nő kapcsolatokhoz van köze, de az egyik legjobb barátom is nagyon intelligens, mégis egyáltalán nem figyel a helyesírására. Dobálódzik eddig mindenki az intelligenciával, de számokat is mondok. Voltunk Mensa teszten és neki azt hozta ki, hogy 124-129 közti az IQ-ja, vagyis intelligensebb az emberek 95%-ánál. Nekem 119-124 közti lett, vagyis intelligensebb vagyok az emberek 90%-ánál. Mégis én például figyelek erre, ő pedig egyáltalán nem. Ja és ezeket nem menőzésből, felvágásból mondom, csak hogy akkor kössük már mégis valamilyen mérőszámhoz az intelligenciát, hogy tudjunk összehasonlítani.
Mondhatjuk úgy, hogy korreláció létezik, létezhet, de kivételek is vannak bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!