Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás csajok, összejönnétek egy szobafestő férfivel, ha jóképű?
Diplomás nő vagyok, kétkezi munkások között dolgozom, a munkám egy részét az ő munkájuk megszervezése teszi ki.
Nem is egy olyan kollégám van, aki humoros, értelmes, ápolt, és nagyon jól érti a szakmáját. Közülük akad jóképű is (ami csak egy plusz, nálam a felsorolt tulajdonságok sokkal többet számítanak). Magánemberként, ha más szituációban lennénk (szingliként, nem egy munkahelyen) akkor egyiket sem utasítanám vissza csak amiatt, mert szakmunkás.
Értelmes előző! Nagyon sokan nem azért lesznek szakmunkások, mert ahhoz "nem kell ész", hanem mert az adott szakmát szeretik csinálni. Nem mindenkinek életcélja a monitor előtt csücsülni, van aki a kreatívabb, "mozgalmasabb" munkában érzi jobban magát.
Mellesleg meséld már el, miért nem kell ész ahhoz, hogy jó ízléssel kikeverd a megfelelő felülethez a megfelelő színeket, festék anyagokat. Ki kell számolni, hány négyzetméterhez mennyi festék és egyébb anyagok kellenek. Stb, stb... gondolom, életedben nem festettél ki még egy lyukst sem. Én már festettem konyhát, ablakot. Soha többet! Ha nem találod el az arányokat, szar lesz az egész. Igenis kell hozzá ész, erő, tehetség. És értéket alkotnak, valami szépet.
Vagy,a fodrásznak, a mesteri frizurákat alkot, vagy cukrásznak miért nem kell ész?! Ja persze, persze. Akinek diplomája van, meg tudná csinálna maga is :D
Csak aztán valahogy mégsem csinálják! Miért nem?
Számomra valahol szomorú, ha valaki annyira a munkát tekinti csak életcélnak, hogy azt hiszi, csak abban lehet kiteljesedni, és lenézi a másikat, ha ő beéri annyival, hogy szobafestő, mert "ahhoz nem kell ész". Én diplomás nő vagyok saját vállalkozással, tehát nem mondhatni, hogy munka terén beértem a minimummal, de teljesen érthető számomra, ha valakinek a munka csak pénzszerzési forrás, és más az életcélja, másban teljesedik ki. Ettől még nem lesz buta. A férjem egy nem diplomás ember, akit nem érdekel a karrier annál jobban, hogy elég pénze legyen normálisan élni. Ennek ellenére értelmes, tájékozott ember, akivel 11 év után is nagyon jókat beszélgetek bármiről. Ő a magánéletében teljesedik ki, a családjában, a hobbijában - utóbbiban például folyamatosan fejlődik. De a munkája számára csak egy eszköz a pénzszerzésre, semmi több.
Szóval az illető szobafestő is lehet, hogy tök értelmes ember, épp csak nem a munkában látja az élet értelmét. Az is valahol elgondolkodtató, ha valaki diplomás létére ennyire szűk látókörű, és ennyire a munkája határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!