Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Poliamor kapcsolatról vélemény, valaki él ilyenben?
Ha működne is egy ilyen kapcsolat azt az élet hozza tök véletlenül, nagyon nagy szerencse is kell hozzá, hogy mind a hárman hasonlóan gondolkodjanak erről, és kölcsönösen kiegészítsék egymást aminek az esélye a lottó ötöséhez közelít, szóval az egyik fél biztos féltékeny(ebb) lesz, mert ilyen az emberi természet.
Nekem nem menne mert eleve nagyon ritkán érzek vonzalmat, illetve idő kell ahhoz elfogadjak valakit nem hogy többet egyszerre. Szükség van a teljes figyelemre, hogy egy embert megismerjek, felaprózni nem tudnám magam semmiféle divat miatt és nem is várom el, hogy más is ezt tegye. Nagyon felszínen lebeghetnek ezek a kapcsolatok, és szerintem nem adnak érzelmi biztonságot.
A két nem is eleve különbözőképp éli meg a szerelmet.
A nő nem érti a férfi ösztönszerűségét, a férfi pedig a nő érzelmi központúságát. Egy átlag férfi ilyen dologban a nyilt kefélési lehetőséget fogja csak látni, nem a "szerelmet", gondolom ez mindenkinek világos.
Persze azt mond amit akar erről, ha elég meggyőző be tudja etetni a két nőt mindenéle jól hangzó menő shittel.
Velem próbálták huszas éveim elején eljátszani ezt, akkor még talán nem nevezték el, szal az akkori barátom erőlködött, hogy milyen nagyszerű lenne (neki), ha lenne még neki valaki mellettem. Egy élvhajhász önző ember vágyálmán kívül nem láttam mast benne. Igazi manipulátor volt, mindig próbálta a környezetét kihasználni, a felelősséget messzire kerülni, így nem is lepett meg a dolog.
"Több jó, magasabb szintű szexuális kapcsolódás."
Ez jó szöveg. Lopom. :D
F22
A Poliamóra (többszerelműség) (sok tévhittel ellentétben amit itt is egyből kiszúrtam) jobban hasonlít egy párra, mint bármi máshoz. Nem a szexről szól, nem arról, hogy kisurran valaki a párjától hogy mással randizzon, és nem arról szól, hogy versengjenek az ember kegyeiért. Egy többszerelmű kapcsolatban mindenki tud egymásról, beleegyezésükkel alakul ki a kapcsolat, és több törődést igényel a kapcsolat tagjaitól egymás felé. Nem összetévesztendő a poliandriával, poligámiával, a sorozatban több idegennel szexeléssel, a hűtlenséggel (mivel a tagok hűek egymáshoz, jóban rosszban), és sorolhatnám.
Szerintem a többszerelműség egy meg nem értett, de gyönyörű formája a szerelemnek, amely mutat egy középső ujjat a társadalom korlátolt elvárásai felé, és azok felé a szimpla emberek felé, akik szeretik bántani a másságot, kritizálni az újat, egyedül a saját kis buborékukban érzik jól magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!